Tentang Rumet, Part I
Monday, May 14, 2007

Esok first paper! Matiiiii!

Ari jumaat aritu sesi airmata ngan ija... Huu... Lately things got awkward between us. Aku pun tak reti nak cite. Tapi yg leh jadik awkward gile tuh sal dekat pat tahun gak kitorang jenis sentiasa berkepit then suddenly, this sem in particular la, dah tak 'sekepit' dulu. Ari khamis last wik dah len macam. Aku ckp kat incik sayang nak gi kl. Tapi problem nak stay mana... So incik sayang kate, "Nak tak jumpe mak?". Maknanye, dia offer dok kat umah dia. Tapi... Ishk tak ready laa lam keadaan emosi tak stabil nih. So aku kensel la pegi.

Tapi tibe2 khamis mlm jumaat tuh gak aku dgr ija cakap kat mak dia kat tepon, nak balik penang. Then baru dia kasik tau aku, "Org balik penang sok ngan F, nak ikut?" Aku geleng je. Time tuh aku cam oooh... Skang I'm the last to know... Tapi aku dapat rasa la ija pon rasa atmosphere time tuh mmg tense sbb kitorg ckp sepatah dua je aritu. Biasanye, sepanjang hari mmg non-stop la bercakap. Maybe sebab tu dia nak balik penang.

Kronology bende2 yg dah jadik yg contribute kpd 'awkwardness' antara kitorg nih:

1) Last sem kot, aku lupe. Ija dah jarang balik ke kampung sekali ngan aku atau balik dr kampung skalik ngan aku utk cuti sem atau cuti ape2. Since ija rapat ngan F, dia mmg slalu tumpang kete F sbb F pon org utara, so mmg akan lalu Penang.

Dulu kitorg mmg sentiasa berjanji balik skalik. Slalu amek tiket bas time yg dekat2 so bleh bertolak skalik even dia Penang, aku Pahang. Sama gak kalo dr kampung memasing, sure amek tiket yg bajet2 akan sampai waktu yg lebey kurang gak. So that kitorg leh amek cab atau bas sama2 dr medan gopeng ke utp.

2) This sem lak. Dah stat kurang berjanji gi kelas atau balik dr kelas skalik ngan aku. Tapi still kalo kuar jalan2 skalik, atau kalo kat bilik still ok.

Dulu kitorg sentiasa update ngan timetable memasing. Kitorg mmg tak sama course, maka tak sama subjek. So sumhow mmg timetable akan diadjust so that bleh balik skalik. Atau gi skalik. Cam kalo aku abis awal sejam, aku akan lepak sejam kat lab tunggu dia abis kelas. Atau kalo kelas dia lewat sejam dari aku, dia akan gi skalik ngan aku tapi lepak lab sejam sementara tunggu kelas dia. Pastuh kalo gi jumpe lecturer asing2 pon, kitorg akan set satu time yg sama so that leh gi sama2 pastuh baru la memasing jumpe lecturer memasing...

3) Banyak kali kalo kelas sama time, kitorang dah tak bertolak skalik. Dia gi ngan F. Aku sesorang ngan maikel. Taula kelas tak sama... Tapi slama nih, kelas yg tak sama time pon leh jadik sama... Pastu punyela dah tak berjanji, tetibe jumpe dia kat bilik lecturer ngan F. Aku lak jumpe lecturer lain selang beberapa bilik je dr bilik lecturer yg dia jmp tuh. Asing2. 

Time nih, F mmg wat ija cam bapak dia punye ah. Gi bengkel ajak ija teman. Makan ajak ija teman. Kuar itu ini sume ija. Gi klinik ajak ija. Aku lak yg nyampah.

4) Nih climax. Ari khamis baru nih la, aku dah plan cantekkk ngan ija nak kuar gi kfc atau ikan bakar. Tapi kitorg tak plan nak gi time bile, otak memasing otak seminit. Tapi ingat2 lam petang gitu ah nak kuar. Skalik, pagi tuh si F ajak ija kuar. Smpi lewat petang baru balik... Terus aku dah tadek mud nak kuar ke ape. Aku mmg 'speechless' ah time tuh. Tuh ayat yg paling sopan i could think of. Sejak bile lak aku kene 'book' time ija untuk kuar ngan dia? Lagipun takkan aku sangap sangat nak still aja ija kuar petang/malam tuh even tau dia penat kuar the whole day ngan F??

Aku ada cite kat member sal hal nih. Aku tanye dorang, rasional ke aku nih? Nape aku mesti rasa camni?? Selfish ke aku rasa nak marah sebab hal2 camnih?

Membe aku ckp "Kak sya... Sebenarnye kitorg dah lama pasan sal tu... Asal nampak F je, ija ada. Kak Sya tadek. Cam pelik la. Biasa kat mana ada kak sya, kat situ la ada ija."

"Bende nih memang biasa kak sya kalo kite rapat ngan orang... Memang akan ada rasa jeles. Orang pon pernah rasa camtu..."

Aku cakap kat dorang, aku tak salahkan ija most of the time. Sebab ija mmg kaki jalan. Dia jenis tak kisah teman2 kan orang nih. Aku salahkan F. Aku tapaham F. Ija nah cakap, F pun rasa tak bes ngan rumet dia sebab rumet dia sentiasa kuar ngan boipren, slalu dia tinggal sorang2, so masing2 wat hal sendrik biasanye. So dalam keadaan rumet dia wat camtu, dia nak wat kat aku camtu??? Ija cakap rumet F ada bace blog aku. Tapi peduli hape akuuuuu. Yg aku rasa paling tapaham, sebab pe la si F nih cam tak respek aku. Kalo dia kuar ke ape ngan ija, dia ajak ija je, bkn reti nak manis mulut ajak aku. Memang la dia nah ajak aku, tapi most of the time mmg tak reti nak ajak. Cam nak berduaaaaa je ngan ija. Apehallll???

Dan paling buat aku sedey, bile pk, nape laa dalam 4 tahun lebey kitorg kat sini, time nih, time dah nak abis sangat2 nih yang ija buat aku rasa cam dia nak 'buang' aku je... Nape skang?? Nape tak dari dulu je?? Nape skang baru dia jumpe sumone yg dia leh lagi ngam daripada aku??? Ataupun skang baru dia nampak kelemahan aku dan decide takmo rapat ngan aku dah sebab kelemahan aku tu???




girlfriday says @ 01:48 pm

fairy
May 15, 2007   12:18 AM PDT
 
en3 kat atas tu x bleh komen..s o i komen kat sini..
syok nye ada friendship mcm ni
even lain kelas,len course tp bleh kamceng
sy?? 1 blik..1 kelas..1 course pon tak dpt nak cr kwn kamceng mcm ni :(
girlfriday
May 15, 2007   02:11 PM PDT
 
hi fairy!
awat blog anda kekadang leh masuk kekadang tak wujud ek? kekompiusan...

oh! mmg susah nak ada friendship camnih! tuh yg kene fight nih. sebab mmg spesial! huhu... :)
fairy
May 16, 2007   04:10 PM PDT
 
kadang2 tak wujud?? sebab saya invisiblekan
hehehe
skrg dah ok dah..
p la klik kalo ada masa..




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive