Doktor Mamai
Saturday, April 28, 2007

Huuu baru dapat sms dr grup member ass-tee-arr... Ptg nih miting kol 4 for grup esemen ngan presentation nx wk. Tak suke!!!!! Everytime kene miting aku pesal tah pressure smacam, tak sukeee sangat sangat sangatttt!! Mandom mood satu hari. Mebi sbb aku tepaksa join grup yg asalnye tak kenal, junior lak tu. Dahlah subjek nih mmg kene anta grup esemen tetiap minggu. Mmg bodo sangat. Tak sukkeeee!!! Grup nih sorang indon, sorang vietnamese, sorang indian, sorang cine, dan budak pompuan cine tu la yg hantu sket.  Yg lain ok. Dahla nama susah nak sebut. Bile aritu aku tanye, ape nick dia so senang nak sebut, konon2 nak memecahkan ais ah ngan dia, then dia cakap, dia prefer org panggey nama panjang dia - nas-tass-ja - pronounced as nas-tashj-shja. Haih tak reti aku eja. Chait! Meluattttt!!!! Dahlaa setiap kali hrm hari rabu, dok pakai baju kaler pepel dia tu je! Hahahha!  

Okeh, cool. Gua cool.   Aku dok sakit mate nih, sal aritu mate gatal gile maka aku gosok gile gile gile pastuh kelopak mata tu pun luke. Maka setiap kali nak tutup atau bukak mate mmg perit gileeeee! Kene menten bukak mate je tak kelip2 ataupun tutupppp je tak bukak2. Sekse! Masalahnye time tuh malam kamis, ari jumaat kene submit projek wireless. Rasa helpless gile aa.

Anta sms kat incik sayang ngadu, tapi sms tu tak delivered. Aku ingt incik sayang off tepon, so aku try miskol, rupenye tak off. Meksis yg ngek, bile dah miskol tuh br la msg aku delivered! Pehalllllll???!!! Pastu incik sayang trus call, sian dia tejage.  Time tuh dah 12 lebey camtu. Aku pe lagi, banjir le, ngan red flag lagi, ngan mate sakit gile lagi, campo ngan pressure ngan macam2 keje 4-5 minggu kebelakangan nih, ngan nak sangat2 dia ada kat seblah aku time tu gak, mmg kirenye sakit mate tuh penyebab nak nangis lepas perasaan je la.  Incik sayang risau, tatau nak tolong cemana, tapi mmg tere memujuk la, smpi aku pk ya Allah baiknye dia ni... Ada ke laki lain nak layan aku nangis time dia ngah tido??

Then dah letak tepon, ija terus ajak aku gi klinik, b4 dat dia tak pasan sal aku diam je. B4 dat aku dah gi klinik sesorang, time tuh mate sakit sikit je, tapi klinik kunci tapi ada whiteboard kecik tulis 'if anything, call this no - *********' So aku xmo la call kaco doktor tuh tido, sbb bleh tahan lagi mate ni.

Then bile balik bilik, tangan aku gatal nak 'operate' sendiri mata. Pastuh yg stat sakit gilleee tu. Terpaksa gak gi lagi skali klinik ngan ija. Bile aku call doktor dr luar klinik, nampak doktor tu kua mamai2 utk bukak kunci pintu. Hi hi. Eh, doktor nih rasanye doktor yg cakap 'selim aritu'. Ngehe. Aku trus le, "Sorry sangat doktor, mate tatahan sangat sakit!" Dia trus, "Takpe, tulis nama dulu, masuk bilik sana."

Dalam ngah mamai doktor tuh cek mate aku.

"Hmm... Dah injured sket nih. Rasa adik ni allergic nih. Rasa gatal tak?"
"Skang tak gatal doktor."
"Sebab contact lens ye... Ada rasa gatal2 dalam mata?"
"Tak, tak gatal."
"Ok takpe, nanti abang bagi ubat. Untuk titis dalam mata, ubat makan utk gatal, gatal2 sket kan." Abang ok! Kakakaka!
"Ok....." <-- ayat pasrah. Wahha. Tengok betapa mamainye bliau sampai 3x tanye aku gatal tak!   Ija dah siku2 aku dah time tu. Tatahan nak gosip hihi.

"Ok, ni abang bagi tiga ubat. Nih titis lam mata. Yg nih ubat makan. Ubat lagi satu nih cam colgate, ni kene suruh rumet awak pakaikan, takleh pakai sendiri."
"Nih pakai cemana nih doktor?"
"Ubat nih dik, awak kene pakai dalam mate. Jom abang tunjuklah cemana nak pakai."

Then dia suruh aku baring, bukak mate luas2, ija cakap doktor tuh letak ubat tuh banyak2 lam mate aku. Dah kate ubat tuh cam colgate, bile kene lam mate mmg superr pedih ah! Aku dah cam nak nangis sbb pedih sangat bile aku dengar doktor tuh cakap, "Sya*****.... Ok Sya*****, sikit je..." ngan tone memujuk lagi, truss rasa nak gelak! Keke cam pujuk budak kecik!

Pastuh balik bilik sume, dapat sms dr doktor tuh:
"Akum, dik ubat biji merah utk hilang gatal, mkn akan rasa mgantuk jgn bw motosikal pula. Jgn gosok mata, biar pun tak selesa." Wah! Caringnye!  
"Ok doc! Have a good nite sleep! Sorriiii!", aku reply.
"Ok, good nite. Bye." Cayalah doktor utp tuh. Gile baik! Bile cite kat incik sayang, dia cakap, "Doktor tuh bujang lagi ke??" Heh heh. 

Ada nak cite sket lagi sal lain nih. Tapi kene siap mandi2 sume nak gi grup miting yg ampes itu la... Daa!!




girlfriday says @ 02:55 pm

Akuro
April 29, 2007   11:43 AM PDT
 
Wah! Jatuh chenta la ngan doktor tuh. Cemana nih kak! Haha! "Abang" tuu... Tatahannn...
lobi
April 29, 2007   07:43 PM PDT
 
uwaa.. nyesal gua nyesall!! dulu2 kerek, tanak g klinik utp.. asal saket jer nak g klinik luarr.. kalo la ku tahu doc tuh secaring itu, dah lame ku buat2 sakit selalu.. isk.. nak g klinik iteww!!~~~~
ejashh
April 29, 2007   08:35 PM PDT
 
ade lg dr tuh ckp..

''awk tgk abg letak camne ubat neh dlm mata dia..nanti balek awk yg kene buat..jgn takot2..lpas letak ubat..koyak mata bwh dia pastuh tutup smula..meh2 tgk btui2 camne nak koyak''

tp kalo lobi yg p klenek utp..mesti kene dr pompuan yg nama dr saadah..yg kuat bebel..dan cerewet..T_T
girlfriday
April 29, 2007   11:25 PM PDT
 
hahaha datangla klinik utp akuro! doktor tuh on duty ari rabu malam sampai khamis pagi kalo tak silap. he he.

huhu btoi rumet, kalo lobi datang sure dia dapat dr saadah yg potpet tuh. nge nge. ai pon ingat nak buat2 sakit lagi la pasnih, hehe kasik anda jelessssshh :)))

haha ejashh, nak gak cite part doc tuh ber'abang' ngan anda ye! haha!
lobi
April 30, 2007   10:37 AM PDT
 
ape klass doc saadah.. ekkee.. eh btw, ape name doc tuh ek?
girlfriday
April 30, 2007   10:53 AM PDT
 
Allah... tak tertanye lak nama bliau. Dia tak pakai nametag cam anda :D
lobi
May 1, 2007   12:46 AM PDT
 
mesti dia akan tergoda melihat saya.. akan saya pastikan sy melawat klinik tersebut lalu berpura2 sakit semasa konvo anda nnt..
Neyna
May 2, 2007   05:54 AM PDT
 
Incik sayang risau, tatau nak tolong cemana, tapi mmg tere memujuk la, smpi aku pk ya Allah baiknye dia ni... Ada ke laki lain nak layan aku nangis time dia ngah tido??


tade.. bobo pon tak camtu.. besh nyer klu die camtu.. uuuuhuhuhuhu...
girlfriday
May 3, 2007   02:40 PM PDT
 
huuu skali skala dia layan le fara. kalo hari2? hehe malanggggg sket!! :D

bobo cara dia lain tu... dia anta gi keje amik dr keje sume, tu tanda kasey sayang tak berbelah bagi tu! :*




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive