Chapter 3: Demam Lagi
Friday, March 14, 2008

Smalam aku leh balik kol 4.30 instead of pukul 6 sbb demam. Time tu aku letak kepala atas meja sementara tunggu trainer check coding trainee lain. Tak lama pastu, suddenly Michelle, trainer tu lightly sentuh bahu aku tanye.

You're not feeling well are you?

Yeah, since last night...

Do you wanna leave early? I can tell Zuz and let you leave early.

Yeah I'd like to. But after we've finished with the training.

Pastu ada la bebudak laki yg dengar Michelle tanye tu, gelak2 kat aku. Pastu one of the guys siap wat2 letak kepala kat meja gak. Siot tol... Maybe sebab dorang tak nampak muke aku cam sakit kot. Yela kalo demam skalipun takkan nak wat muke sakit diikuti ngan batuk2 n canang satu opis, Wei aku demam weii! Pastu pagi ni time aku terjumpe Zuz kat toilet, dia cakap, "You know they were laughing hysterically yesterday?" Aku just cakap ye je la.... Dah agak sure bebudak nih gelak sal aku leave early :((

Lagipun time aku nak blah tu aku baru telan actifast. So rasa lege la jap. Tapi bile sampai umah aku terus terbaring atas katil sampai ke malam. Demam gigil lagi. Sejap panas gile sejap sejuk gile. Bile minum air kosong pun atau bile kaki cecah tiles pon rasa menggigil... Tapi yg pelik kan, time sampai umah yg demam aku jadik teruk, kat opis terkawal. Demam nih has something to do ngan umah ni ke?? Keraskah umah ni?? Huuuuu!

Bile dah tatahan sangat aku call incik sayang mengadu. Yang tensennye sebab esok exam, so mlm smalam aku kene stadi la patutnye... Sbb tu aku tak kire aku nak balik awal gak even dorang gelak sbb at least ada masa nak rehat sat n harap2 pastu larat nak stay up utk study...

Incik sayang datang jumpe aku smalam n paksa gk aku ikut dia gi klinik even aku takmo. Memule aku berkeras takmo tapi bile dia cakap kot2 la denggi ke ape ke... bahaye... So aku pun ikut je la. Tapi lgsg tak jumpe klinik yg bukak, then g guardian je la bli actifast ngan uphamol.

Pastu balik aku sambung tido yg tak lena n set alarm nak bangun kol 12 tapi up jadik kol 1, 2, 3, 4, last2 kol 5 baru aku bangun.. hehe. nly to find out yg aku tetinggal charger laptop kat opis! Hadoi... So aku makan kotiau sup pama, telan actifast n berangkat ngan maikel gi opis (incik sayang kate: 'jgn paksa bawak motor, yyg tu tak kuat tau...' :)) To make the thing worse, bile lalu kat tol tu, dua orang encik polis suda suruh aku stop ngan ucapan: 'Mintak IC and lesen je cik...'

Trr trrr aku suda cuak gile dah... Tapi menten muke slamber... Bile dah stop baru aku cakap:

Beg duit saya hilang aritu sekali ngan ic ngan lesen...

Ooo... Kene ragut ek?

Tapiiii... saya ada report polis ni, dia cakap boleh gune...

Sape dia?

Polis yg saya jumpe tu la... IC ngan lesen sume tak siap lagi...

Tau tak report polis ni pon boleh gune 3 minggu je... Dia ada tarikh tamat tempoh jugak...

Tak  buat lagi cik... Saya baru keje so susah nak balik kuantan buat lesen baru...

Tengok roadtax. <--- Passs...

Ok... Patut gune report polis tak boleh lepas ni tapi takpela... buat lesen tu nanti ok. Cik nak pergi mana ni?

Pegi keje kat PJ...

Nape tak suruh suami anta je... <--- Dia sengih

Err, saya belum kawen lagi. Terima kasih ye encik...

Fuh! Slamat! Adehhh biasa situ tadek polis. Yg geramnye aku sorang je kene tahan... mat2 motor lain yg lalu sumer lepas je... Huu tak adil. Ringan je mulut aku nak tanye awat dia tak berentikan mamat2 moto tu... :D

Hah! Aku baru tanye membe aku baru jap ni, btol ke bebudak lelaki tu gelakkan aku smalam. Dia cakap betul... TAPI bukan cemana yg aku sangka. Begini alkisahnye.

Memule, sume org tensen sbb esoknye (yakni arini) exam, so terlalu banyak slides kene baca n masa yg ada cume satu malam je.... Dahlah penat pe sume kan. So time tu sume dah muke tensen giler.

Sampaila dekat2 nak balik, Zuz masuk n cakap test tu open book!! Sume orang terus excited pastu mamat yg wat2 letak kepala atas meja cam aku tu cakap, Pity sya eh. She doesn't know it's open book n probably she'll study reallll hard for tomorrow's exam!!

So itula timenye dorang gelak giler... Cam legeeee sangat sebab bile dah open book maka kurengla bebanan... Pastu dorang siap diskas2 lagi cemana nak kasik tau aku, exam tu open book. Sebab tak tertuka la plak phone number ngan dorang nih selama ni...

So kesimpulannye, ada hikmah aku tetinggal charger kat opis... N ada hikmah aku demam n aku tak larat mlm tadi so tadekla aku stadi gillerrr... Alhamdulillah sangat... Ada gak jalan untuk aku. Aku just takut aku yg dapat result paling teruk...

Okla... Mau buat air pulak... See u guys next time!

 

 

 

 




girlfriday says @ 01:33 pm





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive