Va va va!
Thursday, April 07, 2005

Ola! Wahha! Tak sabar nak cite follow up dr entry aku 'Hangin Melanda' tu!

Sedang aku lepak2 atas katil, tergerak nak nengok windows irc aku. Bukak je, ada announcement dr Global, "DAK 6601 - "Tuhan tu Maha Adil"". Hullamaks!! DAK 6601 adalah kete budak hanamichi kerek yg kitorang sewa dulu tu!! Apa suda jadik??

Korek punye korek ngan ircop, dorang kate tuan punye DAK 6601 tu yg kasi msg "Tuhan Maha Adil" tu. Sebab apa tau... Sebab dipercayai kereta beliau telah dicalar dengan hebatnya.... Huhuhu. Jahat ke kalo aku glak?

Tapi ircop tu kate, kete tu budak pompuan punye... Hah! Sah sah la  betul teori kitorang yg cakap kereta tu awek hanamichi punye... Kenapa kene calar? Dia buat kurang haja kat orang lain ke?

Ircop tu kate, sebab kete dia blok jalan. Ishk aku tak rasa sebab blok jalan, orang lain jadik gile kamikaze nak calarkan kete... Dia kurang haja lagi kotttt.... Semarah2 kitorang hari tu pun, tadek la sampai tergamak nak calarkan kete... Seb baik kitorang baik tau. Yg ko gi messed with the wrong person tu pesal? Haaa... Running on karma lah!

Kesimpulannye... Tuhan memang Maha Adil... Backfires kat lu lah hanamichi... :| Lenkali jgn kerek oits! Sia-sia je!

The Gempes Bumisss Story... (Ustadku suke tambah s kat setiap perkataan Al-Injiliziyyah (english) yg beliau sebut :) Ampun ustad!!)

Aritu musni cite kat aku, "Kak Sya, ija ada cite tak dia ngumpat kak sya lam kelas PCS(Professional & Communication Skills)??"..

"Huiks... Tadek pun.. Pesal? Grr Grr.", kataku ngan hanginnya.

"
Intan kan jadik speaker. Dia cakap pasal gempa bumi aritu kan kak sya... Pastu Pn. Ena tanye2 la kelas, experience kitorang kan...
" Musni cerita ngan semangatsnya...

"
Skali ija nyampuk dia cakap, "My roomate thought she had Parkinson or something...
"", tambah musni sambil menggeletek perut bliau. Hehe.

Bwahahahha... Musni cakap satu kelas pakat gelak. Dah le majoriti kelas tu tau roomate cik ija tu sape... cis cis dan cis lagik! Siap anda ija!! Siapp! Ngeee :<  
Ahahaha! One more thing, aku dapat anak sedara yg ke-34 kot...! Wahaha aku pun suda lost track bape ramai anak sedaraku :D !! Ada dua lagi dalam perut, coming soon! Haa.... Yang besnya baby itu overweight (keke, kecik2 dah obese!) berat dia 5.7 kg ye puan puan... Diulangi 5.7 kg! Siap bold lagi tu...! Wahahhaa camne la akak aku usung ke sana ke mari... Keke... Still kat wad pemerhatian sebab debab sangat... Hehe :)

End of story, catcha guys later! Adioss!



girlfriday says @ 06:45 pm

ai
April 7, 2005   10:13 PM PDT
 
pasal hanamichi.. dendam kesumat telah terrbalas warghaha (kami tak terlibat ye ngenge).. aa lam bab klass pcs tuh.. ai mengambik sikap berdiam diri je laa ok. mekaseyy! ;) (mari sorokkan segala jenis objek tajam dr pandangan kaksya ahaha!)
dueng
April 8, 2005   11:22 AM PDT
 
wahaha...bila dgr psl hanamichi tu terasa kesian dan ada jgk rasa puas hati. kesian sebab keta tu bukan dia nyer, kesian kat awek dia...awek dia tak salah dalam hal ni. tp puas hati jgk biar dia rasa pembalasan ke-kurang-hajar-an dia. muahahha.

eh...miss ena ajar balik ekk pcs? wah...gile best la dgn miss ena. tp mmg takleh challenge kelas pcs aku dgn miss ena. siap kena puji the best class ever. wahahha. beselah, semua dalam tu kepala gile-gile, so mmg havoc haram la kelas tu. siap ada nangis2 tu (roomate aku wat minh anh nangis...gile bangge wat perempuan tu nangis...heboh satu batch tu). siap ada senior wat presentation demo main gitar, goreng gitar lagi tu...pastu demo sumpit, boling, murtabak maggi...kira mmg best la. ops...tercerita psl aku laks tp yang best dgn miss ena ialah dia mmg sporting abish la. layan jer semua mende yang kami buat.

anyway, ko ke yang rasa ada Parkinson? hahahha...mmg kelako boleh pikir gitu. kawan aku lagi la, siap marah orang kaco dia (kerusi dia gegar2, dia igt ada orang kaco). hehehe.

psl baby tu plak, erk...gile ahh, 5.7 kg tu untuk sorang ke dua2 orang? kalau dua-dua orang takder la berat sgt just dekat 3 kg jer sorang. tp kalau sorang tu berat 5.7kg, surely mmg berat gile. adik aku paling berat waktu lahir; 3.3kg (dia sorang je). hehehe...tu lagi berat.
Fara
April 8, 2005   10:31 PM PDT
 
padan muke si hanamichi mangkuks tu! muahahahahaha!
girlfriday
April 9, 2005   08:44 AM PDT
 
incik ija.. tak baek la cakap camtu.... (lam hati: muahahaha!)

dueng: plissssss tell me more about minh anh tuh! ape yg tlah roomate ko lakukan kat dia? citerrrrr

fara: miahahahaha!bliau mmg mangkuks tandas!
kakakdegil
April 11, 2005   10:34 AM PDT
 
huhu.. 5.7? serem jer dengar.. biar benar... makan aper eh?
dueng-mangifera
April 11, 2005   03:25 PM PDT
 
psl minh anh tu, dia antara yang awal present kat kelas pcs (time individual presentation), so dia citer arr psl rokok dan keburukkan nya. tp yang lagi buruk adalah dia takder buat slide just bawak sebiji kotak rokok dan start la merapu. erk...ko baik dgn minh anh ke?? jgn citer kat dia aku ngumpat dia.

lepas tu, ada la senior satu sem kat kelas aku jgk...dia ni mmg diketahui isap rokok then minh anh ni provoke la mamat ni, nyaris gaduh jgk (sila amik perhtian: gaduh2 tu jadi time dia tgh present). pastu, since isu ni mmg sensitif dan membangkitkan ketegangan, so kira dia rasa dia cam best la. tp dia silap since roomate aku ni terasa amat sengal dgn presentation dia.

pastu, bila evaluator kena bg komen kat depan kelas (lepas abis semua orang present), so roomate aku ni komen la psl slide show, psl isi presentation yang berterabur(minh anh tu present merapu jer, takder structure yang jelas), pastu topik tu biasa sgt (means keburukan yang dia ckp tu common sense yang kita bese dgr). lepas roomate aku siap ckp yang dia tak suka bila minh anh provoke audiance cam yang dia wat kat senior tu.

daripada dia terasa bangga dan best (kununnya dia nyer presentation dahsyat la), terus dia tergamam. senyap je. tetiba dia kuar kelas dan gi tandas. menurut makcik yang menyapu kat situ, dia nampak minh anh nangis.

pastu, miss ena siap sound perangai cry baby minh anh tu (time minh anh takder la). bahang dari peristiwa tu mmg diingat sebab tu la first time budak nangis dalam kelas PCS dan next week terus semua bdak yang enroll pcs dapat handout psl slide presentation. mmg gile detail miss ena sediakan supaya jelas pada semua orang. bila jer dapat handout tu, terus bebdak kelas aku senyum....semua orang tahu apsal orang lain dapat handout tu. hahahha....

tu lah kisah roomate aku wat minh anh nangis...mmg jadi legend la roomate aku since mampu buat minh anh tu nangis dalam kelas PCS. diingati oleh bebdak dalam kelas tu.

begitulah ceritanya...sekian terima kasih.

kesimpulan:
jgn lah anda menangis bila kena kutuk dalam kelas PCS even though anda rasa anda sgt2 lah bagus kerana anda hanya perasan bagus jer....wahhaha
abg_nak_yg_tuh
April 19, 2005   01:35 PM PDT
 
aahhh ircop. heh dulu aku penah sandang jawatan tuh. best2 bole pedajal org




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive