An Alter Ego Image
Friday, April 15, 2005

  "Adei beratnya kaplaku! Tapi demi posing, sengih!! Ngaaa!"
 
Nyehehe. Ini la keje orang yg banyak keje, tapi bebuat cam tadek keje, amacam ensem tak? :D


Aritu aku ngan muke tak malunye tanye incik sayang kat tepon, "Incik sayang, kite nih bile kawen agaknye eh?".

Tanye tu asalnye sebab nak restructure study plan aku. Adeih, bile pk pk balik cam selamba badak je tahap ketakmaluan aku eh?! Cam la konfem aku ngan dia akan kawen! Hehe :D

"Mmm... Masa umur B 30, ok tak?", dia jawab without hesitating. But still sounded mamai2 sebab terjaga dari tido time aku call. Wah! Time tu beruk pun tak terkejut cam aku terkejut! Hii... Wah! Dah dekat tu! Aku time tu dah 28. Ekceli slama nih aku bajet aku cuma akan kawen time umo 30 ke, 31 ke...

Hey, nothing is guaranteed is this world lah my dear darling! Kataku kepada diri sendirik! Tengok la keliling kau, baper ramai kapel yg bertahan sampai kawen? Bape ramai yg bercerai-berai? Think think thinkkk!

Tengok member ku Ms. F ngan Incik A.. 4 tahun dorang kapel sepanjang dok Aussie dulu, tinggal sekali, susah senang skalik, bank account share dan memacam la laie. Ms. F yang slama ni nyampah lagu Rancid pun lelama bleh layan sebab Incik A dok pasang hari hari kat rumah dorang kuat kuat. Siap jamming lam bilik sendiri lagi. Hehe. 

Bukan senang Incik A nak dapat F... Before fly dulu, hari2 bliau tepon Ms. F dan bermain gitar sbb Ms. F mmg cair la tengok laki main gitar. Hehe. Tapi, first time Incik A approach, Ms. F telah merejek bliau dengan jayanya...

Second time, rejek lagi... Masuk third time ke fourth time, gua suda lupa - baru la bliau diterima... Kapel kapel kapel. Aku nampak F cam dah cukup sayang dah ngan Incik A tuh... A tu plak anak datuk, selamba la kalo nak ape2 pun. Siap ayah bliau anta seketul Putra lagi ke Aussie utk dia gune... Tapi Incik A ni simple je orangnye.
Tapi sat je bile dah balik Mesia, tak lama pastu clash! Bukan stakat clash, Ms. F siap dah bertunang dan nak kawen dah pun bulan 5 ni ngan opismate dia... Ishk. Ishk.

Incik A? Sure la frust gegile. Frust tatau nak cakap cemana. Cemana nak lupe orang yg dah tinggal sebumbung ngan kite empat tawun aa? Aku biasa denga student dr oberc, kapel gile punye havoc time kat oberc, tapi bile balik Mesia haper pun tadek... Tapi biasanya laki yg tinggalkan pompuan. This time telabik sikit.

Aku sempat tanye Ms. F, cemana ngan Incik A? Dia cakap, "Isk ala... kite kesian la kat dia Sya... Tatau nak cakap camne. Tadek jodoh kot..."

Kesian? Tu je ke yg ko bleh cakap pasal orang yg ko dah kapel pat tahun? Kesian??? Ishk. Kalo aku kat tempat laki tu.... Gile agaknye... Just imagine lah. Bende yg boleh buat kite rasa cam jantung direntap ni kan, saat kite rasa dah secure abis, tetibe that something ilang dengan ganaznye! Without the slightest hint! Berani rasa?

Tapi tu la, dr dulu cam terasa2 gak aura cam Ms. F ni tadek la sayang gile kat Incik A tu. Nampak cam dia sayang, tapi lebih pada sebab he was at the right time, at the right place time tu. Kekadang kan kite rasa kite takdela sayang gile someone tu, tapi sebab tadek reason kite tak terima someone tu, kite decidela nak accept dia.

Kekadang plak kite rasa kite sayang someone tu, tapi at the same time kite rasa kite takbleh kawen ngan dia. Penah rasa camtu?

Ah, what to do kan? Kuat-kuat la pegang kata-kata 'kalo ada jodoh tak ke mana' tu...





girlfriday says @ 07:22 am

dueng-mangifera
April 15, 2005   03:31 PM PDT
 
aduih la...sedih nya aku dengar kisah mr A tu. mmg dah cam sehidup semati dah gayanya, tetiba jer miss F tu hilang gitu je. kalau aku sure mau frust gile babeng nyer. mau kurus body ku yang comey ni.

tp tu lah, sebelum decide nak couple, pikir la bebetul. it's not an easy matter. it's more than just two person get along together, it's sharing, combining your feeling. bayangkan satu benda yang ko combine pastu ko pecahkan balik, sure ada part yang hilang, atau besenye mesti salah satu tu hancur terus.

hati manusia ni cam kaca, sekali dah combine, mmg mustahil nak dapat shape asal balik. hati manusia ni bukan cam database table...yang mana lepas dicombine, boleh plak kembali kepada asal tanpa satu data pun hilang. database table pun kena hati-hati nak combine since kalau silap combine, lain output plak yang kuar.

tu jer lah komen aku pada arini. tp betul jgk cakap orang, dah takder jodoh....
shay_aeisya
April 18, 2005   11:55 PM PDT
 
ayat last tu yg paling sedih. :(( mau die balik :(
abg_nak_yg_tuh
April 19, 2005   12:59 PM PDT
 
aku suka ayat ko yg ujung2 tuh. ade rase cam ade benarnye gak.
girlfriday
April 20, 2005   02:55 AM PDT
 
wahaha dueng, sunggo prektikel la anda nih! Siap compare manusia ngan database, wahahah tapi mmg btol pon pe ko cakap :)

ishk eisya..masey ada ruang untokmu... Bliau blom kawen lagi!

abe, ayatku 'ada benarnya' ngan hidupmu kah? anda ni aranea ke? :)
kakakdegil
April 20, 2005   01:11 PM PDT
 
hurmm.. takut jer bile pikir pasal kawen nih..

just go with the flow..
amek
September 8, 2005   09:55 AM PDT
 
iayak...share eberithg 2gether!!!tableh pisah dh if me...how can miss a du det?




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive