Konferens saks!
Tuesday, March 28, 2006

Sangat2 banyak hiccups lam konferens yg aku pegi smalam kat Istana Hotel. Kalo majlis org, banyak hiccups tak kisahla. Ni majlis kompeni sendrik beb. Sendrik jadi committee. Malu je!

Ada this one 'macik', tah lapanblas kali komplen hitu hini kat aku, ckp orang nih tak dapat tag, orang tuh tak dapat cert, sebab aku yg tukang buat tag ngan cert. Padahal aku just ikut exactly ape yg boss aku suruh buat. Nama mana yg aku dapat, nama tu je lah yg dapat tags ngan certs...

Slain tuh, macik nih suke tau calling2 aku. Hatta bertanye soklan 'ke manakah sorang pacik ni pegi' pun nak call. Belum lagi tanye soklan yg sama sebanyak namblas kali! So stiap kali tepon pacik tu tak terangkat, maka tepon aku otomatik la dia akan call. So ada skali tu, tepon aku bebunyi lepas tepon pacik tu tak terangkat. Aku nekad, kali nih aku takmo angkat! Dah le ngah tensi time tuh. Aku biar je. Seminit kemudian, sv aku muncul : "Eh, you ada! Nape you tak angkat tepon?" Skalik terkantoi...! Sv aku call dr tpt staff lain. Aku cakap, "Err, trr trr, tak prasan ah." Tak reti nak kelentong sbb tepon adalah 2cm je dari aku. Ngeh ngeh. 

Malam b4 conference, aku tak dapat tido sampai kol 4 lebih. Kol 5.30 dah bangun. Sumer sebab dalam kepala dok terngiang2 ada sorang senior exec ckp, "You make sure esok sampai awal. Jgn lambat plak...", ngan nada yg agak hampeh. Arghhh aku btol2 tak suke kat mamat tuh! Tak pnah pandai nak communicate. Muke pun tense je manjang.

So, b4 7 aku dah tercongok dekat Istana Hotel tuh. Seharian kene dok situ, mmg tersangat wenglah kepala. Event hampeh. Buffet hampeh.

The only thing yg tak hampeh, time lunch, Mr Robert datang dok kat meja kitorang, out of brape puluh meja yg ada! Dan dia dok seblah aku... Hohoho! (tapi ada satu krusi kosong antara kitorang! Ahh! mari tendang kusi itu!!) Mmg kontol abis aaa time mkn... Time aku amek lauk second time, dia tego:

"Aik, makan lagi skali??", dia cakap pelat2 srawak kat aku. Ai laikkk!! Kiutt! Eh, tapi, dia makan dua kali takpe!!!

"Ishk... Baru dua kali, kate buffet...", aku cakap. Cis!! Sesia je kontrol amek seafood salad je... Still dia nmpk banyak! Dia lom tau napsu sebenar aku tuh! Ngahahahaa! :x

"Uishk. BARU dua kali?", waduh. Aku tediam. Yela yela. Patut la ko mantap. Ko mmg jage makan... Skian sesi bersama bliau.

Balik umah, aku sempat singgah giant bli keperluan idop kejap. Kejap je, pastu balik umah trus. Naik teksi sorang brader yg kerek. Kalo ensem takpe gak. Prasan jambu kot. Aaahh bengap! Cam nak cangkul kepala orang2 yg camtuh. Dan silap paling besar, dalam kemamaian aku tak saba2 nak lompat atas tilam, aku lupe amek baki singgit dari dia. Dia pon tak panggil!! Jelas membuktikan bliau mmg seperti yg aku sangkaa!! Kalo terlupe baki singgit ngan orang lain taper!! Ni, ngan sorang makhluk kerek cam dia!!!

Ngan tensen aku mendaki tangga naik umah aku. Sampai tangga yg terakhir tuh... Aku raba poket nak carik kunci. Skali.... Masya Allah... Tag ape plak lam poket aku nih? Then baru tingat, kot labuh aku ngan folder conference aku tetinggal dekat tempat tinggal barang incik Giant... Tag ittew adalah tag barang Giant! Ah pasrahnye!! Malas nak gi amek. Tak kire, mata ini lebih penting!!

Mandi2, mkn aiskrim mekdi, rekod cite Dead Zone ngan Tyra Banks Show, maka pastuh, sahibul hikayat, krohhhhzz la aku..... :)

Lege.... Bangun pagi nih, mata sepet seblah. Lagi2 contact lens nye infection. Tapi aku rasa, kalo mata aku letih sangat yg slalu mata jadik camnih. Skian, saya yg melaporkan...




girlfriday says @ 01:30 pm

ai
March 28, 2006   09:14 PM PST
 
hai akak pawe..

kot labuh cekelat aa?still ade kat tempat tinggai brg giant?sbg anda..lagi sminggu dua kat situ pon adelah pekara normal~

hihi diri ini sentiasa dikelilingi mahkluk2 leo..

mintak diri duluk!
ai
March 28, 2006   09:25 PM PST
 
amoih mr robert..
cam tau2 je org suka dia..
mr robert tuh maybe adelah pengganti robert anda yg daa ditoreh2 kuar kulitnyeee..


*robert adelah patung anjing kaksya yg dulunye sgt comei..kaksya sanggup lagi mandikan robert drpd mandikan diri sendri hihi..bile daa tak comei n bulu dia susah nak disikat, kaksya gunting2 robert utk dibuat alas anak kucen yg masok ke bilek kitorang..bende cam kekabu yg ade dlm robert kaksya transfer masok badan mashimaro kasi mantap lagi lalu dijahit smula ngan tekunnye..sbb tuh bile cik beruang tgk mashimaro tesebut cam tepana semeta kerrna tak dpt nak bezakan itu mashimaro ataupon moro attack..mashimaro tesebut kini dijadikan bantal plok kaksya..skian dari eraaa~
girlfriday
March 31, 2006   12:44 PM PST
 
huahaahhaha! seminggu tinggal di situ adalah perkara normal! anda sangat mengenali makhluk leo! kakakaka paris pon camtuh ke??? keke.

tapi aritu ai kene amek setlah sehari sebab dalam tuh ada gift, ai lom bukak... tak sabar nak bukak... ngehe kalo tak, dijamin, tahun depan pon tak sure lagi ai gi amek ke, tak plastik tuh kahahaha :))

cukup la pasai mashi tuuuuu cukupppp~ aaahhh~~ bliau tlah menjadik bantal plok ku dengan sukses skali skang :)
Sayut
March 31, 2006   01:08 PM PST
 
saya down dengan conference berkenaan. down. sangat sangat down. down gile. down. ah, down lagi. downnnn.

sbb saya adalah committee protocol. last minit changes dgn miscomm adalah perkara2 yang sangat tak disukai.
girlfriday
April 3, 2006   09:11 AM PDT
 
uhu. muke anda mmg nampak sangat down di hari kejadian. nak tego pon takod. uh uh. :|




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive