Job Burnout, eceh.
Wednesday, March 22, 2006

Tah nape lately aku rasa hangin semacam ngan keje kat sini. Biasa nya aku marah2 lam ati je. Cam tadek napsu ngan opis ini. Kol 5 je, tertekan kalo tak dapat balik. Smalam time aku nak blah, sv aku tanye, "Aik, u dah nak balik ke?"

"Nape? Ada kerja ke...?"

"I ingat nak...ermm..." Sambil belek2 kertas. FYI, sv aku jenis yg mmg akan sentiasa carik keje untuk aku, walaupun hakikatnye keje tadek sangat.

"Tadi tak cakap awal2... I tak buat ape sangat tadi...", aku potong. Dia nampak serba salah. Sian lak dia. Aku just kureng le kalo org kasik keje time dekat sangat nak balik, sbb kat sini, aku jenis buat keje sungguh2 time office n most lunch hours. So aku rasa, aku deserve balik on time.

"Tu la... I meeting lama sangat tadi. Takpelah.. Esok sambung." So aku kate, aku sambung esoklah.

Then hari ni lak, tadi, rasa peak semacam. Nak design award certificates je. So aku dah siapkan design. Dia kate design aku ok. Tapi kalo macam dia nmpk contoh cert lain 'cam gitu', dia pon nak ala2 'cam gitu'. Bile aku dah wat ape yg dia nak, dia kate, yg ni kene tuka, yg ni kene kecikkan, yg tu tak sesuai letak situ. So assobru minal iman, aku hikut la.

Pastu aku print, aku tunjuk lagi. Skali dia tringat ada design cert event2 yg lampau, dia rasa lawa. So dia soh aku wat something cam yang tu. Aku ikut lagi. Tah brape kali mende yg sama jadik. Kalo aku kene amend satu cert je tak kisahla, ini skali dalam 20 cert kene tuka. Tak ke giram! Aku siapkan sumer skalik sebab time tuh, org lain dah urge nak mende tu siap cepat. Abis kalo dok amend amend dan amend, bile nak siap??

Last2 aku tensen, call incik sayang, ikhlas niat nak ngadu semata2. Skalik dia trus offer biar dia buatkan... Woahh bersinar2 aah mataku! Trus tak ikhlas aa pastuh, maknanye ek? Ngohohoho. Bile sv aku tanye, aku ckp aku outsource kat member. Dia kate, "Eh, you pun bleh buat la..." Ye.... Msia Boleh...may i pass away?!! Aummm! x_x

Sampai satu time, time tuh aku ngah tunggu incik sayang design lagi... Adala senior exec sorang nih tanye aku dah siap lom. Aku kate 'on the way'. Pastuh dia mula wat ayat cam 'you better siapkan cepat...' or something. Time tuh pecah la empangan gua. Padahal ayat bliau bkn menikam pon. Maybe gak bulan ngambang dah dekat. Rasa frustated sangat, sebab cara dorang cam aku takleh ikut dorang nye pace. Lembab. Tapi Ya Allah.... Aku dah siapkan cert tuh 2-3 minggu lepas lagi, dah diskas dan dah approve. Skalik change request, yadda yadda yadda, in the end aku gak yg tensis! Sume kene wat baru!

Then last2 incik sayang hantar design bliau. Aku bukak2 tengok, ishk terharunye... Lawanye... Menepati ape yg sv nak - Something fresh, something modern. Bukan cam konvensional tuh, border2 tuh. Dalam masa kurang sejam je dia buat :( Pastuh bile aku tunjuk kat sv, dia trus suke, with least amendment.(still ada amendment la tapi!). Dia kate, "Sape wat? Balak you eh?" Gelak2. Pastuh sesi interview la... Dia tanye 'dia designer ke? keje kat mana? kompeni ape?... Then dia ckp kat senior exec tuh, "Weh, kene suruh designer jugak rupenye nak design cert nih...Susah uuu" Time tuh, aku lak yg trasa riak ngehhehe! :8) 

That was not the only case.

Aritu, dia mintak aku wat satu database utk HR. Dalam dua tiga minggu aku kelebek Access yg previously aku ringan-ringan je (gune) :). Gigih aa wat database yg user friendly, pomen2 vbscript, mekap cecantik lagik. Kire aku takmo user pening2 nak isi data kat Table tu, kan semak layout dia? Aku wat cam organised gile aa. Aku dah mintak dia tengok ape yg aku buat, as usual dia kate ok! Prepare je utk presentation! Skali, time nak present kat HR, dia completely buat database yg baru. Dia kate sebab HR nak tambah2 column hitu, field hini. So dia buat baru.

Frustated gile babek rasa, sbb aku buat mende tuh sungguh2 bukan wat bodo2 je. Bleh je dia amend database yg aku wat, tapi tah... Rasa tak caye ke, ape ke. Tapi time tuh aku rasa cam terbukti dia kasik keje for the sake of nak aku ada keje je. Value keje aku, illek, nada, zero. So, lepas dia dah siapkan database baru dia, ada jugak dia suruh aku amend yg mana patut. Tapi aku yg tertikam dan terluka nih dah serik nak wat beriya dah. Hoho. Sebab aku tau, nanti dia akan crossed out aje ape yg aku buat tuh sesedap rasa.

Dari segi lain dia ok. Slama nih aku rasa dia ok aje. Tu aa, mende2 camnih je dia tak ok. Tapi tu ah, mmg mati aa motivasi aku nak siapkan keje awal2, baik aku wat las minit je. Ooh, in case korang dok pk, aku nih jenis tak bleh direjek orangnye... Noe, noe. Muleh. Kalo kene rejek terus dr awal takpe, aku tak kisah. Bleh buat lain. Tapi masalahnye, design dah di approve. Dan sile la jgn cakap design tuh dah finalised kalo rasa2 manyakkkk lagi idea yg ingin diincorporate lam design haku tuh... Mindset aku sudah jauhhh~~~ ketika itu!

Tapi aritu time 80 budak utp datang melawat opis nih, dia sunggo femes... Ramai budak pompuan mintak ambek gamba ngan bliau. Uhu. Tapi overall dia ok la. Aku just tak suke ape yg dia buat tuh, bukan aku tak suke kat dia...

Sayut, sile jgn repot! Anda mmg dikenali sebagai kaki retort!! :->

Heee....Piiii.... Firstttt...... Eeee... Niii...Verrr... Saaa..... Ryyyy... utk dinda ija + (paris tersayang)... Huhu. <--- ayat nih ditaip sebab ija paksa aku letak lam blog, sambil mengacukan pisau ke lobang tinge.... Adeiiiiiillaaaaaaa~~~~~

 

 




girlfriday says @ 06:40 pm

Sayut
March 22, 2006   08:51 PM PST
 
takpe2. nanti aku slow talk la ngan dia. yang pastinya sok aku akan tersenyum2 la tengok ko ngan dia.

tapi, itu la hakikat keje. sv ko tu kira ok la tu. ko blom bekerja dengan bos aku lagi. huhu.

aku mana ada kaki retort. encik robert pon tak tahu aper2 lagi.

(btw, aku tengah gelak guling2 kat ofis pada pukul 9.50 malam nih)
ai
March 23, 2006   10:27 AM PST
 
....ija paksa aku letak lam blog, sambil mengacukan pisau ke lobang tinge.... <---eh manade paksa.. :)) acu pisau je..tuh pon sbb ugut nakkan cik beruang u je~

ahaha

yut neh..nak gak slo talk tuh..tatahan le tuh simpan rahsia ngenge.. :p
ai
March 23, 2006   10:36 AM PST
 
shian..u've tried to a T but nada~

T_T

....Tapi aku yg tertikam dan terluka nih.... <--syahdu..

T_T

ngenge..mekaseh kerrna tulisan merah kat bawah ye hihi..

*terharu

ps:ai konpem p umah mak metua jumaat neh..huhu giloss

*ketaqketaq

:))




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive