Putih Yang Hensem...
Saturday, January 08, 2005

Time raya aritu ada sekor kucing lalu kat umah aku. First time tengok dah suke sangat2... Kaler putih, bersih plak tu. Aku terus kasi nama Putih. Putih ni mutant sket. Tiga daripada empat kaki dia, setiap satu kaki ada enam jari. Bleh masuk Ripley's!

Pastu ada sekor lagi kucing kaler oren datang umah. Aku pun kasi la dia makan skali ngan Putih kan. Skali tu ayah aku nampak, aku la jugak kene marah. Aku pun tatau pesal dia marah. Dia cakap kalo once bagi makan memang la kucing suke datang. Abis, aku yang tukang kasi makan... Aku tak susahkan ayah aku pun... Tapi aku diam je la buat tatau je. Cobaan...

Lepas raye aku balik UTP sejap sebab kene sambung exam lagi seminggu kan. Time seminggu aku kat sana, akak aku cakap Putih tak balik2 selama seminggu tu la. Puas dorang cari keliling umah memang tadek bayang pun selama seminggu tu. Orang kata kucing ni tau kalo orang sayang kat dia kan? Bile aku balik ke Kuantan semula untuk cuti panjang tu, beberapa hari lepas tu Putih tetibe balik umah! Dia terus naik atas paha aku, gesel-gesel badan dia cam rindu je... Ishk pelik btol!

Tapi Putih ni ekor dia luka cam kesan terbakar. Ada jiran aku cakap bebudak situ letak mercun kat ekor dia! Durjana sungguh! Aku pun gigih aa letak minyak gamat tetiap hari, orang kate bleh baik... Tapi dok ada camtu jugak. Jenuh la aku kene sound ngan mak ayah aku kalo Putih masuk umah takut umah kotor... So satu hari tu aku balut ekor dia ngan perca kain bunga-bunga biru takmo luka dia kotorkan umah. Sekali esoknye aku nak bukak, kain tu dah melekat ngan nanah kat ekor dia. Aku nak cabut takbleh. Putih mengiau cam sakit sangat. Putih cakar aku. Putih gigit aku setiap kali aku try bukak.

Puas try, aku pujuk akak aku bawak Putih pegi vet. Family aku bukan jenis suke kucing sangat, so istilah vet tu tadek pun lam kamus mereka. Kene usaha sendiri aa beb! Last2 tu akak aku tolong gak bawak ke vet. Vet cakap kene potong, ongkosnya $200. Mana aku nak cekau duit? Aku cakap, aku cuma nak mintak dia bukak balutan yang melekat tu... Assistant dia cakap dia anggarkan paling maksimum $100 sebab dia kene bius.

Akak aku dah cam disapprove dah. Yela, kalo kire mendenya luke je, pehal nak mahal sangat kan? Tapi aku dah bergenang air mata time tu... Aku cakap kat kakak aku, aku rasa bersalah sangat sebab aku yang balut ekor dia... Kalo tak balut, tapi ekor still tak baik aku tak rasa bersalah sangat... So akak aku pun ok je la.

Tapi vet tak dapat bius ngan bukak balutan tu ari tu gak. Dia ckp Putih kene puasa 13 jam b4 bius, lepas tu baru dapat cuci luka. So aku tinggal la Putih kat situ semalaman. Bile balik umah, mak aku dah bising sikit. Ayah aku plak cam marah sebab abis duit and all. Time tu aku dah rasa sebak lain macam. Nak lawan kang, orang tua... Ish ish ish.. Frust sangat rasa time tu. Aku gune duit aku, aku tak susahkan dorang pun... Dahla tak ditolong, kene marah lagi... Masuk bilik aku lompat atas katil... Nangis puas2. Akak aku plak tatau pape dia bleh cakap, "La, relaksla... Putih bukannye nak mati lagi!" Hehe. Dia ingat aku nangis sebab sedey Putih lam ward!

Dahtu, the day after assistant vet call umah. Dia cakap Putih dah ok, aku kene bayar $150. La... kate aritu maksimum 100... Janji kambing betul la. Aku bukan marah ape, aku takut akak aku marah aku! So aku cakap kat assistant vet tu, "Please jgn mention amount tu kat kakak saya time kitorang pi amik Putih nanti! Kalo tak seharian la saya dibebel oleh beliau!"

Petang tu time balik drpd amik Putih jumpe sekor kucing kene langgar kat tengah jalan dekat area umah aku... Tak sampai ati aku nengok skali imbas je... Kat seblah kucing yg mati tu ada sekor kucing datang melawat. Pastu malam tu aku pegi lagi kat tempat kucing kene langgar tu... Rasa cam tak sedap ati. Rupe2nye kucing oren yang dok tumpang sekaki makan ngan Putih kat umah aku tu! Huwaaaaaa! Sedeynyeee! Tringat setiap kali bukak pintu, si Oren dah menunggu. Sape la yang bawak laju2 tu rasa cam nak trajang je! Pastu, kucing yang dari petang tadi aku nampak dia melawat Oren tu kan, sampai malam dia lepak duduk seblah Oren. Agaknye partner dia kot... Suruh bangun, bangun, tak bangun bangun.... Ishk!

So rite now, Putih dok ada seblah aku atas katil ni... Tetiap malam dia tido ngan aku. Aku tatau la cemana nak tinggal dia time nak balik UTP nanti... Huwa sadis! Putih, rest in peace..... Ngahahhaha!




girlfriday says @ 07:08 am

Nurul
January 8, 2005   07:20 AM PST
 
Saya pernah ada kucing yang berkaki mutant itu. Ada, hidup sampai sekarang nih kat rumah nenek. Cantik, baka bulu panjang. Tapi Kucing jantan, suka merayau-rayau.paham-paham ajelah.balik-balik, bulu yang panjang dan lebat tu dah kotor kena minyak hitam dll. Dia sendiri pun penat nak bersihkan. Agaknya awek dia milik seorang mekanik, tinggal kat workshop.

Saya pun kucing maniac. Pegang jawatan 'menteri permakanan dan kesihatan' bagi makhluk yang bernama kucing.

Satu hari, kucing saya pegi lepak dalam enjin keretea (masuk kot lubang bawah body kereta). Sekali bila ayah saya start kereta, dia lari keluar dengan sebelah kaki depan terkulai-hampir putus. saya tak tau macam-mana Mak saya boleh buat- tapi mak saya pergi tarik kaki yang dah hampir putus tu sampai tercerai dari badan, dan letak minyak gamat.

kucing tu tengok je-tak menggelepar langsung-mata berair.
Name
January 8, 2005   05:16 PM PST
 
ya Allah.. ripley's sgt laa crite korg!! ngeri nyer baceee!!! isk!! ngilu rasenyer kaki ni.. sha.. fara pon penah gak tgk kucing kene langgar.. depan mata! nampak die menggelepar sblm die 'menghembuskan nafas terakhir' yg langgar tu dah laa classmate college fara.. arrrghhh!! pembunuh!! kesian kucing remaja yg comel tu.. huhu..
girlfriday
January 9, 2005   03:58 AM PST
 
"sampai tercerai dari badan"? dah putus la kirenye eh nurul? huaa.... saketnye... skang dah baik ke? ishk ishk..

simpang malaikat patplopat la nak tengok kucing ngah nazak fara... takut! shian!
kakakdegil
January 9, 2005   08:19 PM PST
 
aik.. wat happen to ur blog? lain macammmm.. btw, sedeh laa tengok binatang mati.. huhuhuhuh
girlfriday
January 10, 2005   01:11 AM PST
 
blog lama sume ilang daa nonie... anyway seb baik address ni still ada...tensen gua!
Fara
January 22, 2005   05:44 PM PST
 
hurm.. pasal kucing tu bukan nak tgk dpn umah tak dpt elak dr tertengok.. takpela sya.. next time buat backup laa blog ni.. tgh problem laa tu.. huhu.. anyway slamats! :)




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive