Hangin melanda
Saturday, March 19, 2005

Smalam alkisahnye tingin la bli-blah buah-buahan untuk diet next week. Hehe diet le sangat. So carik punye carik kete sewa, jumpe la satu orang nick Hanamichi nih... Bliau mmg sewakan kereta. Aku kate kat Hanamichi tuh, in 10 mins time jumpe kat cafe v4... Setel...

Aku ngan ija ajak Belle ngan Neo ikut skali, tunggu la kami beramai2 kat parking v4 tuh. Setelah berjanggut tapi still tak nampak si Hanamichi tu, aku call le dia. Bleh dia kate dia kat bilik lagi time tuh? ishk ishk tensi.

Lam lima minit pastu dia sampai dr ostel dia. Kitorang kene la naik kete dia dulu - dia drive kitorang ke ostel dia smula sebab dia malas nak jalan balik kan. Time kitorang naik kete dia tu, Neo dok depan so aku, ija ngan belle dok blakang. Skali, kete dah jalan dah time kaki Belle baru seblah kat dalam kete tu... Uh terkejut aku... Belle time tuh sebijik cam ngah buat aksi stunt, kaki seblah kanan dalam kete, kaki kiri terangkat, tangan kiri pegang pintu. Glabah dah aku time tuh. Aku sempat masuk dalam, just pintu je tak sempat tutup.

So kitorang glabah la, jerit2 soh mamat Hanamichi tuh stop. Dia stop. Belle pun cakap, "Dah nak jatuh tau tadik..." Mamat tu bleh jawab, "Alah bukannye mati pun kalo jatuh." Wah! Kekurangan nye mamat tuh! Hatiku menyumpah!
"Abis kalo mati?" Aku sound dia smula.
"Kalo mati tanam aaa..." Mamat tuh jawab. Siot tol... Kuang aja! Pantang btol aku ngan orang2 camtuh! Aku dah terdiam tahan marah time tu. Pastu secara tak sengaja (aku rasa aku sengajala! Hehe) aku cabut patung the incredible dr bantal mamat tu kat krusi blakang. Yeah.

Tapi time tu aku plik jugak, pesal Neo buat dek je? Tak nak backing awek dia si Belle yg nyaris jatuh tadi ke?

So... Dah sampai village mamat tuh kan, mamat tuh pun sedia nak kluar dr kete dia. Sempat dia sound kat Neo," Ni kau isi minyak mesti lebih separuh tau. Kalo minyak kurang separuh, gua caj." Ek elleh... Geramnye aku budak kecik ni! Nak cakap gua-gua konon tapi... Muke skema abis! Wahahah lawak je bliau! Sah kerek la mamat tuh. Sebelum ni sepanjang aku sewa kete ngan mamat2 lain... Tadek sorangpun yg kerek... Ni minyak cinonet pun berkire.. Takkan la bengap sangat kitorang dah sewa tatau isi minyak... Huwargh! Hangin hangin!

Pastuh neo yg drive. Belle duduk depan. Pastu belle pun tanye pesal neo diam je tadi? Rupenye... neo tak pasan pun si belle nak jatuh dr kete tadi... Patutle bliau diam... Pastuh bile dah tau cite, fuh Neo trus hangin, time tu kitorang still dalam UTP lagi blom sampai kat pagar... Sampai kat roundabout tuh dia pusing smula nak balik ke ostel budak tadi. Dia kate dia nak sound. Dia kate taknak sewa kete ngan budak tuh. Waa aku suda takut tengok neo marah time tu!

Pastu kitorang slow2 ah pujuk neo... Nanti berlarutan plak gado ngan budak tu. Kang budak tu aim dia plak... Dahle dorang dok ostel dekat2... So aku soh je neo terus ke Batu Gajah... Sepanjang pegi batu gajah tu neo diiiiiaaammm.... je.... Aku buat lawak bodo pun dia tak glak cam biasa. Bawak laju2 plak tu... Gerun gerun. Tapi gua saspek jugakla kat dia sebab backing awek dia kan.. Hehe. Orang laki slalu camtu kan? Kalo tengah marah sure diammmm je. Takbleh usik langsung!

Setel kat batu gajah ape sume... Dah balik, kene call la mamat kerek tu bile sampai utp kan... Ija pun dok bakar semangat aku, "Kak sya cakap gua-lu ngan dia kak sya! Kak sya kene buat kerek ngan dia kak sya!" Wahaha! So time aku call dia tu...
"Hello. GUA dah sampai kat bawah ni. Turun eh." Aku cakap. Hehe. Bebuat garang :D
"Haa? Apa dia?" Dia cam blur.
"Gua dah sampai kat bawah ostel lu nih. Turun." Aku jawab sambil stress kat word gua tu. Ngehehe. Kerja orang yg tadek keje.
"Ok ok".

Pastu...bile dia turun, Neo sound le sikit kat dia, "Lenkali bawak kete tu takyah kelam-kabut sangatla. Tadi dah nak jatuh budak perempuan kat blakang." Surprisingly mamat tu jawab, "Oo.. Sorry. Ok ok."

Ooo!!! Dengan Neo tau takut nak menjawab! Dengan aku braniiii!! Grr grr geramnye! Mulai arini kene jadik seorang yg bermulut laser la... Aku ngan ija slalu tau mengalami situasi camni... Time orang lain bermulut lepas ngan kitorang, kitorang terdiam. Melayan perasaan yg tercalar. Hehe. Tapi lima minit pastu baru la ada idea nak laser smula kat dorang. Hehe. MEMACAM idea nak menjawab... Tapi dah terlambat. Hehe. Takpe, lenkali usaha lagi! :D



girlfriday says @ 09:54 pm

dueng
March 26, 2005   09:03 AM PST
 
pergh....gile babeng kerek. cam pernah dgr nama hanamichi tu. tp seriously kerek gile ah.

payah la orang gitu nak layan lebih2, karang hati sendiri terbakar. nasib baik kawan ko, neo tu tak belasah bdak tu...kalau tak sure msuk sepital jgk la since orang ckp...saper tak sayang awek oi..ish, ish.

yang aku pelik apsal laki bila marah senyap ha?? aku tak camtu pun...makin kuat aku bebel ada la...siap kuar carut2 lagi tu. paling best kengkawan aku pun gitu jgk...mmg bese gitu. mulut laser...wahahaha.

moral of the story: jgn lah sewa kereta dgn hanamichi lagi kerana dia sgt kerek. wahhaha. jangan layan orang kerek kerana nanti hati sendiri yang terbakar. wahahha.
ADi
March 26, 2005   11:33 PM PST
 
hehe... maybe hanamichi tu tak penah kena tempeleng gorilla aku. kut kalo cik sayang aku yang tergolek... memang aku rasa gigi dia dah aku ganti ngan boot aku.
girlfriday
March 30, 2005   07:11 AM PST
 
weh dueng, ekceli aritu kitorang bajet si hanamichi tu sewakan kete awek dia la... Sebab dalam kete tuh penuh barang2 yg bercirikan kewanitaan (lain la kalo hanamichi itu seorang bapuk :P) Ngan anak patung gantung2 lam kete... Ishk takkan dia kot tergamak berbuat demikian... Seperempuan-perempuan aku pun tak tergamak nak gantung2 anak patung lam kete... Wahahaha.. tatau la. Maybe awek dia tinggal sejap kat dia kete tu over the weekend sebab balik kampung ke, then si hanamichi plak sesuke dia sewakan kete tu... Huhu. Eh pesal aku nak amik tau kan? Biar dia la... :D
girlfriday
March 30, 2005   07:27 AM PST
 
assalamualaikum encik adi... kalo rasa2 nk ganti gigi dia ngn boot anda....silela dtg utp dulu ye sambil melawat gepren :)
Fara
April 3, 2005   07:33 AM PDT
 
"Aku ngan ija slalu tau mengalami situasi camni... Time orang lain bermulut lepas ngan kitorang, kitorang terdiam. Melayan perasaan yg tercalar. Hehe. Tapi lima minit pastu baru la ada idea nak laser smula kat dorang. Hehe. MEMACAM idea nak menjawab... Tapi dah terlambat. Hehe. Takpe, lenkali usaha lagi! :D"

don't we always.. ;)
abg_nak_yg_tuh
April 19, 2005   01:14 PM PDT
 
aku suka la ayat ko yg nih..

"Orang laki slalu camtu kan? Kalo tengah marah sure diammmm je. Takbleh usik langsung!"

btol!btol!
Name
May 17, 2005   07:30 PM PDT
 
urgent... i really need wan saladiwiyana, ada sesaper kenal?????




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive