The New Chapter!
Tuesday, March 11, 2008

Hoh! Entry pepanjang dah terdelete!!!!! Maka aku taip offline la kat umah, sok upload je kat opis... T_T Sebenarnye banyak benda nak meluah kat sini tapi stiap kali pun tadek masa, tak pun tadek privasi nak taip... This time panjang la sket sbb bnyk nak story...

 

KEJE BARU

Aku dah stat keje kat pj as an SAP consultant. Ok la, dapat laptop, dapat $100 phone bill allowance n hi chance to travel a lots! Not to mention the prospect of the job itself! Haa yg paling penting, aku cuti sama cam rakyat mesia lain yg ada cuti public, bukan cam rakyat kompeni lama aku yg tak reti nak cuti time public holiday! Tak sabar nak tunggu abis trening lagi 5 minggu sbb lepas tu baru dapat tau kat kompeni client mana yg aku akan kene attach, harap sangat dapat attach oberc, amin!! Target aku nak keje sampai kaye giler tak giler mana tapi janji duit bukan lagi satu masalah and! Nak keje sampai dapat sejibik new beetle satu! Nyam2! $-)


Sini, IT people becomes the 'technical people' and not engineering. Kalo tak, balik2 bebudak IT masuk management pastu yg engin tu je la technical nye. Skang ada itu twist sket. At least that does feel good. Sebab kekadang rasa nyesal tuka cos dr engin ke IT tu masey bersarang di hatiku (-_-).

Aku still dok kat gombak n mmg trasa nak pindah area PJ tapi ishk2 susahnye pindah... Gombak - PJ leh tahan jauh tu. Tapi kalo naik maikel lam 30-40 minit je TIME JAM. Kalo naik kete, 18jam pon lom tentu leh sampai lagi siottt... Aku dalam brani-brani takut gak naik maikel... Tau je la, silap percaturan sikit pon leh kene 'sapu'... Kalo aku sendiri aku rasa berhemah la sbb aku takut nak brani sangat mencelah ke ape ke. Tapi yg paling takut kalo sebab orang lain yg cuai, kite yg kene. Tidakkkk! Nauzubillah!

Lagi satu geram btol ngan mat2 motor yg jenis suke 'cucuk2' belakang aku. Cuak la... Cm aritu time kat lorong sempit laluan kat plaza tol tu, aku bawak slo la sket dari laju biasa sal takut terbabas ke, pastu mamat blkg aku ni cam tak sabar2, ikut dekat gile. Aku wat muke tak puas ati kat dia dari side mirror. Tapi bile dia potong aku aku nampak dia sengih lebar je... Siot tol! Cube kalo pompuan buat kat laki camtu... tengok bliau cuak tak cuak... Ngrrr!


RUMAH SEWA

So since aku datang kl, aku sewa skali ngan membe aku ex-utp gak yg dah agak lama dok umah tu. First time datang umah ni tekezut gak...sbb nmpk tak terurus cam tadek orang duduk! (Sori la if in any way membe aku terbaca blog ni, ataupun ada tukang report ke, tapi tatahan nak story! Peace! Haha!) Tapi hakikatnye, sangatla ada orang yg duduk, membe aku ngan kakak dia yg hotttt lagi, tapi sorri la dedua dah betunang harap maklum! :P Aku nih bkn jenis rajin sangat pon, bnyk pemalas dari rajinnye, tapi ishk2 sadis gak la aku tengok umah tu. Nak lagi bes, kat umah tu ada 8 ekor kucing. Diulangi, 8 EKOR! Aku yg suke kucen ni pun jadik meluat banyak sangat, umah penuh bulu, sisa mknn dorg besepah kat lantai dapo. Pastu, kucing2 tuh slalu buang najis dorang lam toilet bawah. So sentiasa harum la umah aku tu ngan bau dari toilet bile angin bertiup. Haa fobia la korang kalo nak bertandang umah aku nanti! Pening2...

 

Tapi bilik aku bes, master bedroom with attached bathroom. Pastu tingkap leh bukak luas... Tu yg paling penting! :D Tapi memule pindah sini, bilik ni masyaAllah... Sawang, debu, habuk cam tadek orang duduk, fine lagi. Tapi bile tengok toilet, sinki, dinding ngan lantai toilet yg 'berlumut'... aku pk cemana la dia, ex-penyewa bilik aku dulu, lemme name her cik Tut ni, leh tahan... Teruk dr public toilet lagi. Aku nak nyahtinja pun tak lalu... apatah lagi nak mandi. Aku takleh la, especially bile terbayang time nak gosok gigi sure rasa geli sangat rasa nak muntah! So dari day1 aku dapat bilik tu aku mmg sental abis2an sampai air tangki abis n kene tunggu tangki penuh dulu baru ada air balik satu umah, hehe! :D

 

Kucing2 ni pun cik Tut punye. Yg aku geram, bile dia pindah dia tak bawak skali kucing2 tu! Aku hangen satu badan btol. Tapi memandangkan membe aku ngan kakak dia tak kisah maka apala hak aku kan? Dahlah aritu aku kene attack ngan salah seko kucen dia, ada sekor terlepas masuk bilik aku pastu aku nak tangkapla bawak kuar. Skali kucen tu bergayut kat tangan aku ngan taring dia n cakar aku abis2an... Ya Allah sakitnye tak terkata... Mmg berdarah n belubang2 la tangan gua time tu kene gigit n cekau... Hoh!

 

Si cik Tut ni pon leh kate hari2 datang umah ni kasik makan kat kucing dia. Sanggup tu???!! Dan tetiap ari la aku kene ngadap muke dia ngan penuh hipokritnye, antara respek dia as a human n rasa nyampah bercampur2! Kalo beberapa kali tu aku leh la ramah mesra lagi tapi dah kerap sangat, waddehelll.. Dia still pegang kunci and aku rasa tak suke la dia bebas sangat kuar masuk umah ni cam umah dia lagi, n wat umah kitorg ni cam otel kucing2 dia. Bodo la... Pastu sementara tunggu ikan dia ngah rebus (ye dia masak kat sini gak!), dia dok kat sofa dekat aku, pastu isap rokok lak! Pastu bile siap kasi makan kucen, isap lagi sebatang. Tak suke!!!!! Tak respek orang langsung!! Cam, rumah dia ada, pesal lak time datang umah orang la nak isap rokok la ape la, dahla tetamu tak diundang. Haih hangen pasang aku pk sal itu pompuan! :-< Ada yg jadik mass murderer ni kang!

 

Dahlah, takleh layan sangat rasa2 marah ni, nanti senang dapat sakit jantung. Takpe kool, anggapla cobaan idop kat kota metropolitan ni... :P

 

So gitula life aku recently. Oh aku tak cite lagi sal wallet aku ilang kan masa mule2 sampai kl dulu kan?? Time aku sonot jejalan lam ikea ngan kakak2 aku, tetibe time nak bayar lampu tidur bentuk bunga2 yg lawa gile tu, baru la aku pasan wallet aku tadek! Dua, tiga kali aku tawaf satu ikea tu ke tempat2 yg aku ada lalu, kot la wallet aku still ada, which was sooooo not possible. Ko bayangkanla ikea tu luas mana! Huuwaaa nangis tak belagu aku time tu... Dahla wallet tu aku sayang gile... Pastu basically sume mende ada lam tu. Student card kdu, aussie ngan utp sume lam tu huuu! Pastu thumb drive bugs bunny karer pink yg aku sayang gile pon bermakna lesap skali la... Huwaaa lagi! N of course, duit, ic sume ilang. Duit ada $550, duit yg ingat nak byr sewa T_T. So adik2... tau tak brape kene bayar kalo ic ilang skang??? First time - $110, 2nd time - $210 and 3rd time n seterusnye $310! Dahla orang ilang duit...lagi mau pow ishk2 betuah btol jpn nih... So kalo nak ada pengecualian, time report kat polis tu cakap la bukan tercicir, tapi kene curi. So most probably dorang tak caj. Tapi kalo tercicir pun maknanye kene curi jugak la kan? Sbb bile kite tetinggal bermakna ada org curik la. Haih patut aku report wallet kene curi je... Jimat $110!

 

Tu la dia. Nak stat idop atas kaki sendrik ni macam2 la cobaan nye. Tapi takpe, aku kuatttt! Jgn problem pelik2 datang lagi pasni dahla... Tapi kalo datang gak, aku harap sangat aku diberi kekuatan yg tak terjangkau dek akalku! So next time insyaAllah aku update lagi. Dah panjang gile, muak lak orang bace kang. Renung2kan, dan selamat beramal! :D

 

 

 

 

 




girlfriday says @ 01:18 pm





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive