Entry Ari Selasa~
Tuesday, May 09, 2006

Pepagi Ahad sayang tepon ajak brekfes... Utk kali kedua aku merejek utk kuar brekfes T_T Adoila, sungguh morning person bliau tuh! Dia lupe kot aku berasal dr gene malam, sebab aku terpaksa bangun pagi gi keje skang... Sayang, blame my gene! Shades Mata tak le ngantuk sangat, tapi tak syiok kuar pepagi... Ajak le kuar malam ke, romentik sket... Ngehehe.

Tapi sian bile dia buat ayat "tak besnye makan sesorang...". Alehai. Aku kate sori2 then aku krohhhh zzzzz smula Tongue 

Petang tu, tetibe kakak aku call, kate dorang (dia and famili dia) dah dekat nak sampai kl. So dia ajak jumpe kat kl sebab dia tatau jalan nak gi umah aku... On the way aku menapak ke basten, incik sayang call. Aku ape lagi, trus ajak bliau jumpe akak aku. Hehe.

Ini antara yg bliau kate:

"Ala...segan ah..."
"Baju tengah basuh...tadek baju nak pakai..."
"Baju itam tuh dah basuh tapi dia cam nampak habuk2 dia..."
"Nanti pakai baju yg ada tuh cam smat sangat. Kalo tshet je kang slekeh sangat. Tatau nak pakai baju mana..."
"Aaa kan bee dah jumpe abang yayang yg paling dangerous... yg ni nanti la dulu, segan aa... pasal abg ipar ada..."

Tak larat dah aku nak potpetpotpetkan bliau. Siap risau pk baju tuh! Kakaka! Tapi lepas aku balik dr jumpe kakak aku, sempat la deting gak ngan dia out of his busy schedule... Moncol kat pintu ngan vanilla coke. Muke kiut gile sebab tak pakai gel! Ai laikkk! Tapi malangnye dia prasan ensem bile pakai gel, so skali skala kalo dia tak sempat 'bersiap' sangat tuh barula terserlah kekiutan bliau. Hehe. Kiut maka tak rocklalubeb! Haha! Tongue

Sampai2 je sayang, anak remie the osmet tego, "Your boyfriend sya??" sambil sengihhhh kat aku. Oh, anak remie dah tiga minggu kot kat Msia, datang dr Filipina. Jalan hencot2 kerna eksiden kat filipina, datang Msia sal remie nak kasik anak dia wat rawatan kat sini. Dia datang dengan sorang niece remie. Tak sangka anak dia dah umo 20! Rajin gakla dia menego aku Big Smile.  

Sepanjang 3 minggu dorang kat sini, 3 minggu jugakla air kat toilet tadek. Nasib baik air kat dapo ada... So setiap kali nak mandi, beraksi ke, kene la angkut air dr dapur ke toilet dengan rasa pasrahnye... 3 minggu beb! 3 minggu! 3 minggu yg agak kerbau! So setlah dihitung dicongak, aku agakla, umah kitorang tuh air dia limited sket... Slama aku ngan remie je ada kat umah, kalo aku basuh baju lebih sikit je, maka air pon abis... So aku bajet, ngan pertambahan dua lagi maknusia kat umah tu, maka comsumption air pon bertambah...sbb tu tadek air...Hurmph

Sebagai bukti!!!! Smalam smpi pagi nih, Remi ngan anak dia ngan niece dia tadek kat umah kan. Aku masuk2 toilet, bukak paip.... Skali air ada!! Haha sronot gile takyah angkut air! Tatau la anak dia dah balik filipina ke blom... Atau bermalam somewhere... Sonot la ada air bile dorang tadek... Tapi sunyi le pulek umah...

Pastu nonton tivi ngan sayam... Cite Laksamana Do Re Mi time tuh. Dia as usual suke gile tengok cite lawak2 nih. Pantang lawak sket, dia sudah masyukk... Aku ikut enjoy skali tengok expression bliau menengok cite tu. Dia kalo dah layan, cam tak seda dah ape2 kat sekeliling! Gelakkkk je! Jgn arap bliau nak layan isu2 serius time tuh! Pastu iklan. Aku tuka2 cenel. Tengok konsert siti ngah nyanyi, wah menarrek, tertarek (hihi aku suke siti ye! Shades)!! Kejap je aku tengok, trus aku tuka ke cenel lain pasal kesian dia kene paksa tengok. Hehe.

Skali incik sayang cakap, "Eh, tengokla... Takpe... B pun suke siti jugak... Jgn tak tau!" Aku dah glak kuk kik kuk kik, layan siti gak tuh!! Pastu aku terpk, "Btoi gak... Slama nih incik sayang tak pnah cakap tak suke, dan tak pnah jugak cakap suke... Mebi dia malu ngaku kot..." Pastu aku tringat sorang membe dulu, Blet, punyela anti siti, pastu bile aku tanye, "Kalo siti nak kat ko, ko nak tak?" Dia, tadek ragu2 trus jawab, "Nak!!" Hohoho ampesh!! So aku bajet, incik sayang is one of a kind lah tu!

Skalik, bile aku pusing pandang incik sayang, sbb b4 that mata aku tertancap je kat tivi, eceh.... Aku tengok dia ngah wat aksi menjolok anak tekak ngan jari telunjuk dah!!! Aummm!!! Hahaha ampeh! Dah agak dah!! Aku tolak dia sekuat ati, geram sangat... Pastu dedua glak tahap guling2. Haha siotttt!

Oh btw, jumpa Ah Lee kali ke lima! Haha! Dia nak anta aku ngan teksi dia tapi aku ngah nak singgah tepon, so takpela :)

 




girlfriday says @ 09:44 am

Fara
May 12, 2006   07:20 PM PDT
 
wahhh.. romentik nyer.. syiok je leh tgk tivi ngan abe.. org sebulan dah tak jumpe.. haih.. :(




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive