Another Love Tale
Saturday, April 23, 2005

 Tragedi Minyak Senyonyong...

Aritu incik sayang kasitau pasal sorang umat nih. Dia kate time kitorang break(so he called it 'break'. I called it 'gado sekejap'. Conflict di situ.) sat aritu, dia ada kontek budak nih. So dah masuk third person nih, aku jadik hangin sebentar haritu. I did it jugak dulu, tapi aku dah stop. Aku dah tak call a third person of opposite sex to comfort me. Dah tadek sistem camtu sebab aku sayang dia. Sume kalo problem ke ape ke aku cite kat Ija je. I mean ALL. And the worst thing is dia penah suke that lady before kitorang kapel.

Bla bla bla ngan that lady, then he said something to her like, "I'm sorry. I love my princess more than this friendship." Apakah itu? Apa yg wanita itu ckp kat dia sampai dia jawab camtu?? So that nite aku tak tanye further details sebab mulut aku berat dah. There was a wall of tears sangkut kat kerongkong aku. Semalaman aku nangis. Sampai satu tahap aku dah nangis gile-gile(ija dah slept like a baby, thank god  for that so aku bleh nangis pepuas) dah sampai peak, tetibe incik sayang call.

And I cried silently even more! The fact that dia slalu ada that kind of instinct - instinct nak call aku betul2 time aku ngah nangis gile2 - buat aku rasa makin nak nangis! Time peak gile la rasa sedih tu.... Dia call. Dan rasa nak tampar diri sendrik je sebab I know how much I love him for that! Nape buat aku sedih when I love him so much? When I still don't have the courage to let him go? When I still so wanted to hold him? When aku still tak puas nak stay ngan dia?? And when I am so ready to let him take my life into his arms?

Then the very next day, aku call dia. Chill. Tapi aku tak puas ati, aku tanye abis2 pasal that lady. Dia kate, time dia cakap ngan that lady pasal kitorang, that lady nasihat dia suruh baik smula ngan aku(so let's hope we're together now NOT because of her piece of advice otherwise i'd better be another nutcase). Tapi at the same time, that lady ckp dulu dia suke kat incik sayang! Huwargh! Terlampau ke kalo aku marah over that statement? Tapi takpe. Aku cool.

So... Aku kan seorang yg gigih. Nak jadi cite, that lady plak add aku kat prenster. So, berbekalkan konsep 'best girl wins' dan 'FCFS' aku update la prenster aku. Letak artwork yg incik sayang kasik dulu time propose, letak sume la. Pastu aku anta testi kat prenster that lady, "So this is you.. " Takmo initiate any form of fights. Just nak initiate some form of bickerings :). Grr.

Esoknya jugak that lady reply testi aku with "Girlfriday(my name)?? So sweet.... No wonder :)" Ooh and that kills me to know she's that nice! Kalo orang dah baik secara automatikla kite tak rasa nak ketuk kepala beliau kan! Tapi aku tak approve la testi tu. Aku cakap kat incik sayang aku marah that lady. Hehe. Nak tengok reaction dia, backing tak itu lady. Kot la kan. Once you were hurt big time, u just don't have faith on anyone you know. Tapi time tu dia just cakap, "La.. Apesal marah kat dia..." Kool kool je. Tapi dia masuk gak la prenster, nengok apa yg terjadi. Pastu time kitorang cakap lagi kat tepon, dia cakap, "Ahahah, siap letak semua gamba yg B kasik... Nak tunjuk kat dia eh? Siap ngan gambar afro lagi tu!" Dia gelak gile gile. Aku pun ikut sama gelak... Tapi gelak sambil mengalir air mata aaa. Tah, tatau nak rasa camne time tu :|. Pastu incik sayang sambung, "At least B tau, awak sayang B..."

Gamba yg kat bawah ngan gamba kat atas la yg aku letak kat prenster :|

 Jangan usik! Ini saya punya!

Tapi malam tadi.... Dia tak call. Ija cakap, "Korang ni balik2 gaduh benda yang sama je.." Yg tambah rasa tak bes... Aritu time jumpe dia I made him promise me dia akan call at least sekali sehari. Dia janji... Now what? Dia tak rasa rindu kat aku ke cemana aku rasa? Aku not worth it for him to call ke?? Skarang aku rasa... Aku je yang terhegeh-hegeh kat dia. Buruk sangat ke aku ni kat mata dia???

Dear mr sayang... Saya tau saya cepat hangin, saya tak baik ati, saya degil, saya pemalas, saya bangun lambat, saya buruk, saya tak setinggi 5'6", saya tak kacuk ngan Arab, saya cuma kucing siam yang orang buang dalam longkang, saya bukan Royal family kecuali mak saya raja yg dah kawen ikut ayah saya orang kebanyakan, saya lambat dapat degree, saya semua2 yg buruk tu sayala....:(

Sorry cite kat sini, orang tak tahan :(



girlfriday says @ 07:32 pm

asraf
April 23, 2005   10:29 PM PDT
 
bwk byk besabar....
kakakdegil
April 25, 2005   01:37 PM PDT
 
alaaa.. chomel jer gaduh pun.. errr.. bukan.. the way u expressed urself.. kiut. sabar laa .. dugaan tuh..

dueng-mangifera
April 25, 2005   03:15 PM PDT
 
hrm...konflik besar ni. pada pandangan saya sebagai bdak naif, no comment sgt la. saya pun tatau sgt hal2 chenta ni.

apapun, kalau psl dia tak call satu hari tu, better re-consult balik la. bukan per, kalau tiap-tiap ari nak call, mesti tak boleh kan...lagi satu, itu bukanlah petanda incik sayang lupakan awak, just maybe dia ada hal yang tak dapat dielakkan.

saya bukanlah membela incik sayang tp bg saya, kenalah ada tolak dan ansur. lelaki ni kekadang lousy (i admit it), so kekadang bila ada sikit jer obstacle pun dah rasa cam besar sgt....so, maafkan jer lah incik sayang. dia tak call awak satu hari tak bermaksud dia tak sayang kat awak....cuma maybe dia lupa, or most probably lousy.

so, jgnlah terasa tak bermaya camni....awak kena sentiasa beranggapan baik dgn incik sayang....sebab awak sayang kat dia kan??? kekadang dgn tolerence tu yang menjadikan satu relationship tu berjaya...yer la, bukan semua mende yang kita wish kita boleh dapat.

sorry la bebel panjang2, just pandangan saya terhadap isu ini. harap kak sya dgn incik sayang berbahgia...jgn gado2 selalu, tak elok utk kesihatan...
shay_aeisya
April 25, 2005   06:38 PM PDT
 
dlm setiap relationship mesti ade give and take kan? kak sya..incik sayang kak sya tu sayangbetul kat kak sya. maybe die tak sngaja tak call kak sya tu. normal la tu rasa tak best tp saba k?

kiutnye cara ekspresskan diri.:D
capix
April 25, 2005   11:20 PM PDT
 
saje nyebuk...just nak say...alahai cian nyer die...sabar eik...
girlfriday
April 27, 2005   06:47 AM PDT
 
ola asraf, ola capix!

ishk baiknye kengkawan..:) maceh maceh... kiut ke cara mengxpress diri? reality tu nonie huwaaaa :8

aishah, dueng, ishk mmg la dia ada hal. And he came with good excuses each time. Bleh trima oleh kepala otak. Tapi hati takmo terima. Hati rasa gundah-gulana. Takpelah, nanti biasalah tu... tak larat gak nak sedih ari2 :)
Fara
April 28, 2005   06:42 AM PDT
 
agree wt kakakdegil.. bile u tgk balik smue ni sya.. in d future.. u'll notice yg sebenanyer.. this things yg buat ur relationship 'meriah' u know what i mean? mmg kiut laa korg.. gado tu mmg harus in a relationship.. tu yg buat kite lagi rindu2 kekeke.. all d best to u guys!
p.s : bace ni fara trus bukak frenster nak cari bahan bukti! kakakaka! suke laa korg duorg ni.. best! ;)




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive