Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Tuesday, January 30, 2007

Yellop... Salam mandom dr gua yang dah tah bape lama tak apdet... Dekat 2 bln dah kot ek? Banyak nak cite ni, almaklum lama dah tak menaip. Time kat umah masa cuti tu, kalo pape jadik, terpk nak mengadu kat blog. Tapi since umah tadek tenet, cc lak jauh sket, dan lembab, maka tu la, sampai skang baru ada kesempatan aku buat entri...

So, aktiviti aku time coti aritu... Mainly jaga parents aku le. Amik alih tugas kakda, sian sangat kalo aku tadek, dia je la yg mak ayah aku harap... Dahlah bizi ngan kerja lagi bliau tuh. Ishk2. Maka sempatla aku memprektis skill surirumah berjaye. Ganti tugas mak aku ngan kakda masak. Tapi kekadang mak aku masak gak lauk2 yg agak2 kalo aku masak tu, bakal tak menjadik. Cam gulai2 tu, aku tak reti sbb tak bape suke. Ngehe.  Kakda ckp, mak aku selera btol makan sejak aku balik aritu. Biasa jarang2 je mkn... Hihi sonot!

Umah aku tu, sesiang tak masak nasik. Sbb tadek orang makan. So petang2, kerapla aku buat murtabak ke, popia ke, cucur udang ke, begedil ngan roti jala utk mkn petang. Kakda cakap, nanti aku dah balik utp, tadek orang la yg nak buat kuih utk ayah aku pepetang. Huhu. Sian lak bliau, balik2 makan kue tunjuk...  Malam2 barula masak lauk utk aku, mak aku ngan kakda makan. Ayah aku kene masak asing utk dia, sebab dia taknak makan nasik. So masakla mi rebus feveret dia. Kekadang bli pasar malam. Dan lain2...

Time coti aritu abang nuar mintak aku ajar komputer pada anak dia 2 orang, along ngan angah. Aku memain cakap, "Ok, 2 hengget sejam!", sambil gelak2. Dia cakap, "Amboi, kemain moksu skang, sume mende nak caj!" Tapi dia antar gak anak dia. Ngan kakni pun anta anak dia, liya ngan mira skalik. So 4 orang la aku aja basics in Word, Excel ngan Powerpoint. Ada gak aja edit gamba sket2. Lepasla... Ingat nak aja wat gif animation tapi tak sempat, cuti sekolah dah abis. Last2 time raye aji tu abang nuar ulur 100 ngan ucapan "nah, duit raye!", kira duit aja anak dia la tu. Before aku balik utp pun dia kasik lagi 100, yeppa!  Kakni pun kasik 200 utk aja anak dia ngan btolkan pc dia, wowo! Padahal aku aja anak2 dorang lam 7, 8 kelas je kot! Satu kelas lam 2-4 jam je. Ngeh ngeh  Dah lepas bayar maikel nih! Alhamdulillah!

Time coti gak aku blaja pasang2 pc. Jenuh aku bertanya sana sini. Abang mir bawak balik 3 ketui pc yang bank lelong ngan harga $3 sebuah je! Bile aku bukak pc tuh, kat monitor kuar "Harap maaf, perkhidmatan ATM tergendala sebentar". Cis... PC yg gune utk ATM bank Islam. Gune ms-dos plak tuh... Satu haram aku tatau. Bile aku bukak dalam2 dia, ingat nak cilok la hdisk ke kan. Tengok2, dalam 3 pc tu, 2 hdisk = 1GB, satu lagi lam 4GB kot. Cis. Not worth it at all! Patutla rege $3!!  Maka, aku tinggal je la kat umah jadik tukun, atau jual besi buruk!  

Oh ya pasal si Putih... Masih cengeng cam bese. Tapi badan dia tak sekurus time dia sakit dlu, walaupun kakak aku jarang kasik dia makan. Dah aku balik ni, aku je la yg tukang kasik makan kat dia. Biasanye nasik campo ikan rebus. Tapi tak seda diuntung langsung! Slalu kalo aku baru ngah cedok nasik kat ricecooker, dia NGAP kaki aku! Geram tol! Sure lam ati dia cakap, "Oiiii!! Terhegeh2 cedok nasik!!" Ampehhhh!

Memandangkan dah rapat gile ngan kakda skang, aritu aku wat confession kat kakda, pasal dulu yang aku gi Penang utk keje, dan setelkan hal ngan incik bear tu; tapi cakap kat family aku dah masuk UTP tu. Back in 2002.

"Awok tau tak, time orang kat Penang dulu tu, time awak cakap Pok sakit, orang tak peduli langsung. Orang tak rasa langsung nak balik tengok."

"Nape sebenarnye awak pergi sana?", kakda ngan curiousnye bertanya.

"Masa tu, muda lagi. Akal tak panjang... Orang tak puas ati 'incik bear' nak putus camtu je. Orang tak peduli ape dah... Yang penting orang dapat setelkan sume. Orang pecaye kalo orang gi sana, org leh buat dia tuka pikiran. Orang pegi tpt yg org tak pnah jejak b4 dis..."

"Orang pun tau awak pergi sana sebab dia. Kalo tak silap dr dia la. Dia yg email cakap 'nampak awak kat sana'.", kakda cite.

Terkejut gile aku dapat tau tu... Lepas 5 tahun baru aku tau, dia la penyebab family aku tau, aku tak masuk utp time tu?? Dia yg kantoikan aku??? Backstab gileee............. Slama nih aku ingat stakat instinct family aku je... Mana dia dapat email kakak aku pun misteri gak tu... Aku sempat kapel semula lagi ngan dia tanpa aku tau semua ni. Menyesalnye... Tapi dah tadek gune nak nyesal mende dah lepas. Sebaik aku blah dulu. Sebaik kitorg dah tadek pape!

Bile dah tau ni, terngiang2 ape yg incik bear cakap dulu time kitorg kapel smula, "Macam2 dah edy wat kat sya, nape sya still boleh maafkan? Nape sya still nak kat edy??" Tu sbb aku tatau! Kalo aku tau, tadekla aku bodoh sangat nak kat dia!!!!

 




girlfriday says @ 12:50 pm





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive