Back to Work
Tuesday, July 29, 2008

Sbg seorang yg tersangatla outdated when it comes to mobile, aku tersangatla gumbira bile dapat fon baru ni <--!!, baru released this quarter 3, 2008.

Fon lama tu ok lagi, cuma tak tahan sal bateri dia tak tahan lama, beli bateri baru pon sama jugak tak tahan. Hence the new one! Aku jatuh chenta sebab fon tu senget hahahaaha ngan belakang dia unik giler... Akak aku lak memule berkenan tengok kaler dia tapi dia taknak sbb fon tu senget. Hehe.

Akak aku lak dah lama nak bli fon sbb fon dia pon dari zaman batu gak, so dia pon bli xpressmusic yg slide punye yg aku jelesssss gile tapi one good turn off is its thickness, which is almost twice my mobile's hoho.

Rasa malas gileee nak keje after cuti lama giler balik kuantan haritu... Malam Selasa aku sampai Kuantan; Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad, n pagi Isnin tu baru aku gerak balik KL smula sbb tiket habis hari Ahad. Ingat nak masuk opis halfday, tapi aircon bas rosak so delay sejam gak, sampai umah pon dekat pukul 2 dah... Pastu osmet aku cakap, aku dah bleh balik opis sal keje kat tpt client dah setel. Lagilaaa konpem aku tuang gi keje, gi PJ jauh tu, konpem tak sempat!

So arini aku dah balik ke main office kat PJ, tersangat dabel la keboringannye!

*************************************************************************

Aritu bile balik Kuantan, baru la dapat tau, rupenye ayah aku dah admitted to ICU bile ambulans sampai ke hospital... Kakak2 aku mmg dah tersangat cuakla... Tapi bile kat icu, doktor masuk air glucose tu kejap je, terus perlahan2 ayah aku bukak mate... Doktor kate kalo lambat bawak spital, ayah aku bleh koma.

So time balik aritu, aku sempat jage ayah aku dua hari kat spital. Ayah aku time tu jadi lupe sangat2 n tak bercakap kecuali cakap, "Pok nak pergi kencing." Pastu most of the time mmg dia dah terkencing atas katil atau kat lantai sebelah katil, barula dia cakap.

Memule aku rasa segan gak nak 'menguruskan' ayah aku tu, sbb bile dalam bilik air pon ayah aku cam segan jugak dengan aku. Tapi dia time tu jadik lupe... Bile bawak ke toilet dia jadi blur sangat2, tatau lepas kencing kene buat ape. Kite kena bagitau semua: 

"Bukakla paip Pok..."
"Pok dah basuh ke belum?"
"Pok cabutla kain yg dah basah tu... Adik pakaikan kain lain ye?"
"Kejap adik ikatkan kain Pok ye?"


That sorta things. Pastu bile kite cakap tu, dia amek masa utk paham, senang cite, sangat2 blur la. Aku sambil menguruskan dia tu, sambil rasa nak nangis tengok keadaan dia camtu. Tak familiar sangat... Akak aku mmg ada belikan pampers tapi kekadang ayah aku nak pakai, kekadang dia taknak. So selagi boleh kitorang pakaikan dia pampers sbb mmg tak sempat pergi toilet. Tapi even dia dah pakai pampers, dia rasa pampers tu macam underwear je sbb dia still insist nak gi toilet jugak.

Aku ngan ayah aku bukan typical rapat sangat, bukan cam orang sekarang yang jenis cite hal peribadi ape sume kat ayah dorang. Tapi tu la, bond ngan dia kuat gak regardless. Tapi yg aku paling ingat n sanjung adalah commitment dia yg anta aku pegi n balik sekolah dari aku tadika sampai ke Form 3, tu pun sbb dorm 4 ngan form 5 kat asrama... Kalo tak, konpem dia anta gak. Ngan adik badik lain tak camtu.

So tu la dia... Tapi aku tinggalkan umah ngan hati yg agak tenang gak ekceli sbb ayah aku dah stat bercakap semula and nampak dia dah sihat sket... Tapi lam masa yg sama aku rasa berat nak balik Kuantan cari kerja kat sana je pulak... Sbb banyak2 kali mak aku ulang, "Nanti kalo adik dah balik, cemanala Cik sorang2 nak jage Pok..." Ishk bikin syahdu. Tapi aku nak keje ape kat Kuantan?? SAP ada? Ishk2 lagi.

Dah panjang sangat... Boring lak korang. Anyway before aku balik ke KL aritu, sempat aku bakar dua jibik lasagne, satu utk aku n family, satu lagi lasagne campo love potion sket untuk Sayang nge nge. Generously topped with cheddar n mozzarella cheese nyum!! Smalam dia datang amek, n atiku dah cukup gumbira dah dapat jumpe dia lepas dah lama tak jumpe... Arini bliau msg cakap "Lasagne sedapnyier!" Huhu. Sayang sangat kat dia, n takleh imagine kalo dia tadek...

Ok, I'll see you guys later!



girlfriday says @ 02:27 pm

gfriday
August 4, 2008   03:38 PM PDT
 
haha bereh2... senang ajje :P




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive