Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Monday, February 14, 2005

Nape tak bleh tido lagi ni?

Apa yg aku pk? Nak jumpe ke tak ha?

Serba tak kena. Gelisah nih. Ishk. Kalo dulu kalo rasa camni, boleh trus amik bas pergi Coogee Beach. Baring atas pasir. Kekadang baca buku. Kekadang just pk puas2 ape2 je yg boley dipikir sambil tengok langit... Kalo sejuk pakai baju tebal-tebal, kaki dedua masuk lam pasir... Lepak sampai pagi. Tunggu matahari terbit.... Dah pagi trus mandi laut.... Tenangnye... Ni yang buat aku rindu sangat-sangat Australia nih... :(

Dulu kalo bosan-bosan, pagi camnih ramai lagi yg tak tido kalo dok kat Hall... Bosan-bosan aku ngan bespren time tuh, Kak Ima turun bawah, lepak ngan Fuxzy, ngan Amdan, ngan Is... Dorang time camnih still gigih main game.

Mari Memasak Part I!

Time nih gak perut memasing lapa. Aku plak mmg jenis suke masak, suke layan orang makan... Kak Ima pun sekepala... Pastu sesama aa masuk dapo masak simple-simple. Beli mozarella cheese, sosej dah ada lam peti, letak sos sket.... Pastu bakar ngan roti... Hehe jadi la pizza kunun-kununnye...

Sesambil mkn, Fuxzy tilik tangan aku. Ingat lagi dia cakap, "One day nanti sampai satu time, kareer ko berpecah jadi dua. Maybe cam ko jadik engineer. Pastu maybe gak ko ada art gallery ke something like that." Btol ke Pazi...... Ye-ye je serius muke dia kasitau aku. Hehe.

Pastu slalu tangan aku jadik mangsa kalo dia nak main yg... camne nak explain eh? Letak tangan kat meja, bukak jari luas2 pastu dia pegang pisau cucuk ruang antara jari2 tuh laju2.... Huwaaa jahatnyee....! Gile horror! Bile org nak tarik tangan, dia stat aa 'mengayat', "Hey, trust me... Trust me ok..." Wahaha dah le ensem... Sure la aku tertrust dalam kesyahduan! Wakakaka! Dulu... Dia pnah kasi gamba dia, mintak aku lukis sebab dia tengok aku ada lukis gamba org... Tp lukis2 tak brape jadik... Tp still dia amik gak, simpan time tuh. :)

Kekadang kalo ada korum beborak, aku lagi sronok masak.... Goreng mi ke, letak telur pun jadikla... Pastu makan ramai-ramai rebut-rebut... Panas-panas... Mende yg tak bes pon jadik bes :) Skali tu memang tadek ape sangat kat dapo. Ada tepung, ada ubi kentang je... Menu? Goreng lempeng lempengnya hangus la! Ngehehe... Pastu buat kari sikit, boh ubi kentang je pun dah cukup. Time tuh ada senior aku Pi'e nama dia, punye la sronok makan lempeng tu... Baru angkat dr kuali, abis. Angkat abis. Aku ingat lagi dia kate rasa cam dok Mesia plak, lama gile tak mkn lempeng. hehe. Ye arr biasanye mereka dok mkn lempeng omputeh je kat Hungry Jack's.... :) Lain banget tuh.... Just imagine a tiny thing like lempeng leh trigger such happiness! Feel like home!

Wah! Seronoknye citer pasal makanan! Tapi aku mmg ske aa masak kat orang yg mmg suke makan nih... Kat junior2 aku dulu... Tau la bebudak laki, jauh dr mak, masak hape pun sedap aje. Hehe. Rasa ilang penat masak!

Ada skali tu, ada junior setawun aku ni, Amdan cakap:

"Sya, aku nak cakap menda sikit ni. Tapi aku takut ko marah...".

Aku cakap la, "Uih, apo?" Dengan nada yg dah cuak.

Dia cakap, "Err, tapi kene bisik nih. Ramai orang." Huarghh! BISIK?? Hehe. Bebudak lain yg sama lepak time tuh dah kecoh. Apesal la Amdan nih!?

"Yela, yela... Kasi tau aku cpat!", kataku ngan nada yg manje. Keh keh.

"(Dtg dekat aku) Err... Ko masak sedap la Sya....", Wahhh!! Kembangggnyeeee! :8) Terasa appreciated sangat-sangat wa cakap sama lu... Walaupun kunun2 dia 'bisik' kat aku words tuh, tapi bebudak yg lain sume dah denga dah ape dia cakap tu... Hehe bisik gajah, omputeh kate :D

Lagi satu kegemaran memembe aku, megi goreng... Memalam ada je lah tetibe sesape datang bilik ckp, "Err, sya... Tulun buat megi goreng bleh tak?" Hehe, apa kejadahnya itu? :D Aku seronok je melayan sbb shian dorang kebuluran, tapi kak ima cakap jgn layan sangat nanti hari2 kene goreng megi plak... Hehe. Kalo time biasa kitorang berkumpul lepak kat dapo, memasing amik megi memasing yg bawak dari Malaysia, pastu kumpul2, rendam lam air panas.... Yeah gorengg...! Pastu makan reramai lagi... Oooh indahnye kenangan!!!


Mari Memasak Part II!


Kasey bersemi.... Sebab dah kerap lepak ngan memembe n juniors aku nih, aku ada la ter-rapat ngan sorang nih - Amar. Amar nih tak le ensem mana, tapi bliau seorang yg berkepala masuk ngan aku aa... Hobi bliau - masuk dapo sesenyap time aku ngah basuh pinggan kat sink, pastu cuit pinggang haku! Aduh.... pantangnyeee.... Memang pantang rasanya diperlakukan sedemikian! Aku mmg hangin lah time tu.... Skali tu kan..... (membuka pekung nih!)

Aku dengan besnye bercerita ngan Kak Ima pasal Amar:

Aku : Kak Ima tau tak... Tadi Amar selamba gile cuit pinggang orang... Kak Ima tau tak camne perasaan org? Malu gile... Sure dia rasa lemak-lemak di sekitar pinggang ini... Huahahaha...

Kak Ima : Hah? Yeke? Hehehe... Err err...

(Aku lam hati: Uix? Pesal respond kak ima cam kurang teruja je nih?.... when suddenly...!)

Amar tetibe datang dari blakang aku, cuit pinggang lagi!! Wowowowo! Dia denga ke aku cite pasal 'lemak' tu! Warghahah malussss! Aku pun trus kejar dia satu dewan, last2 dia serender, aku tumbuk dia kuat2 kat bahu.... Haa... Itula first time gua menumbuk orang tau dak tuan-tuan... Keh keh. Padan muke! Lepas tu dia agak serik la nak cuit2, cuit sikittt je kalo cuit pun... Hehe rasakan...!

Amar time tuh House Secretary Msian Hall. So kalo ada visitor dtg dr Mesia nak duduk situ, dia la kene kemas2 bilik kosong kan... So one fine day tuh, after letey kemas2 bilik, tetibe dia datang lepak bilik aku. Time tuh rumet aku balik Mesia cuti summer... Ngan selambanya dia masuk bilik aku, terus baring kepenatan atas katil rumet aku! Wah! Ske ati je! Aku risau dah time tuh... Nak suruh kuar kang, diala House Sec, he should've known better kan!

Then Kak Ima came to the rescue (Kak Ima dok bilik lain)... Terkezut broke dia tengok amar ada lam bilik. Pastu kak ima kluar. Amar plak dah siap pasang video nak tengok. Tak lama pastu kak ima datang lagi, (kunun-kunun) buat air kat kitorang. Kuar bilik lagi. Pastu masuk balik. Keke. Risau la tu kot... Hehe lawak je Kak Ima... Later dia kate mmg dia sengaje kuar masuk. Kot ape2 jadik...!

Sap kok lu, aku blom abis cite part yg menarik utk diingat... :D

Ada skali tuh Amar call aku. Dia cakap dia baru sampai dekat gas station seblah Hall. Dr tadi dia call aku sesambil jalan kuar dr bilik dia sampai ke gas station tu... Ishk pesal la tak cite to my face je kan senang? Msian Hall nih dua tingkat je. Dia dok bawah. Aku dok atas.
Kalo aku jenguk kepala aku ke luar tingkap tadi, for sure dah nampak dia ngah 'gayut' ngan aku.. 
Waghaha dia mmg weng malam tuh! Rupenye dia cite pasal awek kat Mesia.... Baru mintak clash ke hape tah aku tak ingat dah... Cee kire nak kasi tau kat aku dia single la kan? kan? Ngehehe :D

Ada one time plak dia demam.... Dia call aku dr floor bawah:

"Sya... Tulun buat bubur nasik sket bleh tak... Demam aah.... " Hehe mengade.

Being me, secara kereknye aku berkata, "Ahaha padan muke! Buat la sendiri.... Bukan sukarnya untukmu pun!" Keh keh. Dia pujuk laie. Aku kate tengokla kalo aku rajin. Tapi dr awal mmg aku budget nak masak pun bubur utk dia. Saje je kasi thrill :P...

Aku err menyampah sebenarnye prangai aku yg satu ni.... Ego... I'm very the very egoistic kind of lady. Sbb sikap nih la org nampak aku... cam keras ati aje... Including incik sayang... Tapi Allah je lah yg tau... Ati aku nih tak keras langsung... Nampak keras kat luar sebab nak protect innerside yg tersangatla vulnerable nih... I am trying to change myself... Tak seronok pun ego2 slalu nih.

Erk. Tersasar topik. Pasal Amar tuh... So aku trus turun dapo, buat bubur utk dia. Letak ayam ngan carrot, diced sume. Settle. Carik amar. Amar tadek. Aiseh... Kate demam!

Dah lewat malam tu... Baru la tepon bebunyik... Rupenye dia baru sampai Hall dr umah Consulate. Ada makan-makan so dia kene pegi. Time ngah borak on phone tu gak pintu bilik aku ada org ketuk. Tengok2 dia... Cis... Buang karen!

Aku : "Hurmm.... So dah kenyang la kan?"
Amar : "Haa.... Mmg banyak makan pun tadi. Ko ngah buat ape?"
Aku : "Tadek ape. Ngah lepak2 ngan Kak Ani ngan yg lelain. Kate demam kunun. Letih je aku..."
Amar : "Hah? Ko ada msk bubur ke??"
Aku : "Haa la... Abis ko suruh tadi ape? Ada kat bawah. Takpela kalo dah kenyang.."
Amar : "Aa... Skarang gak aku turun pegi makan sikit eh! Kalo tak abis aku simpan lam peti. Esok aku makan lagi eh?"

Hehe. Sweetnye kunun. Huahaha. End of good stories bout him... Aku tatau pesal... Tapi... One day tuh... Sedar-sedar tetibe dia kerek cam gaban ngan aku... Pesalkah? Serious I hadn't the slightest idea pesal dia treat aku cam tak nah kenal je... Padahal... Penah baik gegile... Sampai tahap kalo aku selisih ngan dia kat tangga dia bleh buat dek je! Apekah! Mau disekehkah!

So... itulah amar yg kukenal... Sape soh dia bebaik ngan aku dr awal haa? Ishk peliknye lelaki itu... So.... Sampai sudah la kitorang dah tak rapat cam dulu... Bile aku balik Mesia nih, aku denga dia dah kapel ngan junior dia. Tinggal sebilik laie kat Uni Apartment.... Pergh... :)

Ariep, Wahid, Eli.... Semua dah selamat jadik engineer. Aku jek yg still terkontang kanting...

Kak Ima... Dah kawen... Tapi I guess tinggal memory je lah. Kenapa mesti dah tak rapat cam dulu? :(

Aku rasa Amar, Fuxzy n Amdan blom settle lagi... Still struggling utk dptkan scroll... God bless them. Ada denga cite gak dorang nak balik Mesia masuk UTP... Balikla weh..... Owh gosh. Rindunya korang semua............ :(








girlfriday says @ 06:36 am

sangap
February 15, 2005   12:47 PM PST
 
weh lama x dengar citer ko... updet la lagi wei...
girlfriday
February 15, 2005   01:59 PM PST
 
ahahaha entry nih tak kire apdet ke weh? ahahaha :)




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive