Mari bercerita...
Friday, March 17, 2006

8.3.04
Crite 1: Sorang kawan aku putus ngan boipren dia sebab boipren dia main cintan ngan awek internet. Lepas agak lama sesama, laki tu pilih awek internet dia yang virtual berbanding kawan aku yang sediakala realiti. Tak tau ah apa yang laki tu nak... Aku nengok, elok je kawan aku tu... Minah tu sayang gile kat boipren dia yang dah jadik ex tu... Lagik pun bukan kawan aku tak lawa... Kiut beno aih! Tak tau ah apa yang boipren dia tu nak... Sebab bagik aku yang payah nak dapat peluang bergelpren cam laki tu, memang tak berbaloi dia pi kejar yang virtual & menolak yang realiti. Kalau aku la... Tak lepas punye sebab kawan aku tu tak pernah nak lupa kat 'pasangan' dia... Ntah ah... Manusia punya cerita... Sabar la kawan... Jage diri...
 
11.3.04
Crite 2: Sesorang ada tanya aku tadi, samada kuku aku ni jenis gelas ke jenis cawan. Seumur idup aku, rasanya tu la kali pertama orang tanya pasal tu. Aku kata kuku aku kuku gelas sebab lurus. Ikut kata dia orang berkuku cawan tu orangnya setia & yang kuku gelas tu 'kurang setia'... Ummm.. Boleh pakai? Tak tau ah... Bagi aku, itu terletak pada pilihan atau option yang sesorang tu dapat. Bagi aku yang tak ada banyak pilihan dalam idup... Rasanya memang patut setia. Ntah ah... Sekarang ni zaman bedah-bedah plastik... Sedangkan orang pun boleh tukar jadik harimau (rujuk Ripley's Believe It Or Not)... Inikan pula takat nak transform kuku... Bukan kata cawan je... Cerek, sudu, mangkuk hatta kapal selam pun mungkin boleh jadik... :)
 
12.3.04
Crite 3: Tergolek? Sedap ke tergolek? Aku dah tergolek! Aku takleh tido sampai la dedekat pukul 8 pagi tadi & aku terjaga balik pukul 10 lebih. Terus bukak PC... Bukak satu page yang buat aku tergolek... Mandi... Ergh! Blur.... Blur....

Apa ke penyebabnya kalau enset yang tak berapa betul tapi still ada orang nak call? Orang yang call tu berkemungkinan besar 'biol' atau 'tergolek'? Ahaks!

14.3.04
Crite 4: KARATKAH AKU? GILE BEB!!! Makin hari makin terasa hepi la plak! Tak pernah nak aku terpikir yang aku boleh ada peluang nak rasa mende macam ni balik. Aku tak tau pesal camne ntah, tapi dapat rasa betul ah lain dia. Dalam masa yang kontot je, tetiba dia boleh ada kat dalam life aku. Walaupun dengan cara yang tak ikut protokol sepatutnya, terasa macam nak melompat-lompat & bergolek-golek je tetiap hari. Aku suka sangat kat dia... Suka yang payah ler nak aku cite. Ada je topik yang nak diketawakan walaupun kekadang aku sendiri tak tau pesal aku bengong ketawa sensorang... Hahaha!!! Adoi laaa... Apa kena ngan aku?!

Kekadang tu terpikir gak risiko-risiko & memacam perkara berkemungkinan. Apa taknye... Aku suka kat dia, ntah-ntah dia tak bermaksud se'ekstrim' aku... Tak ke nenanti naya je aku kena mencarik idea nak meng'cover' diri sendiri yang ke'maluan'. Adeih! Biol siot! Bukan sekali dua jadik... Takkan la aku tak insaf lagik? Takkan aku tak serik lagik? Abah pernah cakap dulu... "Nak main api kena pandai, jangan sampai ko rentung... Nanti nak padam memang payah kalau dah tak ada air"... Heh! Drama swasta jugak Abah ni. Dalam maksud dia... Dia cakap simple je tapi memang dia bermaksud serius.

Haha!!! Gunakanlah minyak senyonyong cap "Jumaat" untuk kegembiraan berkekalan! Yeee Ha!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sengih panjang aku bile bace cite2 kat atas smula... Haha! Angau gak mamat di atas yg tulis crite2 nih eh? Hoho! Dalam aku dok sengih2, sorang staff tego, "Kalo dah senyum sesorang nih yg aku risau ni..." Huhu. Nak wat cemana, tak tahan nengok how things were back then!
 
Sesungguhnye, mamat yg angau itu = incik sayang.... Yakni, Cite 1-4 tuh adalah entry blog incik sayang yg aku telah korek2...
 
Crite 1: Sorang kawan & minah, merujuk pada, gua :D
Crite 2: Sesorang, juga merujuk pada, gua :->
Crite 3: Aku, merujuk pada, incik sayang. Enset itu adalah enset alcatelku yg hampeh.
Crite 4: Aku = incik sayang, Dia = tentulah ai...
 
Skian incik kerel. :P
 
Huhu. Saje2 paste. Sronok bile ingat cemana aku jatuh chenta sama itu bruang... 
 
We made it, at least to this very day. Despite of relationship yg sesangat goyah just recently, and the heartaches, we made it. At some point, at certain peak, it occurred to me that we wouldn't make it to this day.
 
There were times when I was so ready to give this relationship up, and so did he. But each time, we ended up missing each other so badly. Lame, hell I know, but true. I know I can live without him, I can survive. Tapi yang dalam kepala nih, cemana? It will be there, FOREVER. What would it feel when he's not around? There will be times when certain things will remind me of him. I remember he said, "Kalau, B dah tadek ape2 dengan yayang... B nak jugak ambik tau pasal yayang. B nak tau jugak pasal yayang." Terharu denga :( 
 
Ada satu time, incik sayang cakap, "Dulu dengan ex saya lain... Kitorang sama2 minat baca buku, bercerita pasal semua benda, dengan sayang nih approach kita mmg lain..." Sedey gile denga dia ckp camtuh time kitorang ngah slowtalk sal problem kitorang. Then aku cakap, aku ngan ex aku pun camtu dulu, boleh bercerita semua benda. Stiap kali mmg ada benda nak borak. Unlike now, sometimes aku kene pk, kerah otak, carik idea nak ckp ape.
 
Aku ckp kat ija sal incik sayang, sal persoalan dulu-bleh-je-buat-something-yg-dia-tak-mau-buat-skang, Ija cakap, "Dulu, benda yg lepas tuh, dorang still cam bodoh, naif lagi. Semua sebab sayang, skang lain, dorang dah blaja dr pengalaman dorang. Bukan sebab lagi sayang yg dulu ke, kite lagi tak bes ke" ...more or less. 
 
Tapi bile aku pk2, se 'klik'-klik pon, secompatible mana pon, putus jugak. Ex incik sayang tak dapat incik sayang, aku yg dapat. Ex aku tak dapat aku, incik sayang dapat aku. Kenapa?? Kenapa kitorang bleh stay lagi?
 
After all I guess compatibility bukan dr segi having the same interests je, or doing the same routines or such je, but compatibility is more of how well you cope with your other half, despite of differences. Sometimes similarity kills.
 
Yg aku tau, aku respek dia sangat2 sebab sikap tanggungjawab dia, sebab dia caring, sebab dia the most handsomest boy in the universe, sebab dia bleh wat aku tetibe gelak time aku ngah nangis, sebab dia really 'listens', sebab dia faham aku, sebab dia kasik aku bunge, dan sebab paling utama, sebab dia stay ngan aku for the past 2 years...
 
Happy anniversary incik sayang!




girlfriday says @ 10:12 am

girlfriday
March 17, 2006   03:51 PM PST
 
incik kerelhapriza, line yg dibold di tengah2 peregraf tu khas utk anda... huhuhu

ooh, lagi sikit kene edit nih. sume in bold :P
Training Coordinator Anda
March 17, 2006   06:57 PM PST
 
oh. anniversary jugak? patutlah sampai MC. haha
ai
March 20, 2006   06:22 AM PST
 
aa ade sket2 ayat dari entry neh yg sgt susah nak dipahami..

.....sebab dia the most handsomest boy in the universe....<--sile edit jadi da most handsomest bapak oghang ye :p

*iyeww~

Crite 4: Aku = incik sayang, Dia = tentulah ai...<trase cam diri ini yg telibat..sile tuka pekataan 'ai' untuk mengelakkan rasa perahsantan mengaburi diri ini~

btw..
hepi anniversary yayang muah muah~
ai
March 20, 2006   06:23 AM PST
 
aa ade sket2 ayat dari entry neh yg sgt susah nak dipahami..

.....sebab dia the most handsomest boy in the universe....<--sile edit jadi da most handsomest bapak oghang ye :p

*iyeww~

Crite 4: Aku = incik sayang, Dia = tentulah ai...<trase cam diri ini yg telibat..sile tuka pekataan 'ai' untuk mengelakkan rasa perahsantan mengaburi diri ini~

btw..
hepi anniversary yayang muah muah~
ai
March 20, 2006   06:23 AM PST
 
aa ade sket2 ayat dari entry neh yg sgt susah nak dipahami..

.....sebab dia the most handsomest boy in the universe....<--sile edit jadi da most handsomest bapak oghang ye :p

*iyeww~

Crite 4: Aku = incik sayang, Dia = tentulah ai...<trase cam diri ini yg telibat..sile tuka pekataan 'ai' untuk mengelakkan rasa perahsantan mengaburi diri ini~

btw..
hepi anniversary yayang muah muah~
ai
March 20, 2006   06:25 AM PST
 
daa post komeng..tapi tak kuar pong..mari tekan namblas kali lagi~
ai
March 20, 2006   06:25 AM PST
 
aa ade sket2 ayat dari entry neh yg sgt susah nak dipahami..

.....sebab dia the most handsomest boy in the universe....<--sile edit jadi da most handsomest bapak oghang ye :p

*iyeww~

Crite 4: Aku = incik sayang, Dia = tentulah ai...<trase cam diri ini yg telibat..sile tuka pekataan 'ai' untuk mengelakkan rasa perahsantan mengaburi diri ini~

btw..
hepi anniversary yayang muah muah~
ai
March 20, 2006   10:22 AM PST
 
eh sori..banyak la plak kuar..tadi tadek satu pong

:D
girlfriday
March 22, 2006   10:36 AM PST
 
hua hua hua... apa??? boiprenmu bapak orang....??? ooh tapi akak dah agak... kokohkoh. dengkish!

yela....ai itu=yu okie? :D

btw, hepi eniverseri gak esok... huhu




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive