Sexual Harrassment tolong! Ahaks!
Monday, June 19, 2006

Oh ya!

Lupe nak cite sal budak treni baru yg akan gantikan aku tu, budak africa tuh. Sv aku lagi bes, dia refer to him as 'mamat black'. Hehe oh svku! Shades

Sebab tersalah terlebey friendly kt dia, maka bliau dok urge ajak aku kuar lepak2 ngan dia on weekends, siap mintak address aku sbb dia nak datang umah, dan suruh aku datang somewhere around his place! Gile, baru seminggu kenal tu! Time aku kene aja dia sal task dia kat sini pon, dia dok seblah aku tapi peha dok tak diam, langga2 peha org, tangan sengaja2 sentuh. Ah pening! Harrassment! Angry

Nyesal tol aku sal ter-ramah ngan bliau. Dulu aku pk, aku takmo la dia rasa tersisih ke as an international trainee kan, sbb aku tak ske org buat aku camtu. Sbb aku tengok org lain tak tego2 dia sangat. Tambah2 plak aku tengok dia jenis serius, kalo cakap pon formal2 je. Tu yg aku brani meramahkan diri.

Aritu time balik dr convention centre tuh, membe2 opis ngan sv sume balik berpecah, so dia ikut aku. Sepanjang jalan balik ke klcc tuh, dia jalan punyela menghimpit aku, aku rasa nak lesing je! Makin aku tepi, dia ikut ke tepi gak, sampai aku dah bebetul tepi dinding dah tadek space dah nk ngelak! Arghhh! Tak kire nak bias gak! Bangsa dorang nih mmg gediks!

Aku risau sal aku kene aja dia one to one nih. Lagi 32 hari tinggal. Aku cakap kat dia, aku just nak aja dia slama dua hari. Dia kate nak soh aku aja sebulan! Tidakkkk! Orang gile!

Aku cite kat Incik Takeshi. Dia ckp, nampak sangat aku tak suke kat mamat black tuh. Aku kate, mmg la tak ske! Bukan sbb muke buruk ke ape, tapi pangai yg tak respek org tuh... Kalo muke kodok pon aku layan kuar makan skali ke tapi ngan pangai camtu... Tensi! Aku tatahan ngadu kat keri, trainee skali ngan aku, dia glak gile! Kalo dah trok sangat, tak kire aku nak ngadu gak kat sv... As a friend, bukan as a trainee. Big Smile 

Oh! Dah hampir terlupe, sampai keri ingatkan aku tadi... Sv aku nak transfer... cry Rasanye ujung bulan nih. Sv aku kate, 90% possibility dia transfer tuh. Ishk. Takmo la orang lain yg assess time presentation nanti...

Uhhu lately baru aku paham bile trainee yg lepas ckp, paling sayang nak tinggal kompeni ni, sebab sv tu. Camni gak aku rasa skang. Suke la kat bliau. Nakal2 kekadang, anak dua tu! Kekadang saje je panggil nama aku, then bile tanye pesal? Bliau cakap "saje je...", sambil sengih penuh makna! Ahha gedik! Tapi pasal keje mmg salute, proaktif dan rajin sesangat... Dia bleh gi jauh lagi tu...

Oh, encik sayang call tadi cakap, "Tukar layout baru ek? Dah tadek Bee dah...", merujuk pada org lidi dia ngan aku lam layout dulu tu! Haha nak gak ke org lidi tu? Keke. Nanti ai letak lain ye... Tungguuu!! :*

 




girlfriday says @ 11:48 am

Akuro
June 19, 2006   01:37 PM PDT
 
Skali byk laks N3 Akak. Besh! BEsh! Layout pung cun. Hehe!

Tp apa jadik ngan tagboard, archive dan perhiasan2 yg lain itew?
lobs
June 19, 2006   07:31 PM PDT
 
lempang aje mamat black tuh.. gile hape? suke suki aje nak senggol2.. (haha.. is dis d right word?)
girlfriday
June 20, 2006   11:54 AM PDT
 
perhiasan lain tuh cam nak buang je... tak pun, bile pree2 nanti baru ler wat.. tarak masa lagi :D akuro... akak stil takbleh komen kat blogmu. bile klik tak kuar pape... adeish!

senggol senggolan kot. hehe. lobi... ai baru tau, ada budak utp lain pun tlah di harrass gak time kat utp dlu...hahaha mamat black gilak!

Akuro
June 20, 2006   01:42 PM PDT
 
Adeh! Asal xleh ar? Hm... Kalu Akuro set pop up comment camno? Agak2 bleh x?
sayut
June 28, 2006   11:28 PM PDT
 
kalu ko buat laporan, boleh la aku amik tindakan apa2 yang patut. sila sertakan bukti dan saksi2 yang patut.

p.s: tu la, sape soh sv ko lambat sangat pilih orang. tu je yang tersisa. haha




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive