Sayonara, Sensei! (Tadek kaitan :D)
Thursday, December 18, 2008

Ok, dijemput semua ke housewarming party at:

No. 10, Jalan girlfridayz,
Taman Blogspot.com,
Neverneverland,
Malaysiaaaaa jugak.

Senang cite bagi yg agak sengal tuh, it's girlfridayz.blogspot.com!

Rumah sana lom siap n pahat masey berbunyi. Tapi yg penting, aku akan update kat situ n this will be my last entry in blogdrive!

Kalo aku rajin, aku importla segala entri ke sana manually.

Tapi most prolly malas n link je ke blogdrive nih. Heh heh.

Ok, jumpe di SANA DI SANA DI SAAAANAAAAA!



girlfriday says @ 08:57 pm
(1) posto(s)!



Nauseous.

Dah stat smula boring ngan layout ni. Mebi sbb blogdrive itself yg memboringkan. Tak termotivate langsung nak wat entri.

Most probably nak migrate to blogspot (tapi entri kene copy satu2...) or wordpress (ada function to import), tapi right now ngah pk address yg besh.

Yang pasti, girlfriday.blogspot.com ngan girlfriday.wordpress.com mmg dah tak available. Ampehhhh.



girlfriday says @ 12:25 pm
Posto! Posto!



Laptop Baru, Yeay!
Friday, December 05, 2008

Esok dah nak balik Kuantan. Yeay!

Nak dapat laptop baru. Dua kali yeay!

Dari pagi aku tunggu consultant dari Kerteh tuh, sbb dia kate aku kene betulkan program aku lagi lepas client amendments lagi dan lagi dan lagi. Pastu dia call cakap dia betolak lambat sket, lam kol 3 baru sampai opis.

Aku hokey je... Walaupun terencat jap plan nak kuar opis awai nak meronggeng ngan akak2ku yg keboringan kat umah aku...

Tapi baru kejap nih dia sms lagi n cakap, tak jadik datang sbb tak sempat... Maka dia nak email je ape yg aku kene ubah. So, taktaulaa kol bape aku dapat gerak ni tsk tsk.

Oklah, skang kene back up pape yg ada lam komputer ni untuk dipulangkan kat HR, so leh dapat yg baru... Arap laptop baru tu keypad bes laa cam laptop skang nih, tu je. Laptop ni lak akan jatuh ke tangan bebudak junior academy yg akan masuk lan 1 ni.. Wahkaakahakha gelak jahat ngan mereka mereka sume!

Meet you again in a week's time! Cuti semingguuuuu!



girlfriday says @ 12:57 pm
Posto! Posto!



Willy & Suggie!
Thursday, December 04, 2008

Allah... Entri yg aku karang sepenuh ati just now, tetibe ilang sbb tah bile aku tertutup window diaaaaa! Sabarunnnyeee!!

So, in conclusion...

++ Marilah kite gi William's Emy, mmg puas ati ngan rasa ngan portion dia. (Ayat dah tak se-passionate first entri yg ilang tadi.)

++ Smalam aku gi William's lagi utk tapau 2 meatball carbonara untuk aku n incik sayang. Seriously addicted laaah... Terbayang2 cheese lam meatball yg mengalir kuar bile ngapp meatball dia. Tsk tsk meleleh siotttt!

++ Bleh lak dah order sume baru tringat, aku lom cucuk duit! Aku tanye William katner atm terdekat, tapi William ngan slamberrr cakap, "Alaaah, yu datang lenkali je bayar, jgn risau, alah brape sangat, $36 hengget jee." Pastu dia cakap lagi, "Yu kalau nak tapau, call je order dulu lain kali, so takyah tunggu, senanggg, amek number ai.", ngan his loud, distinguished voice yg incik sayang sukeeeee ajuk n mmg sejibik pon sama cam William... Wahahahaha! Suke! Suke!

++ Smalam aku bace blog sueannajoe bout her pet - a sugar glider. Menarrek! Aku ada nampak kat carrefour tapi tak interested pon sbb tengok cam hamster je, tapi yg pelik, harga dia mahal, lam $250. Maka aku pun menggugella ngan giatnye...

++ Barula aku tau, sugar glider nih bukan golongan hamster or rodents! Dia marsupial cam kanggaru, cuma dia ni cinonet je. Yg betina siap ada pouch... Huhu. Bayangkan seekor kanggaru kecik lam poket anda dan boleh dibawa ke mana-mana. Bayangkan! Sukee! Sukee! Nakkk! Nakkkk!

++ Kenapa dia sugar glider? Sugar sbb dia suke mende manis cam honey or sugar itself. Glider, sbb dia leh glide laa, sejibik cam tupai terbang, ngan kaki seperti  gamba di bawah ni:

 

1. Aksi suppaman, bleh jadi pelapis marshy pasni!
2. Ekor panjang! Suke! Suke!
3. Dah cam koala, melekap camtu skali... Wuuu comey!

++ Ada orang even claimed - "The only other competition besides cats is the sugar glider." Dulu kan aku suke Angora Lop Rabbit tu? Tapi tak jadik kumpul duit sbb pk2, watpe kiut cam gaban pon kalo tak rapat ngan manusia kan? Tapi sugar glider nih lain. Huuuu nak sangat sangattt!

++ Smalam time jumpe incik sayang kat 'warung biru' (nama ancient tpt mkn tu kalo tak silap), aku cakap aku nakkkk sgt mendalah ni tapi incik sayang gelak je, n macam cadangan ditutup je ishk ishk ishk dan ishk lagi... Dia dok risau, "Abis kalo dia melompat cemana? Abis kalo terbang karang?" Alaaa biarlaaa... Yg penting benda nih bes. Huhu.

++ Smalam sempat gak tersedih jap lam bergelak ketawa melawak ngan incik sayang, tetibe aku tersilap bahasa. Wuwuuu... Pastu lam mode merajuk (aku yg tersilap bahasa, aku yg merajuk? ) sblm berpecah balik umah tuh aku sempat tanye tak pandang mate dia, "Sayang ke tak ni?" Aku tau dia akan jawab, sayanggggg. "Abis nak kawen tak ngan orang?"  Dia jawab nakkkkkk... "Abis nak kawen bile?" Bertubi2 aku tanye soklan sbb aku nak jawapan pasti. Dia cakap, bile cukup duit nanti laa, kite kawen ok... Dia tanye, sayang nak bile? Aku cakap, "Next year." Huuu. Aku takmo buang masa kalo, kot2 la dia mmg tak berniat nak peristerikan aku ke. Ayat skema.

++ Aku tak suke mendesak... Sebab aku sangat2 tak suke orang mendesak aku. Tapi bab nih, takbleh... Aku tau dia mmg nak end up ngan aku tapi dia tak sedia, maka dia tanak buat janji2 kosong je. Aku paham... Tadek orang yg lebey paham dia selain aku. Tsk tsk. Tapi sebagai sumone yg dah merangkak ke era ANDALUSIA (tanak ngaku lagi nih dah mmg andalusia pn), mmg aku akan rasa desperate. Desperate andalusia. Aaaaa!

Oklah, aku ingat nak chow awal sbb nak jumpe akak2 aku huhu. Skang kol 4... Slambberrrrr!



girlfriday says @ 03:18 pm
Posto! Posto!



Being Me.
Wednesday, December 03, 2008

Part: Un.

Aku dengar bebudak academy baru yg nak masuk bulan 1 nih, siap ada IQ test. Dahlaa interview dorang kalini strict and siap ada 3 stages kalo tak silap. Ishk2 cam tough la pulak tahun ni. Taim aku dulu intebiu skali je.

Aku risau gak dorang nak datang nih ekceli. Aritu time performance review ngan Adam, kan ada soklan ape weakness kite kan. So aku jawab, "I feel that I'm not good at explaining things." Ye aaa, like, too many weaknesses, we wouldn't want to bare it all kan.

So aku cakap sesiap kat Adam, I wouldn't make a good trainer sbb kelemahan aku nih. Sbb point is, aku tak reti mengajar! Wahahaha. Skaaaali, Adam leh lak cakap, "No, you'll definitely be a trainer when the juniors come! Not just once, many times.", sambil sengih penuh makna. Adoiiiiiiii. Let's hope dia lupe la segala ayat dia nih. Aamin!

Aku nih bukan tak reti ngajar je... Aku nih aku rasa tak suke cakap banyak. I'm quiet. Bile aku tengok keliling, tengok colleagues, aku rasa I don't belong here je... Sumer jenis outspoken punye. Let alone chinese, indians, ngan indonesians kat sini. Beberapa kerat Malays yg ada pon, sume jenis loud n outspoken. Aku takk... Aku, nak wat call pasal keje pon aku akan elak sehabis mungkin, nak try gak through email dulu. Benda2 camnih wat aku debar.. Wahaha gelak cuak. Orang yg outspoken tak paham ape aku cakap nih, konpemmm.

Ngan orang2 rapat je kalo aku banyak cakap pon. Kat umah kekadang terlebih cakap sampai mak aku cakap aku cam radio, sbb cakap non-stop huhu. Entahlaa... Rasa rendah diri teramat agaknye.

Part: Dos.

Lagi, aku hepiiii sbb esok Kak Da, Aju n the kids datang! Dorang datang KL jalan2 di samping amek aku balik kampung, sbb next week aku cuti seminggu! Yezzaaa! Huhu siap berambik tuu. Next week kan cuti raye aji ngan cuti bday sultan selangor. So kirenye aku amek cuti 3 ari je aa.

Part: Tres.

Wiken baru ni incik sayang datang ngan tangga beliau sbb nak betulkan socket mentol bilik air aku, sbb akak2 aku nak datang ni la. Dok sorang2 aku ok je ngan pasang lilin, tak pon mandi bukak pintu je ngeh2. Tapi bile dorg datang, sian lak kan...

Rumah aku tu dah lama. Socket tu pun dah buruk ke patah camtu, so mentol takleh nak letak pon, tu yg kene ganti soket, so involved wiring sket la. Skali, bile nak cabut soket lama tu, incik sayang kate ada spark padahal aku dah tutup main switch. Sooo aku soh beliau rentikan laaa... Kang tak pepasal menyesal isk isk isk...

Pastu, osmet aku first time tengok incik sayang... Dia cakap, "Kak Sya, muke encik bruang Kak Sya tu baikkk sangat kan? Pastu, nampak muke macam manje sangat. Huhu." Wahkhakhakah part manje tu yg tatahan... Maka aku terus roger incik sayang cerita! Dia tatau cemana incik sayang evolve kalo atas pentas! Ngeriiiii.

Malam ni ada date, yg terakhir before aku balik Kuantan. Memandangkan William's dekat nih, pekata kite singgah lagi utk tapau sebelum balik ek? Kalo ikutkan nak pegi hari2 tau! Besnye Williammmmm's! Gemuk kat situ je aku nih ishk2!

Un, dos, tres! Un pasito padlante maria! Tamat. Dulu time memude aku siap apal lagu RICKY MARTIN versi spanish okkkkk. Suke gilerrr dulu... Wahhahahaa. Skian2.



girlfriday says @ 03:42 pm
Posto! Posto!



Off Busy Mode!

Barulaa kembali bernapas semula... Dari last week tercungap amend forms yg sama - PO, RFQ, PR ngan Stock-Take. Tensi tol bekerja ngan this functional consultant yg aku develop program utk dia nih! Personally dia ok, cuma bab2 keje ni tsk tsk...

Salah ejaan ke, salah grammar kronik pon, fineeeee. Bleh lagi terima walaupun kembang mate membace email dia!

Tapi bile banyak sangatttt dia cuai sana sini, kejap field ni ada, kejap field tu tadek, tak ke bengkek je rasa? Bile dia anta amendment cakap field ni tadek, aku delete le. Next amendment, tetibe field tu ada balik. Pastu sile ubah kedudukan, sejap sana sejap sini. That sorta things. Hadoi... Leceh sangat.

Ada kang aku cite segala ABAP jargons kasi dia pening skali. Kalo gune sapscripts ni, kalo nak ubah field bukan cam ko ubah kat Excel spreadsheet tu je. Ada 3,4,5,6 tempat, ikut nasib, kene ubah. Kalo first time buat, mmg aku akan particular gilerrr n mmg akan jadik perfectionist dalam mengikut requirements dia tu. Tapi kalo dah 18juta kali amendments... sori aa bai, aku ubah mengikut citarasa aku je la.

On the other hand, sal si 'supervisor' indian aku tu. Dia kan kalo aku tanye ape2, dia suke jawab cam cikgu.

Contoh:

"Ok, this include statement, first of all, (ayat peberet dia) what value do we pass into the statement?", sile bayangkan lam slang India. Dia tanye bukan sebab dia nak tau, dia nak tau aku tau ke tak, sbb dia dah tau.

"Err, EKKO-EBELN?", aku jawab, aku sebut EBELN as ee-beln laa...

"Nononono. What value do we pass? What value??", dari sinar mate dia aku dapat merasakan dia cakap lam ati, 'Laa... takkan tu pun tatau....' Ngrr ngrr.

"EKKO? Hmm. I don't know." Senang.

Dia trus jawab, "It's EKKO-EBELN", ngan sebutan EE-BLEND okkkkk.... Hadoi! Takkan dia bajet aku sebut sejibik cam sebutan dia?? Ngahahaha pasrah sungguh...! T_T

Gitulah ceritanye sepanjang tempoh bz aritu. Skang nih, tunggu amendments lagi ah. Bosan bosan bosan bosan buat benda yg samaaa jeeee ulang2...





girlfriday says @ 02:50 pm
Posto! Posto!



Repekan Kali Ini
Wednesday, November 26, 2008

Hepi! Sbb dapat dua benda:

1. Cupcake pendants.
Suke bangettt!

Stat dari blog cuppacakes tu la, dorang ada jual cupcakes pendant designed by jewellery designer Sze Yoong. So aritu time gi Wondermilk bli cupcakes, sempatla aku cekidaut pendants tu. Tapi time tu tinggal satu je yg tak brape nak cantik. Dahlaa harga 50 utk benda cinonet je. Turn off gua!

Tetibe bile aku bace balik entry kat blog cuppacakes tu, tetibe tringin gile. Tapi design cun2 banyak dah tukar status 'SOLD'. Maka sebagai Leo tegar, yg kalo dah nakk tu, urge dia takleh ditahan2 tu, aku pun antar email kat Sze sendiri tanye kot-kot laa dia ada simpan lagi design2 yg aku berkenan...

Adaaa! Yg 'I Love Cupcakes' tu ada, tapi casing dia tinggal yang kaler antique gold. Aku layannn je! Janji design seperti di atas. Yg kat seblah ni status dia available lagi, so sbb tamak, order dua2 ah heh heh. So... Tadi aku dah banked in duit n tunggu delivery je... Hohooo nikmat tak terkate!

Pastu dalam aku surf2 lagi sal cupcake pendant nih, aku jumpe nih:




Suke giler jugak... Biar ahh bebudak ke hape, janji aku gumbira aa tengok mende2 supercute camnih. Benda ni advertised kat ebay, malangnye aku tadek kedit kad n taknak blaja2 nak ada kedit kad pon. Ishk2 tapi mmg deeper than oceanlah keinginan utk memiliki nih!

Dulu ada time awal2 berchenta ngan incik sayang, incik sayang sesenyap PM (zaman2 irc nih huhu) ija tanye (tak brape senyap dahlaa kalo tanye ija, nama kawan baik n sebilik kan...) begini:

"Kak Sya suke ape ek?", tanye incik sayang.

"Errr... Suke ape ek?", Ija jawab sambil cepat2 tanye aku time tu gak ape aku suke. Dah bajettt... Musti dia nak kasik samting. Huhuhu. Asking me without asking me. Tektik dikesan, nenong nenong.

"Err... Ntahhh! Benda kiut2 kot. Eh apsal orang rasa panik smacam nih.", kate aku sambil terbayang gemerlapan kedai Living Cabin kat depan Kotaraya, pilih kaksya pilihhhhhh.

"Nak cakap benda kiut ke?", ija tanye lagi.

"Haa! Cakap kat dia orang suke 'pink stuff'....Kehkehkeh.", aku jawab.

Ya Allah.... Bile dikenang2 word 'pink stuff' tu pening kapla... Tah hape2!!! Wakakaakaka girly yg menggelikan la plak... Kalo ye pun suke pink stuff beli sendiri le bai! Kateku lam ati. Adoiyai... Cemanaaaa aku leh cakap suke 'pink stuff' kat seorang mamat rock tegar?? Total oppositto!

Sambung mode materialistik smula untuk mengkaver ke-barbie-an diri yg rok ini.



Yang, ai skang dah tak suke pink stuff, ai suke diamond n gold je seperti gambar di atas. Nak untuk hantaran bleh?

2. Helmet cung

Tadi dalam perjalanan aku gi kedai Modenas nak carik helmet ARC ganti helmet EX2 aku yg ampehhhh tu, aku nampak sorang awex bergaya pakai helmet cung! Tak sangka lak bile masuk kedai Modenas tu, helmet tu ada jual! Dan yg paling gumbira, harga helmet tuh jauhhh murah dari ARC tu!

VTEC! Gambar dipau dengan suksess, suksess, dari malaysianbikers.com.my. Aku nye kaler putih. Awex tu pakai kaler itam. Nampak cam alien pulak dah lam gamba ni... Yg tatahan helmet ni siap ada  3 lubang for ventilation! Agaknye sebab tu nama dia VTEC. Ventilation Technology? Wahha memahami btol!

Pastu aku test2, dia tak ketat n tak berat cam EX2. So tuan2, jgn beli EX2! Pakai tudung memang renyuk abis kat depan. Ketat lak sampai telinga tak brape dengar. Tapi slama nih aku terpaksa pakai sebab helmet yg lain tuh jenis separuh, kang kene tahan polis lak. Lagipun kalo pakai helmet separuh tu, visor dia tak selesa. So ari2 ngalir air mate nak gi keje sbb masuk pelbagai jenis habuk. Ngeee. Tapi one advantage pakai helmet tu - tudung tak kedut kat depan...

So susheeqeen, memandangkan aku takleh komen kat blog ko, aku nak komen kat blog sendiri wahahah gile. Aku try register tapi tak berjaya sebab aku takmo register aku punye mobile no, bahyeee kang iklan berderet masuk!

Aku nak cakap, aku paham gilerrrr la bile ko cakap sal 'rempit sejati' tu! Mmg ada time2 near accident happened, mmg bajet, "Ya Allah... Aku takmo lalu dah jalan ni bahaye... Nak cari jalan lain..."... Ketar lutut kejap. Tapi sok lalu jugakkk tsk tsk. Abis nak buat cemana kan??

Takpela, yg penting ko dah slamat. Harap takkan jadik benda2 tak bes camnih untuk pemandu2 motor n pemandu satria kunen berhemah di luar sana n nauzubillah dari sebarang kecelakaan disebabkan kecuaian orang lain!

Okay, itulah dia untuk hari ini yg langsung tadek keje. Later I'll update lagi ler alligators!



girlfriday says @ 01:38 pm
(7) posto(s)!



Gambarku, Gambarmu Jua
Saturday, November 22, 2008

Just nak share few gambars ngan korang.



 

Nih gamba cuppacakes yg aku janji nak upload dulu... Aku suke giler packaging dia! Yang, nanti kad kawen nak design lebey kureng camnih aa... Hu slamberr! Btw, rupenye cuppacakes yg ready made kat kedai nih tak cuns cam order punye... Design biasa2 je. Harap mahap la tuan kedai tapi itu la hakikatnye...



Haa.. Ni lak gamba alien perut kembung yg aku curi2 snap kat pameran alien kat melaka aritu. Nih bukan alien btol tapi ada artist yg ukir based on alien yg dorang jumpe in 1947. Patung nih bawak dari uk. Kemaluan dia cam pompuan, pastu jari ada enam. Yg tatahan, artist tuh ukir siap ngan luka2 skali tu. Ngeee... T_T

Skang, pose favourite marshy lak.




CLOCKWISE:
1. Pehal laa ko suke sangat amek gamba aku? Kate marshy ngan scepticalnye.
2. Pose baikkkk punye brand. Cam ngah wat ballet kat lantai T_T...
3. Kuak katak. Tak senak ke perut ko dok camtu wey?
4. Perlukah wat muke camtu... T_T Stiap kali aku mkn, mesti kasik eye contact penuh pengharapan camtu. Ngeee....

Ari Khamis baru nih marshy dah slamat deliver 3 ekor juniors dia! 2 kaler oren, seko kaler itam campo kunen sket2 cam dia gak... Alahai, marshy cam budak2 lagi tapi dah ada anak. Yg tak besnye sbb dia dok menyusu anak dia je n tak dapat teman aku tido memalam dah...



Penatnye branak....



3 budak lapa.

Skang, ekslusif dari ombak besarrrr... Osmet aku bleh layannnn je bile aku soh dia pose cam marshy! Haha tapi muke kene kaburkan untuk sebarang komplikasi yg akan datang! Tadek2, sbnrnye dia pakai tudung dan menjage auratnye. Kabur2 sket kire ok la kan? :D



Orais... Sudah pukul 1 lebey daa... Nak turun bawah layan astro sat, tengok kot2 Awan Dania ada ulangan.. Huhu I labbiu scha yahya, ko sempoi bangettttt wahai pompuan!



girlfriday says @ 11:27 pm
(2) posto(s)!



Suffer After Purchase
Thursday, November 20, 2008

Yes, itulah adanye maksud SAP.

Mmg suffer abis. Arini pas sesi menangis ketensenan, barulaa keje aku yg last week punye setel. Tu pun lepas osmet aku tolong lagi huahuahua. Baik giler ah bliau ishk2 aku keharuan. Mmg aku dah givap n tak nampak cara nak setel dah. Brape juta kali gugel pon tak dapat solution. Lam forum SAP, balik2 jumpe org yg ada masalah sama. Dorang tinggal soalan tu kat forum n ada orang jawab tapi tak menyelesaikan masalah dorang. Maka, status forum tu pun menjadik: "This question is not answered."

Yg buat aku tensen sangat arinih sbb ABAPer indian yg supervise kitorang tuh, mebi dia malas sket nak tolong aku, so bleh dia kate program aku nye concept dari awal tu dah salah. Dahla dia cakap aku salah on benda2 yg aku konpem betul.

Dia camni, ada 2 excel file yg perlu dicombine menjadi 1 untuk diproses oleh program aku. Yg aku buat tuh, terus dalam 1 file. So, cantek ape, aku dah skip the process. Bleh dia kate salah lak. Ngan konpidennye. Aummmm!

Aku dah ngadap program tu berapa hari dah, aku tau ahhh. Pastu dia siap compare program aku ngan budak cine batch aku yg tere sket tu. "See, she's taking 2 files and joined them." Hangenlaa gua.... Aku cakap, "That's her way of doing it, and this is my way."

Cantekkk muke dia. Konpiden semacam je. So bile osmet aku dapat solution, aku terus cakap kat dia, ekceli kene tambah few lines je. Takde kene ngene ngan 2 file or 1 file tu. Skian trimekassey.

Oh, pastu aku sempat register utk SAP forum tuh n pastu post suggested solution utk orang yg ada masalah cam aku tu. Ngahahaha banggenyeeeeee tahap guru dah aku siott! Walaupun sebenarnye kene berguru ngan osmet dulu... Bwahahaha sile berambus skang!

Lagi satu, pesal transaction ME51n yg aku dok kerjakan tu dorang namakan as 'Enjoy Transaction'?? Pebende yg enjoy tah? Kompius... Maka aku tatahan nak tau n baru gugel nih n found:

An "enjoy" transaction is basically one that works rather like Internet Explorer. It is probably fair to say that the enjoy transactions are more intuitive, especially if you don't have much experience of older R/3 versions.

Oooooo camtu, baru tau.

Tengok, lam ketensenan camnih aku merepek sal keje je la. Skang dah dekat 7.30... Maka aku mau chow dulu ngan kepala yg tersangat lege dah... Hope u guys enjoy ur Thursday nite gak! Tomorrow's my day! Yeba yeba!



girlfriday says @ 05:42 pm
Posto! Posto!



Bunyi Bunian?
Wednesday, November 12, 2008

Umah aku ada 'penumpang', aku lom cite kat sini kan? Cuma kat member2 terdekat je.

Tadek ape sangat, cuma aritu time aku kat atas, aku dengar bunyik pintu bilik lain diketuk2 ngan digoncang2 time osmet tadek. Osmet aku lak time kat bawah, pernah dengar bunyi pintu bilik atas digoncang camtu time aku takde, pastu kelam kabut dia kuar umah ngan tak pakai kain baju kurungnye, tinggal baju kurung je, tapi sedia ngan tudung n kunci kete. Keke. Pastu dengar orang mandi kat toilet bawah pukul 5.30 pagi siap bunyik mencebuk laju2 siram air, pastu bunyik ada orang naik tangga pastu bukak-tutup pintu lepas dah siap mandi. Bile tanye osmet, dia cakap dia mandi kol 9 pagi.

Tadek ape sangat...

Mungkin salah dengar, kalo pk2 balik. Walaupun bunyik tu jelasss, dari dalam umah n bukan dari umah seblah.

Pastu wiken lepas, time Ayah aku, Abang Nuar n Abang Mid datang umah aku dalam misi membawa Ayah aku menjejak awex lama dia, dorang sume aku 'tidurkan' di atas. Hehe. Dan aku ngan penuh rasa rendah diri, tidola sengsorang kat ruang tamu... Abis takkan nak soh dorang tido ruang tamu lak kannnn.

Awal2 pagi lam kol 4, 5 pagi aku rasa-rasa la, sebab tak tengok jam. Aku stat dengar dahhh bunyik ketuk2 (zulkaedah ) atau bunyi cam orang berjalan kuat2 kat tingkat atas. Tak dapat dipastikan. Dahlaa aku sorang2 kat ruang tamu! Kalo kat bilik rasa selamat sket kot.. Ishk2. Time tu aku mampu doa lam ati je, "Ya Allah... Kalo dia nak bunyi, bunyi la... Tapi please la jangan tunjuk muke!" Aku tutup mata rapat2 tak bukak langsung n last2 tetido smula...

Esoknye osmet aku tanye, "Kaksya dengar tak bunyik ape2 lam kol 4 pagi tadi?" Wahlaweiii. Dia pon dengar. Tapi tu la, still rasa tak konpem bunyian apekah itu. Maybe kitorang dua dah paranoid ngan bunyi2an, so silap tafsir...

TAPI!!! Kan ex-tenant umah ni dulu yg nurse tu, hari2 datang time tengahari kasik makan kuceng2 yg dia tinggalkan kat umah aku ni kan?? Sooo, aritu osmet aku mc, maka dia pon sempatlaaa tanye2 kat nurse tu time dia datang nak kasik kuceng makan.

"Dulu time aku dok kat ruang tamu, mmg aku pernah dengar ada orang cebuk kat bilik air. Pastu meja makan kat dry kitchen tuh bunyik cam kene tolak..."

"Umah ni dulu ekceli pernah ada orang datang nak pagarkan. Orang tuh leh nampak apa dalam umah ni, dia ada cite. Tapi ko takyah tau lah! Dulu dia kacau lagi teruk sebenarnye, tapi since 'pagar' tu, dah kurang dah..."

Camtula lebey kurang dialog dia ngan osmet aku yg mengonpemkan bunyi2an aneh yg kitorang dengar lately.

Anyway, aku bajet yg menumpang nih just jin atau bunian JE, sebab dia mmg tak kacau atau dalam erti kata lain, tak menampakkan sosoknye... Trrr trr... Pastu nampak gaya cam dia pon nak 'privacy' sbb bunyi2 tuh ada time sepatutnye orang tadek kat umah atau time orang tido. Abis2 bunyik orang mandi je, pastu bunyik pintu digoncang tuh, maybela 'dorang' ngah gaduh laki bini. Wallahua'lam...

Dah lebey kurang 10 bulan aku dok umah ni, tapi baru lately aku sedar. Thinking back, mmg ada time2 terasa samting tu pelik, tapi cam tak pernah terpk pon ada entiti lain lam umah ni. Unsangkarable btol... Things cam, dengar orang mandi time osmet sume dah gi keje. Tp ingatkan dorang gi keje lewat ke, so tak bother nak cek pon.

Osmet aku pon cakap, bl pk2 balik, ada time2 yg lantai toilet bawah basah awal2 pagi, sepatutnye kering sebab dia je gune toilet tuh.

Gitula citenye...

Pasnih kalo ija datang, mesti dia takmo dok umah aku sorang2 dah ari Jumaat time aku gi keje... Hehe. Terengganu kan cuti Jumaat n Sabtu. Bayangkan, sbb time kecik dia penah nampak antu typical yg jenis rambut rebonding, baju putih n jalan cam atas skateboard tu, sampai skang aku pasan dia takut semacam je, dari time kat utp lagi. Nak berteman je, atau kalo ada apa2 yg pelik je, dia dah stat melekap ngan aku.

Dua jadi satu, kata Gita Gutawa n Dafi.

Orais, dah panjang. Start fresh ngan keje baru lepas lunch ni!



girlfriday says @ 11:44 am
(5) posto(s)!





My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive