Down Memory Lane
Thursday, March 02, 2006

Dah lapanblas kurun aku tringinnnn nak apdet sal GoogleEarth nih, tapi tak kesampaian. Tengok la entry kali ni, smpt publish atau aku peram dulu, publish later hey.

Mmg layan ah mende nih... Memule time musmet kasik tau, aku cam, apa yg sronoknya tengok bumbung umah? Anyway I gave it a try, skalik tangkap siot... Mende nih kasik kite tengok cam imej satelit, tapi aku tatau aa dia wat live ke camner. Tp rasa cam tak live sebab aku nampak certain landmark cam outdated.

Aku slalu semat dalam hati, when I make my own money nanti, aku nak gi australia lagi. Kekadang aku rasa tringat sangat2. Mimpi gi sana pun kerap, siap mimpi dah siap beli tiket ape sume. So ngan googleearth ni, aku rasa hepi gile sebab dpt tgk tempat2 yg dah lama aku tak jejak...! Bile tengok mende ni, cam, eh, ni tempat aku lalu dulu! Ni tempat slalu pegi dulu! Ni lak tpt jumpe flasher dulu!

Anyway, tak kire, nak gak share gamba yg aku printscreen nih ngan korang. Ini gamba all in one nih:

Ni plak kedudukan Msia Hall ngan uni aku...

> 

Tuh yg ijau2 tuh racecourse. Weekend je penuh la mat saleh datang nak tengok kuda, gambling, mmg sesak time camtuh. Time camtuh kitorang kene lock pintu utama kat hall sebab dorang kate, kekadang mat salleh yg tak reti bahse ni masuk dan gune toilet kat bawah, muntah, mabuk2, main masuk je. Msia Hall tu dulu tapak motel, sbb dia bebetul opposite ngan racecourse tuh...

Dalam peta nampak kecik tuh...tapi memang tabah la aku nak menapak dari hall ke uni aku.. jauh bangat! Luas uuu racecourse tuh. Bas direct tadek, dia kona-kona ke lain. memang dijamin jauh la. Sebab tuh la kite patut slalu tuang lecture ok...

Ber...sambung...esok... Driver rapidkl ai ngah tunggu kat bawah...Huhu. Awat aku suke sambung skang aa? :D

Sambung belaja geography ye...

> 

Bilik aku dulu, somewhere cam gambar kat atas ni aa... Sronok dok hall sebab ramai member. Tapi setahun lebih sket camtu je, lepas tuh memasing bawak haluan sendiri, sewa umah kat luar, termasukla aku. Bukan ape, kalo dok kat hall nih banyak sket ektiviti kene join, tu yg malas tu.

Aku tringat ada skali tu, membe aku Blek, kitorang tiga pompuan ngan Blek main cam Pictionary, tapi kitorang tak main lukis2, kitorang kene wat action dia, mulut diam, pastuh suruh teka. So sampaila turn black... Dia pon cabut ah satu kad dr kotak pictionary. Sedia nak wat action. Dia duduk bersila. Pastuh dia letak dedua tangan dia dekat atas lutut. Jari telunjuk tangan kanan dia angkat. Kitorang pon terusla cakap, "Aik, duduk tahiyat ke? Bahse inggeris dia apa? " "PRAY! PRAY! Maksud blek smayang kot!" Memasing teke. Tapi blek geleng2. Blek tetap gak wat jari telunjuk dia camtu, jari jatuh pastu jari naik. Jatuh naik. Geram sunggo!

Last2 dia dah givap turun naik jari telunjuk dia... Dia cakap, "STEAM LA!". Memasing blur. Apehhal lak steam? Apa kaitan steam ngan duduk tahiyat? 'Steam' yg kuar time kite masak air tu ke?

Maka bliau pon explain, "Stim, stim, stim la, stim lelaki tuh, aku tak reti laa nak wat action 'steam', so aku wat la 'stim' asalkan bunyi sama!! Abis kalo tak, cemana aku nak wat steam menggunekan anggota badan???", kate blek ngan penuh terharu... 

Kitorang pon gelak cam nak mampus ari tu. Tobat takmo main pictionary ngan blek dah!

>

Ni lak Centennial Park... Perimeter park ni yg aku lukis kaler ungu tu... Awal2 datang dulu, rajin la senior2 bawak kitorang main frisbee kat tpt seperti di atas tu. Tapi last2 givap nak main sebab anjing org lain join skalik nak tangkap frisbee. Tsk tsk.

Kat area tpt main frisbee tu ada provide tpt barbeque... Open area, tetengah padang rumput tu. Time dok sana sangatla kerap berbarbeque. Sosej halal TJ Muamallah, indonesian made, antara menu time tu.. Sedappp sangat. Dia letak rempah kot, tp mmg superb aah. Walaubagaimanapun jika kite tengok rupe dia, tak lalu langsung! Diorang kate, kalo wat sosej, sumer bahagian dorang blend! IYYYEEWW (tapi still nak masuk perut gak! T_T). Before start membakaring, kene lapik foil banyak2 dulu sebab maybe org lain wat bbq 'mende' itu. Lepas tu baru dapat bakar dengan nyaman.

Kalo ada org lain tunggu, dorang jadik marah sebab kalo gune foil, daging sume lambat sket la masak kan, lama la dorang kene tunggu kan. Pastuh akak2 senior pon explain, ckp itu sal hygiene purpose. Baru le kene ngan pemikiran dorang tuh. Nk cakap sal 'bebi'? Mampus taknak layan... Last2 dorang pun ikut pakai foil skalik :D

Tpt jatuh! Alkisahnye dulu aku slalu main rollerblode kat park nih, biasanye tak larat nak wat pusingan penuh ikut parameter tu, slalu shortcut sket kat tengah. Shortcut pun jauh tu... Maybe that explains why dulu berat aku 12-13 kg at least kurang dr berat skarang. Ngeh ngeh. Pastuh tah nape satu hari tu, aku gatei nak lalu jalan jauh, so aku lari le sepantas kilat ngan rollerblade aku. Sampai la satu jalan...

Jalan tu cam bercerun sikit, tak curam pun, tapi memang menurun la. Aku main rollerblade, stakat jalan rata boleh la. Tapi tengok orang lain naik laju2 cam senang je, maka aku pun dengan senang hati lalu la kat jalan bercerun tuh...

As expected, time lalu kat jalan tuh takyah gerak pun dia dah gerak laju2 dah, yela kate turun bukit. So at one time aku takbleh lari sama laju ngan halaju aku time tuh, time tuh la aku tergolek-golek jatuh sampai aku langgar satu van yg parking tepi jalan. Huhu, aku yg langga bliau ye tuan tuan :D. Sakit montot! Pastu luke kat lutut sal aku pakai cargo pants yg tak brape tebal time tuh. Tuan van datang bawak handiplast kasik aku. Sebbaik....dia tak marah aku langgar van dia. Dia siap offer nak anta lagi... tapi aku sogan...:) Last2 ngan rollerblade jugak la aku balik hall, jauh uuu kalo jalan..!

> 

Gambar atas ni pulak Coogee Beach.... Tempat feveret aku, hide out aku katika dilanda problem... Mmg nyaman yg amat dok sini... Nampak kan tpt yg air kaler putih tu? Kat situ la aku slalu mandi... Dia cam teluk (btol ke word nih?) sikit, kalo korang klik gamba atas nih, tengok gamba yg besar, bleh nampak batu2 yg mengelilingi 'teluk' tuh. Rasa selamat mandi kat sini sebab kalo hanyut pun, terhalang ngan batu... Aku reti berenang pon sbb slalu lepak kat sini. Dia cam pool semulajadi.

Kalo kat beach tuh penuh ngan locals je, ramai topless huhu segan aku walaupun makhluk sejenis ngan ku. Walaupun begitu, ada skalik time hari raya pertama, aku gi gak lepak kat beach sambil membaca harry potter. Tadek mood nak sambut raya sebab baru clash ngan incik bear time tuh. Uhu. Maka Harry Potter la yg menjadik mangsa akak...

Aaa... dulu slalu tunggu sunrise dr atas bukit dekat beach tu... Slalu nye kalo ada senior nak balik Mesia for good, kitorang ramai2 gi tunggu sunrise, konon2 nak tengok matahari terbit dr oz for the last time la... Pastuh bawak gitar, yg paling ingat nyanyi lagu More Than Words reramai, lam cuaca sejuk pepagi. Syahdu bile ingat... Uh uh :(

Woah kensel syahdu! Kat bawah ngah keco demonstration sal harga naik! Mari kite usha. Sv aku siap turun bawah nak gi amek gamba untuk website news update! Dari atas leh tengok satu banner that says, 'Cemerlang, Gemilang, Temberang'. Keh keh.

 




girlfriday says @ 01:29 pm

ai
March 3, 2006   07:23 AM PST
 
haah kite patot slalu tuang..sama la utp..jln bukit2 naek turun tangga redah kafe lompat longkang arghhh~

ai
March 4, 2006   04:58 PM PST
 
aa ai terpasan la..cara anda tulih skang kan..len sket drpd previous entries..

ish tak reti camne nak ckp..tapi sbg ai yg slalu bace blog anda..terpasan bende neh~

maybe sbb daa bekerjaya kot..ideologi berubah sket~
ai
March 4, 2006   05:00 PM PST
 
.....action dia, mulut diam, pastuh suruh teka. So sampaila turn black... <--err sudaa jadi nama sbnar incik BLEK laa~

kantoit disituk :P
ai
March 4, 2006   05:07 PM PST
 
.....Huhu, aku yg langga bliau ye tuan tuan :D....<--nampaknye btui tekaan incik paris bahwa anda juge melangga ketenye ahaha sure pecah tulang pp bliau kalo ai crita kesah lucu tesebut kan~

ohh ye anda..ade crita panas panas!!ahh susahnye mauk kontek.. T_T takot nak call incik beghuang setelah bliau muncul dlm mimpiku arituh hukhuk~
ai
March 4, 2006   05:09 PM PST
 
.....gak! T_T). Before start membakaring.....<--saye kah yg menjadi idola kamu slama ini?:p hikhik~
ai
March 4, 2006   05:12 PM PST
 
......Tadek mood nak sambut raya sebab baru clash ngan incik bear time tuh. Uhu. Maka Harry Potter la yg menjadik mangsa akak.....<--tape baguih2..at least menyemai minat ke arah budaya membaca ngengenge~

ai
March 4, 2006   05:18 PM PST
 
perak-perak = sgt2 ok
perak-slangor = ok
penang-perak = ok
penang-slangor = ok
perak-johor = tepaksa ckp ok
penang-johor = ok lagi ke?

mac neh dtgla utp eh~ :)
girlfriday
March 6, 2006   11:46 AM PST
 
woah....dia sorang dah 7 komen... keke. kang balas 7 komen kang poyo lak...hhuuh so ai reply satu komen, panjang2 k... wat tatapan kakanda terchenta... huhuh

eh ai mmg rasa ai taip lain skang... tah la tak brapa 'bebas' sebab kene pk ape reaksi org kalo taip lelebey... nyiahaha... itu bkn ideologi org bekerjaya k... itu adalah ideologi org yg ngah kontrol.. takot kantoi..

adeih skali blek silap eja da..

wahahaha ampeh! abih kat utp nak langga kete bebimu cemana? mana naik rollerblade ke arah ittu! wahahaha jgn terpengaruh ngan mimpi sal incik bruangku ittu okke.

keep membakaring <-- idolaku apek...nyiahaha ke sape ntah i keep lupaing..

mmg memupuk minat membaca, tapi time tu je.. :D

ape perak2 tu oit?
ai
March 6, 2006   08:29 PM PST
 
huhu~

ai sgt knal anda kan..-*

muahaha perak lawan slangor..slangor menang!

tido dulu~




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive