Chenta!
Sunday, March 25, 2007

Sambil bace nih... anda dipaksa untuk mendengar lagu keroncong nih!   

Sabtu minggu lepas, 3rd eniversari aku ngan sayang...  Tapi aku tak dapat jumpa dia ari sabtu. Aku jumpe dia ari kamis sebelum tu, mintak dia teman carikkan barcode scanner kat imbi plaza. Bukan pre-celebrate ke ape ke... Tapi wendduuuuu... Dah lama tak jumpe.

B4 jumpa tu, time aku lam bas lagi dr kuantan, dia cakap dia migrain... 'Cam nak pecah kepala'. Aku risau dah, aisey... Dalam ati berperang dah, nak selfish trus jumpe dia ke, atau nak biar dia balik umah rehat. Last2, lam separuh ikhlas aku msg dia cakap, "Kalo b tatahan sangat takpela... Orang bleh carik sendrik scanner tu. Pastu terus balik utp..." Tapi sayang cakap, "La... Kena jumpe arr baru ilang sakit..."  Phiew kensel majuk. Ati berbunga riang smula!

Bile sampai2 je kat pudu, sayang dah siap tunggu aku kat 7e. Huu... As usual ah rasa segan smula tengok dia sbb lama tak jumpa! Tapi tak lama pastu dia tarik tangan aku then kiss. 'Rindu!', dia cakap. Huu sukenyeee! Bkn slalu dia nak tunjuk camtu. Sesekali jadik, terkesima gak akaks! Haha!  

Dah setel bli barcode scanner, kitorang trus pegi timesquare, sbb dedua dah kelaparan tahap dinosor. Time jalan2 tuh incik sayang cakap slo2, "Peganglah tangan..." Aku terus tolak dia sket, "Ada ke suruh orang yg pegang tangan dia! Tak gentleman la... Pegangla tangan orang...", kataku ngan nada menggoda. Tapi godaan tak jalan... Cis.... Dia tak gak pegang tangan aku. Haih boiprenku yg pemalu.  Maka aku le ngan tak malunye initiate pegang tangan dia, then barula dia genggam tangan aku secara bes. Haih... Sayang...  Pastu baru la gi bli tiket. So dapat tiket mukhsin yg kitorang mmg nak tengok, tapi lagi 2 jam camtu. So sempat la makan dan merewang dlu...

Mkn kat kenny rogers, incik sayang just order spegeti sbb dia cakap kenyang. Aku half chicken black pepper. Sayang dah jeling semacam. Dapatlah aku tafsir sebagai: Diet tapi order 1/2 chicken set?? Tapi orang order bersebab laa... 1/2 chicken makan skali harung mmg tak abis... Tapi... Ada tapi di situ. Dah tau dah akan ada orang cilok nanti! So kalo 1/4 chicken makan sorang mmg cukup2 tapi kalo org cilok, jadi tak cukup. So for safety precautions (hehe) aku pun orderla 1/2.

Dan mmg btol pon! Dengan megiknye aku tengok pisau ngan garpu dia lagi laju kat pinggan aku drpd pisau garpu aku! Haha! Tapi spegeti dia langsung tak offer kat aku....Kemut la lu. Ishk2 tak ingat bini btol.    So kesimpulannye, aku makan dalam 1/4 le gak... Tapi sonokle makan berebut camtu. Dah lama tak makan skalik ngan dia...

Kalo tak bliau selalu ngadu kat tepon time2 demam la biasanye, "Sayang... Buatkan 'goreng-goreng'..." Tak pun, "Tringinnnn goreng2..." sambil wat suara manje. Hehe. Dia suke sebut goreng2 sbb time aku pektikel dok kat ampang dlu, kalo dia datang umah time wiken, aku akan tanye, "Nak makan goreng-goreng tak?" Dan ngan lajusnye dia akan jawab, nak!! So aku gorengla apa yg ada lam peti, biasanye nugget ramly ke, cheezy hotdog yg dia suke ke, ataupun sotong tempura. Cheezy hotdog tuh, kalo goreng utk dia, dia tak suke kalo goreng deep fry sampai hotdog tuh jadik cam dah 'berkulit' dah. Dia suke goreng light2 je. Haih. Rindu lagik samamu!

LoveIs-6.jpg

Pastu tengok mukhsin ngan dia. Bes la, tapi aku rasa simple sket cite tu. Lagu bekgraun nih, bagi aku, gemersik gile ah adibah noor nyanyi. Padahal lagu keroncong! Haih layan!! Dah lama jalan2 ngan sayang tuh baru aku tringat nak tanye, "Eh, cemana migrain b, ok ke tak? Lupaaa nak tanye!" sbb dr tadi tak nampak dia berkerut sakit ke, cemana ke. Incik sayang cakap, "Haa... Dah tak sakit... Hehe" Ngehe sebaik jmp aku! Kalo tak... sure tak baik tu!  

Dah petang2 camtu, dah dekat taim nak balik, aku dah rasa takbes semacam. Kene separate lagi ngan incik sayang... Tak suke... Sayang ingat aku marah kat dia or something tapi aku cakap kat dia, aku rasa tak bes pasal, tatau bile lagi dapat jumpe dia. Sure susah... Sayang cakap, "Ala... Nanti b pegila sana pulak ek..." Ishk2 harap2 tak lama la dapt jumpe dia, b4 i even notice how long it has been. In the mean time, macam2 bleh jadi... Tu yg paling aku risau. Ishk betapa diri ini nak kawen ngan bliau dan dok serumah... Tapi, sedar diri duit tadek. Ishk2. Pi mai pi mai tang tu gak...

Anyway, sangat2 appreciate sbb dia mmg mencarik excuse aritu utk kuar ngan aku walaupun keje dia mmg dah due sangat2. Dan ended up, tak dpt siap keje on time... Dan belanje kenny rogers dalam keadaan kewangan kurang mengizinkan. Hehe. Tapi pecayela wahai sayang, you're investing on the right person! Tadek rugi hape2. Tua2 kang, gue jugak yg bakal menjage lo dengan penuh kasey sayang dan chenta saktey! Yeyearghhhh!  

Hepi belated eniberseri bebi! Cd ngan card, coming soon ek!

 

'Lagu Hujan'




girlfriday says @ 06:40 am

Name
March 26, 2007   06:52 PM PDT
 
cik predey..nk tanye sket dulu ade sewa bilek area ampang kan?plz emailkan kt sy kt area mn n bp sbulan n agak2 ade lg ke?tgh cr bilek sewa aa..urgent!tq ekk..shekin12@yahoo.com..
girlfriday
March 27, 2007   01:17 AM PDT
 
cik shekin...
gue langsung tak advise langsung kalo mau sewa bilik lamaku itu. Kecik cam sarang semut je T_T.

Tapi... Area2 situ banyak bilik/umah sewa.
area ampang mewah, tmn kosas, bandar baru ampang etc. Sewa 100 lebey ada, dan 100 lebey lebey lagila ada... So jawab kat sini je la ek. Maleh nak masuk email :D

Oh lagi satu, try gi klassifieds.com.my, situ yg gue carik dulu.
rMc
March 30, 2007   09:25 AM PDT
 
pasni citer love is cinta pulak kat wayang. acha dgn irwansyah gak berlakon. mau tgk la~~~ =D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive