Kerja~
Wednesday, May 24, 2006

Aritu aku dapat email dr sorang incik yg tak dikenali nih dari department lain, tajuk dia "mintak tolong". Tadek ape sangat dalam email dia, dia just ckp dia nk mintak tolong samting, dan kalo aku perlukan boss aku nye consent, dia akan call boss aku...

So bile dia dah call sv aku, baru aku tau yg dia nak soh aku wat montage department dorang 4 this yr... Awal bulan nam nanti dorang nak siap. Aku tatau la dia bleh mintak aku buat lepas tengok hasil kerja aku yg mana, sbb stakat yg aku pernah buat nih, kontot2 je. Tapi yg pasti, dorang mintak tolong aku sbb tak sanggup baya memahal kat i perintis! Kat aku, technically pree!

Sv tanye, "So you nak buat tak? Berani?"

"Tengok expectation diorang macam mana... Tringin tapinye..."

"Don't worry, diorang tak too demanding..."

Maka sv aku pun kasik link montage last year, yg di outsourced to iperintis, as a guide... Lawo! Clean design dia! Dan siap lam masa seminggu je ok! Dan fulusnye jugak puluh ribuan jugak la, if not ribuan... Surprise Pastuh aku donlod lagi satu file word nih accompanied ngan montage tuh. Dalam tuh, ada 2 pages dr bos department tuh, yg membetulkan ape yg tak betul lam montage tuh... 2 pages ok! Itukah dinamakan tak demanding??? Trr trr takod Hurmph

Tapi sonot bace remarks dia dalam weekly report aku minggu lepas: "Keep up your consistent contributions to all activities. Some of the line depts already 'see' your potential. Thats what we want. Develop your capability and put the high standard." AngelOoh sv!

Skarang, aku cam tak mampu nak stat apepon since smalam... Baru nak design sket, aku rasa design aku tak 'matang', then delete buat baru. Lapanblas kali camtu. Stiap masa kepala aku occupied dengan design cemana yg aku nak incorporate nanti! Risau sesangat, bile pk kene wat secara professional! Huwaa doakan aku! Takod!

Smalam, tetibe terpop up msg dr sv aku (ye, bliau dok seblah je, dan gune internal nye instant messaging Big Smile), ckp kat aku, awat tak siapkan keje yg dia kasik aku smalam? Aku reply, "Apa lagi yg tak setel eh?" Bliau kate, keje yg dia kasik smalam. Dia ckp manager aku dah marah tu. "And do it immediately.", dia cakap samting like that.

Aku jadik bengang lak ngan ayat dia, cam implied yg aku nih bertangguh keje. Mmg le aku nih bertangguh sket, tapi lam hal lain... Hal opis aku tak brani nak tangguh2. Biasanye lepas dapat keje je aku trus buat. Aku seda le aku budak prektikel je. Dahla cakap kat IM kan, mcm dia ngelak takmo cakap dedepan... So pastuh aku reply, "Saya dah buat semua smalam, stakat mana yg saya ada access...". Ada gap lama skit b4 dia reply, "Ooh ye... I lupe nak kasik you access..." Grr! Walaupun korang tak paham tapi buat2 la paham ok! Shades 

Tak lama pastuh dia dtg kat tpt aku, duduk separuh (cemana tah nak xplain!) atas meja aku, cakap pasal ape tah aku tak hengat, pasal aku ngah geram lagi time tu. Aku jawab ringkas2 je. Pastu dia balik tpt dia, pastu dia datang balik, aku rasa dia cam terasa bersalah sikit kot... Then dia mengadu, cakap tensenn... Manager marah apa sume. Masalah server tapi bliau yg kene marah. Kesian pulak aku denga... Sbb dia kene marah on samting di luar bidang kuasa dia... So aku jadik je la pendengar yg setia, aku pun rasa bersalah gak pasal bengang ngan dia tadi, without understanding his situation... Sad

Arini bliau emergency leave. Dalam ati aku risau kalau2 sakit ayah dia makin teruk, so dia kene balik kampung kat Perak... tapi bisikan setan mengatakan, majoriti perasaan aku rasa gumbira kerna dapat wat kerja (dan berchat) kat opis tanpa diperatikan! Hiahia! Tongue 




girlfriday says @ 11:00 am

ai
May 24, 2006   02:18 PM PDT
 
heyyy nak tanye..
icon yg mcm angkat bontot tuh sejenis pe??
angkat bontot kerrna bangga ke??
namblas kali menelaah maseh tak dpt jawapan..
girlfriday
May 25, 2006   11:15 AM PDT
 
icon yg macam angkat montot??? yg mana??? yg lam para ke 4 tak masuk para dialogue tuh ke? kalo yg tu icon angel. Yg tu ke? Ke yg tu??? Tu ke yang? :D
ai
May 25, 2006   01:57 PM PDT
 
angel??tak dpt pikap la..mcm angel ngah angkat bontot bliau je kerrna bangga huahua..kadang2 nampak cam ketam.. :D
lobi
May 25, 2006   09:12 PM PDT
 
kak sya..
xbaik kite senang hati di atas kesusahan org lain...
betol..... xtipu............

(walaupun itu membolehkankite mengular.. keh keh keh)




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive