Of Affair & Betrayal...
Tuesday, July 18, 2006

Ija baru call aku, ripot ckp kitorang tak dapat umah yg kitorang book sejak before coti 7 minggu lepas!! Anginnnyeeeee! Bebudak master sesuke ati tukar ngan umah kitorang tuh. Geram btol! So jadinye, bilik baru aku nanti, view tak bes yakni ngadap parking basikal, tak ngadap padang bola! Ngrrrr! Angry

Smalam akak aku call, bercerita panjang lebar sal akak aku lagi sorang, Aju aku... Dia ckp abang ipa aku ada affair ngan budak prektikel UUM 21 thn! Abg ipa aku = 40, mak budak tu = 45! Arghh budusnye... Sian akak aku... Bile dah senang sket nih mule la nak wat pangai... Aku tingat Aju aku nah cite, dulu time susah lagi, time dah nak bersalin sangat2 anak first dorang, sesama naik moto pegi ospital... Redha je la akak aku tu. Sad

Sbbnye time awal kawen, abg ipa aku cikgu biasa je. Akak aku akauntan. Pastu slo2 dia amek degree, master, since then dia stat kumpul duitlah... Sape yg dari dulu support dia sambung blaja? Sape yg motivate? Sape jage anak2 bile dia gi blaja? Sesenang je...

Tapi akak aku ckp, abg ipar aku takkan lepaskan Aju aku. Dalam masa yg sama, dia takbleh nak tinggalkan affair dia tuh. Abang ipa aku tu, jenis baran. Anak sedara aku (anak dia) aritu kene pukul sbb tak dapat 5A lam UPSR. Dapat 4A1B. Bayangkanla... Tapi lepas pukul dia peluk, maybe dia frust sgt kot sbb dia mmg bajet anak dia dapat 5A... Ishk2 tapi tak wajar...

Aritu Aju aku jumpe wallet budak tuh dalam kete abg ipa aku... Panas je tinge aku mendengar, rapat tahap tinggal2 barang camtu? Aku ngan incik sayang pun tak camtu. Ikut geram ati Aju aku, nak je bakar sume tapi bile pk balik, sure budak tu bakal menyusahkan abg ipa aku gak last2. So dia biar je...

Aju aku ada pergi rumah budak tuh, jumpe sendrik ngan budak tuh, ngan mak dia skali. Aku tatau cemana situationnye, tapi aku tak rasa dia 'serang', just cakap baik2 soh budak tu tinggalkan suami dia. Dan betapa faktap nye budak tuh, dia bleh ckp, "Saya boleh je tinggalkan suami akak, tapi dia yg akan datang cari saya nanti!" Siyes kalo aku ada kat situ time tu, harus aku tolak paler budak tuh puas2. Pueh ati gua. Mak budak tu pun 2x5 je. On ajje. Angry

Aku ngah tensi nih. Kene aja mamat black tuh cemana nak update website, cemana nak update staff database... Sok last day aku kat sini. Khamis Jumaat aku coti, kemas barang mauk balik utp. Ari Sabtu ni, kak ani aku ngan suami ngan anak2 datang amek aku anta ke UTP... Yg geramnye, bile aku explain secara detail ape yg aku tau kat mamat black tu, dan dia kene tau, dia cepat2 potong, "Yes yes... yeah I know..." Bile tanye paham ke, paham. Tapi bile soh buat yg paling basic pun, dia nggak ketahuan... Bukan nak refer kat handouts yg aku wat utk dia! Dahlah aku bab ngaja2 ni fail! Perfect match! Waduh mati gue ginih sih! Sesungguhnye gue amat butuhkan local studenttttt! Big Smile 

Nanti dapat duit gaji, aku ingat nak blikan jam putih utk Aju aku yg dia tengok2-aritu-tapi-tak-jadik-bli-tapi-bile-dah-sampai-umah-dia-teringat2-jam-tu tu! At least dia leh hepi sket... Ishk2 shian dia..... Sad 

 

 




girlfriday says @ 04:43 pm

Neyna
July 20, 2006   07:43 AM PDT
 
keshian nyer ur sis.. buat rase takod je nak kawen.. hmm.. lelaki..
jones
July 23, 2006   05:21 PM PDT
 
ooo..sini kamu menyuruk. bak gambar nikah!
iziana
July 24, 2006   10:45 PM PDT
 
harloww...so sad 2 read that.
hope die sabar n anggap tu sume ujian
yes,i admit..
cakap senang..
but that's d only thing i can say..
hope everything will b fine
lots of love from me..
girlfriday
July 26, 2006   02:09 PM PDT
 
fara, mmg takod kawen!

adoi...silap orang ka... cemana nak ada gambar nikah kalo lom nikah T_T

hai iziana... time kasheh! :D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive