Down Underlicious!
Friday, May 30, 2008

Banyakkkk sangat yg aku rindu tentang Ostolia. Rindu mmg bebetul rindu, kerap mimpi pegi sana pe sume... Cam, dapat tengok google earth pun jadila, rasa sonot gile, that sort of thing. Mmg aku rindu.

Dulu masa aku nak blah, langsung tak rasa camni. Dulu aku tinggalkan ostolia rasa senang ati, rindu malaysia n sibuk mengejar chenta buta. Hakkkk tuihh!!

Aku sangat2 menyimpan hasrat nak pegi lagi ke sana and dok lama2 nanti. Kalo dapat pergi, aku nak pergi semula tempat yang aku selalu pergi, tempat yang aku pernah lalu and tempat2 makan yg bes. So entry arini, nak cakap sal makanan2 yg besss kat sana, sbb rite now aku teringattt sangat mknn2 bes kat sana!!

Btw, gamba2 ni of course cilok dari tenet je, tapi they were the closest resemblance of the reallll things ya. Now, presenting, the 9 foods/beverages I missed the most, in random order!:

1. Shish chicken & doner kebab
 - Shish chicken ni cam satay tapi lagi besarr n bentuk patsegi, rasa dia sangat melelehhh bebb n addicted sangat ok.

- Doner kebab ni lak, kalo beli ni sure pak arab tu tanye - "Do u want houmous? Tabouli?" Memule dengar dulu slalu gelak, sal jargon sangat, tah apela aku ingat. Rupenye houmous = kacang kuda rebus yg dilenyek. Ni pun aku baru tau tadi lepas google.  Slama ni aku ingat, sesame seed yg dihancurkan!  Tabouli lak = sejenis salad.
- Place? : Royal Randwick Plaza, dedekat Msia Hall
- Price? : Shish chicken AU$2.50, kebab AU$6.50

2. Strawberry milk shake  
- Ni dia serve lam icy cold mixing vessel, topped with whipping cream. Rasaaaa sangat strawberry dia n heavenly giler bile minum sambil pegang gelas steel tu yg sejuk giler ke tulang sum-sum!

- Gambar milkshake dalam vessel yg ada whipping cream tadek, so aku letak gambar satu lam vessel, satu lam gelas, so pandai2 la tuan2 imejin ye...  

Kat mana leh dapat kat mesia aa?

- Place? : Small n cozy cafe tepi2 jalan dekat pekan randwick.
- Price? : Lupe dah.

3. Seafood with anchovies pizza
- Gambar ni langsung tadek rupe pizza yg aku makan tu.. Tapi takpela wat hiasan je.
- Pizza ni gune anchovies in oil, bukan ikan bilis cam wat sambal tumis tu ye. Sedap, sedap, sedapppp sangat... Rasa masin2 n melting je lam molot. Dahla gune thin crust yg bebetul thin. Yummy! Seafood yg dia letak pon generous gile!



- Place? : On the Way to Coogee Beach, dekat2 ngan wayang
- Price? : Tak hengat sbb jarang2 beli.. .Biasa orang blanje je hehe!

4. Seafood platter & seafood salad
- Sedappp sangat, dia nye batter pon sedap, konpem tak skip makan isi je. Dalam box ni ada tasmanian scallop, fish fillet, calamari rings, prawn, fries ngan tartare sauce.

- Place? : Walking distance from Coogee Beach
- Price? : Seafood platter ~AU$11.00, seafood salad ~AU$3.50

5. Prawn burger
- Yang ni pon tadek gamba cam aku nak, so gambaran sebenar adalah roti lam gambar kiri, tapi udang dia tadek dressing pape. Udang dia fresh ngan salad cam gambar kanan!


- Place? : Queen Victoria Building, QVB
- Price? : Around AU$5.00

6. California roll
- Slalu makan ni time lunch hour kat uni sbb banyak makanan yg tak halal, so this was one of the choices.
- Place? : Uni Upper Campus cafe
- Price? : AU$1.50






7. Mushroom pasta
- Ni another alternative yg aku leh makan time lunch hour, it looked something like this tapi dia masak atas tray, pastu dorang letak cheese on top, and baked. Sedap sedap sedap!

- Baru ni aku wat alfredo and rasa dia camni! Dulu tadek idea langsung cemana nak buat. Suke sangattt!

- Place? : Vegeshop, Uni lower campus
- Price? : AU$3.50


8. Beef frankfurter
- Ni aku n org msia slalu beli kat kedai halal area2 msia hall, TJ Muamullah. Femes kedai ni kat sana, dorang Indonesian muslim, friendly sangat.

- So kalo ada bbq mmg beli sosej ni, dia langsung tadek rasa cam hotdog kat Msia, sbb dorang letak rempah ke hapetah. Lain sangat, and texture dia pon bukan cam hotdog, dia tak smooth camtu. Oh sungguh sedap. Kalo la bleh kirim kat sesape...

9. Seafood buffet

- Yang ni takyah gamba laa... Specialty kat sini adalah udang yg sungguh banyak, pastu udang2 tu slightly cooked in sea water. Fresh gilerrrr. Skali makan kat situ leh gout wa cakap sama lu!
- Place? : Darling Harbour, Sydney
- Price? : AU$30++

One fine day, gambar2 di atas nih akan diganti ngan gambar2 yg betul ye... :)

p/s: Entri ni aku terpk nak wat lepas makan seafood platter kat Kyros Kebab yg hangit.

Skian, aku nak balik kuantan ni, bas kol 10.30 malam ni. Yabedabeduuu!




girlfriday says @ 05:38 pm





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive