Cuti Midsem
Saturday, September 09, 2006

Gile bizi this week ngan memacam test ngan esemen, ngan preliminary report fyp, sampai tak terkejar semuanya maka komitment tak seratus persen... Kunun bajet nak dean's list la dis sem tapi cam dah terlamat je... Takpelah. d'oh

Dah stat cuti seminggu midsem, utp dah lengang dah. Ija balik smalam lg, aku anta ke basten. Aku risau ngan prelim report aku... Teranta lambat sbb lamat siap. Bile aku masukkan prelim report aku lam pigeonhole mr sv, tengok dah tadek prelim report org lain. Bile aku nak turun ke lif, aku nmpk wira itam mr sv baru je berlalu nak balik umah... Takutnye dia marah sbb anta lewat! Aku masukkan lam pigeonhole kol 5.15 camtu. Yg jadik lambat anta tuh, sbb requirement ckp nak 5 page je, dan bebudak nih sume buat 5 page je la. Aku nye, mr sv mintak lebey dari tu, so last2 aku dapat kasik lam 9, 10 je gitu. Tu pun ngarut2 je... Ahhh tak puas atinyeeee! crying

Bas aku balik kuantan kol 7 petang nih... Berdebar2 aku nak balik umah tengok mak aku nih. Aritu kakak aku call ckp mak aku jatuh kat toilet bilik dia sbb pitam lagi... Pastu kepala dia terhantuk kat toilet bowl... Mak aku ok time tuh tapi blakang badan nampak scratch teruk jugak... "Orang takmo kasik tau kat awak awal2 takut awak terus je nak balik Kuantan...", kakak aku ckp. Patutla b4 akak aku cite sal mak aku tu, dia tanye dulu, awak ada exam ke? Dah abih exam ke? Dan memacam soklan yg tak biasa dia tanye.

Aku sebenarnye tak suke dorang tangguh2 nak kasik tau aku just because dorg risau study terganggu ke ape ke... Aku paham dorang nye concern tuh tapi, apa sangatla test ke exam ke kat utp nih compare ngan family sendrik?? Lagipun sure UTP pon leh consider... Dulu pun camnih la, dorang sorok dr aku... Sampai ayah aku dah teruk sangat sakit baru kasik tau. Tp tu sebaik ok pastu...

Pastu hari yg lain plak lepas kejadian tuh, Kak Ani aku cite, bile mak aku masuk toilet, time dah abis mandi tu dia nak kuar kan, dia cam problem tatau nak bukak selak pintu toilet tu cemana... terpaksa mintak tolong Kak Ani aku bukakkan ngan cara pecahkan dr luar la... Sebaik pintu plastik je... Sedey aku denga akak aku cite camtu. Mak aku cam lupe ke ape tah... Aaahhh takmo laaaa!

So Kakak2 aku tiga org bawak mak pegi spital besar tapi dorang soh gi ke hospital pakar... Bile smpi spital pakar, kebetulan lak CT scanner (btol ke nih?) tuh rosak plak. So tak dapat nak scan kepala mak aku. Doktor cuma kasik ubat sbb dia kate, darah mak aku tak sampai ke saraf kepala or something. Aiseh risaunye... sad

Akak aku ckp, kalo aku tengok mak aku skang, nmpk uzur sangat... Cam tak larat sangat. Aku rasa cam tak sedia la nak jumpe mak aku dlm keadaan dia camtu bile balik kuantan nih... Tapi siyes aku nak rajin2 picit mak aku... Siapkan makanan dan buat ape saje yg dia suruh aku buat... Ape2 pun aku harap mak aku tak simpan langsung rasa marah dia kat aku atas sebab ape2 pun slama nih... Dan harapkan mak aku ampunkan sume dosa aku slama nih kat dia... Apa2 pun aku nak plok mak aku time balik nih... Rindu sangat!!! sad

Kak Da aku, before letak tepon aritu ckp, "Adik, awak jgn terkejut lak bile sampai umah nanti..."

"Kenapa?", aku tanye dia.

"Aju ngan anak2 dia dah seminggu lebih tido kat umah kite, tapi tatau la kalo bile awak balik sini nanti, dia balik ke umah smula ke..."

"Yeke? Nape dia dah nak cerai ke??????"

"Tak... tapi dia kate dah tak boleh dok sekali dah ngan Abang Di..."

sad

Datin kate: When one of the two people who are responsible for your life starts to show signs of aging, something changes in you....




girlfriday says @ 04:13 pm

ILynn
September 10, 2006   05:31 PM PDT
 
setiap ape yg berlaku tu dugaan yg kite actually bole tempuh...
sabar la GF
Neyna
September 10, 2006   05:57 PM PDT
 
sya, hope ur mother is getting better.. u take care..
diane
September 11, 2006   10:32 AM PDT
 
kak sya..harap mak yu xape2..sabar ye..byk2 bedoa,insyaAllah xde ape2
girlfriday
September 17, 2006   06:26 AM PDT
 
mekasey ilynn, fara n pingu... muax!




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive