Perihal Maikel, dan Masa Depan Tuannye...
Tuesday, January 30, 2007

Aritu balik2 utp, try stat maikel gune starter tuh tapi maikel tetap tido. Pastu try gune manual nye starter lak. Setlah berjuta2 kali trai sampai tercabut ligamen lututku ini, baru la dia menderum sket2. Ija tolong press. Aku pijak starter. Baru beberapa meter, maikel tido balik. Apekehe la... Last2 givap. Malam Ahad tu, tumpang kete Mekna, pegi bengkel A utk mintak diaorg setelkan maikel... Dia mintak kunci tapi aku tak bape caye nak kasik.

Tapi dah smpi tengahari hari Isnin lepas camtu, orang bengkel A blom call2 lagi. So aku gi ke bengkel B. Bengkel B pun lamat gak, tapi dia mintak kunci. Aku kasik je, sbb dia kiut. Hahahaha!  Tak... Tak... Sebenarnye sebab aku nah berurusan dah kat bengkel tu seblom ni.  

Sampai petang Isnin tuh, barula orang Bengkel B yg kiut tu call aku cakap dorang dh dalam utp. Aku mamai gile time tu, sbb malam sebelumnye aku tak tido, pagi sampai tengahari the next day plak tak sempat tido lagi sbb gi ipoh. Dr tengahari smpi petang, aku tunggu mekanik sampai, maka tak tido gak. Cuma sejam aku sempat tido b4 mekanik bengkel B call mintak turun bawah. Dorang dah smpi. Tapi seminit kemudian time aku ngah bersiap nak turun, dorang call lagi cakap, "BATERI MOTOR KENE CURI!"

Aku punyela glabah, nak nangis pon ada. Apehal la banyak2 moto, moto aku yang orang nak curik beteri??? So dalam kalut aku turun bawah nak pegi ke mekanik tu, sampai kat satu longkang tuh aku nak langkah, seda2 dah tersembam ke konkrit tepi longkang tuh! Hadoiiiiiiii! Sejibik cam nangka wa cakap sama lu! Mmg mamai sangat2 sampai aku tak larat nak tahan ngan tangan ke ape ke. Sistem badan aku mmg tak fully awake time tuh agaknye. Aku cume sempat tahan mulut dr terkena jalan tar. Kalo tak.... Ishk2 sapela nak kawen ngan aku ngan gigi rongak!! (Hai incik sayang!

Time tu dah gelap, sebaik org tak nampak ngat. Aku nangis je sikit time tuh, sakit sangat, dah tak kire ape dah. Dengan geram beteri ilang lagi. Ija pun nampak panik. Bese kalo jatuh skit2, kitorang gelak je. Tapi aritu nampak muke dia cuak! Wow caringnyee!!  Lebam kat lutut ngan paha besa sangat... Sampai skang ada lagik. Adeih!

Pendekkan cite, beteri tu tak ilang. Mekanik A main pergi je kat moto aku dan amek bateri tu bawak balik ke bengkel utk dicaj. Without even informing me! Mmg la dia tanye parking maikel kat mana pe sume, tapi ishk2 at least call le. So setel satu kes.

Skang nih... Aku sangat sangat sangatttt takut pasal last sem sangkut. Tah nape la gatai nak fail plak, dan siap under probation lagi. Padahal seblom nih taknah pon under probation... Sedey banget. Time nak abis ni la macam2 jadik. Fail lak subjek yg tak disangka langsung fail... Yg aku takut gile tak pass tu, pass lak.

So skang problem, sbb aku ada nam subjek, plus 2 ko-q. Aku lak dilimitkan utk register not more than 5 subjects je... Takkan aku nak kene extend utk satu subjek ngan 2 ko-q je???? Huwaaa. Skang nih, satu last hope aku - Incek programme head - Dr kamil... Ya Allah lembutkanlah ati bliau. Sok InsyaAllah aku jumpe dia...  

Banyak plan lari kalo aku terpaksa extend lagi satu sem nih... Reunion aku takkan pegi kalo aku lom abis stadi. Orang dah achieve memacam, aku lak, jadik student extended version. Tak abis2. Tapi tu la. Still kene ada back up plan. Aku bajet, kalo dr kamil tak kasik, aku extend ngan fyp ngan ko-q je. Sbb fyp tadek kelas, ko-q lak kelas seminggu 2 kali je, dan mlm je. So aku bleh keje full time anywhere around tronoh atau ipoh... Ija cakap, share la bilik ngan dia... Tapi ishk2 sure la dia ada rumet nanti. Takpela, aku cari umah lain ke cemana nanti. Ataupun duduk kat common room bawah. Ngeee... Jadik penduduk haram UTP!

Oh peningnye! Blom lagi bab nak kasik tau mak bahwa aku takkan grad dis sem. Hadoiiiiii!!  

 




girlfriday says @ 03:14 pm





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive