Lambat Macam Siput (>_<)
Sunday, October 08, 2006

Macam tu la keadaan internet kat sini skang, pesal tah tetibe selo smacam. Nak update pun susah. YM pun dc dc dc for like every 1 minute! Skalik aku debik jugak kang! Last2 donlod muvi kat dc++ je la keje aku... Dalam banyak keje sempat lagi tuh!! Ngeeee !nailbiting

Aritu pegi jumpe Dr Dayang, propose tajuk utk project VR, cam 3D nye project aah. Memule memembe aku ckp, dorang diskas2 cakap nak wat cam zoo walkthrough gitu. Tapi aku rasa cam susah je. Yela, blaja pun wat bentuk2 asas je; buat bentuk patsegi, buat bentuk bulat2, silinder, kon, skali nak wat binatang... Kalo nak wat kuda berbadan silinder ke, bereh la. Maka bolehla merasa markah zero utk realism! big grin

Maka, aku suggest, buat le desperate housewives punye set ke. Tak sangka lak dorang terus setuju je. So sampai2 kat bilik Dr Dayang, kitorg pun ckp, nak wat desperate housewives punye set. Dr Dayang terus terkesima! Ahaha! "Huh? What is that?", soklan dia kat kitorg sambil membuat muke, what, desperate??

"Ooh, you don't know? It's the title of some tv series." Grin. big grin

"I've never heard of that. Ok, elaborate more of what you're going to do." Maka kitorang pun cite, kitorang nak wat neighbourhood area cam lam DH tu. Sorang buat satu umah. Ngan landscape ape sume, sampai last2 Dr Dayang approve la...

Dalam aku surf2 carik gamba, aku jumpe sal game DH yg dah dikluarkan. Kat Msia ada tak haa? Mana mauk cariiiiiiiiii!

Cik Ija lom balik dr Ipoh lagi nih. Almaklum boipren bliau dr JB ada datang. Baru je datang lam 2 minggu lepas... T_T Memule ija kate berat ati nak kasik bliau datang, sbb minggu ni banyak keje. Ohhh tapi sesungguhnye berat ati bliau = suke ati, sbb kate nak kuar 5 jam, tapi skang nih ada la dekat 11 jam dah ye tuan2... happy Oh adakah aku tensen sebab aku sorang2?? Sebab incik sayang jauh??? Aaaaaaarghhhh sian incik sayang, dan sian diri aku jugak!!! Aritu satu hari aku rasa down se down downnye sbb masalah geografi nih, satu ari aku layan blues sesorang, tanak cakap ngan incik sayang, tanak cakap ngan ija. Apatah lagi org lain. I miss him terribly. sad It's been forever since I last met him... Ija pujuk ajak kuar skali tadi tapi aku rasa aku bakal saiko sendrik kalo tengok dia pegang tgn ke hape ke ngan bf bliau. Maka baiklah aku saiko sesorang kat bilik nih... Ngaha! sad

Anak2 kucen sume dah tadek nak wat terapi, kalo tak rasa release gak bile dapat main2 ngan dorang... Dorang tuh dah cam berpecah ngan ibu dorang sbb nakal sangat, merayap merata2. Kucen yg sakit aritu, terus ilang. Housemate aku kata, ada utp nye authority yg naik blok sbb nak rampas washing machine aritu, ternampak kucen tuh then bawak pergi... Hampeh.loser

Tak saba nak balik Kuantan, aku slamber amek tiket on the 17th, padahal coti on 20th, sbb tiket2 on 18th, 19th ngan 20th sume dah abis. Tu, aku amek seminggu lepas lagi tu, dah abis! Skali baru tau, presentation ada on 18th ngan 19th, so aku kene mintak present awal la ni. What to do...

Aritu shopping baju raya ngan ija kat Greentown, hasilnye, dapat satu jubah putih biru lawa utk mak aku, baju kurung pink utk kakak aku, baju kurung biru utk aku (sayang, u might want to consider singing me the 'sepasang kurung biru' song for this coming raya smug), capal utk ayah aku, dan tak lupe satu kopiah utk sayang... Ingat nak carik dia baju melayu tapi susah nak bajet saiz dia, kang tak selesa plak... So kensel la, bli kopiah je! Dapat gak tumpang pahala. Anyway, lenkali la, time dapat kuar sesame. Skang nih, family first dulu ek... To make it up, aku burn few cds cite2 yg dia nak, yg aku donlod kat dc++. Pastu ngan kad raya. Pastu, ada samting, hiasan je, lenkali aku kasik tau sbb skang nih dia pun tatau lagi... blushing 

Oklah... Rasa cam nak kuar je jejalan naik Maikel. Huwaaa tapi nak gi mana la memalam buta nih... layan cite antu la kot. Daa... wave - New!

 

 




girlfriday says @ 03:04 am

Akuro
October 8, 2006   01:23 PM PDT
 
Kite pun raya ni kurung biru tau Kak! Ngehe!

Bestnye kalo dpt sodondon. Tp tulah, nk beli takut size xseswai. Huhu!
girlfriday
October 12, 2006   12:27 AM PDT
 
Sedondon ngan akak je la akuro! ngeh ngeh :D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive