Air dicincang takkan putuih ka?
Thursday, June 16, 2005




Brader - Abang De gue ngan pemeli...




It feels like ages since I last updated... Tak busy pun. Ontah. Just tadek ati nak update je. 
Aku skang ngah sem break sampai mid of July. Skang ni kat Kuantan. Ari Ahad baru ni abang arabku balik. As usual bliau sure tanye pasal stadi aku. Berasap gak le tinge aku ni. Memang tak ngam langsung tau ngan abang aku yg sorang nih. Adaaaa je yang tak kena. Abang lagi dua orang cam adala unsur2 manjakan aku sket. Ngehe.

 

Maybe sebab dr kecik aku tak rapat ngan dia cam abang2 yg lain. Childhood memory aku ngan abang sulung aku – dia suke angkat aku tinggi2, geletek2, manje2 ngan aku sampai aku sekolah rendah.

 

Abang nombor dua plak slalu bawak jalan. Bawak pi funfair. Pastu... suke berebut bilik air ngan aku... Pastu bile bliau dah berjaya masuk bilik air tu, dia angkat towel tayang montooot dia! Wahahah gile la abangku itu. Time moda-moda je la, of course. Skang he’s 43 camtu.. Gile la nak wat camtu lagi! :D

 

Unfortunately memory ngan abang yg paling bongsu, aku panggey dia Abang De nih cam tak berapa nak manis sangat. Skali tu aku ingat, aku bangun lambat kan. Aku kunci pintu. Aku tatau la dia dengki ke hape, dia ketuk pintu tu sampai nak pecah, nak suruh jugak aku bangun. Being me, makin kuat ketuk makin la aku takmo bukak. Tutup tinge. Tutup spender. Huwarghhh marahnye aku!

 

Last2 gua bukak jugak pintu, Tunjuk muke singa kat dia. Pastu blah pegi kat pintu dapur. Duduk mencangkung, nangis. Wahaha. Akulah singa yang berhati pink! Kui! Pehtu dia cam serba salah le gak kot, sebab pastu bliau pegi dapur, pujuk pujuk ai. Wahaha. Aku plak makin sedih. Dr pintu dapur, aku nampak akak aku ngah start moto dia nak balik umah dia. Aku pun trus pegi kat akak aku, cakap nak pi tido kat umah dia kerna diriku kan sedang merajuk. Hehe. So tido la satu malam... :)

 

Esoknye, akak aku anta balik umah smula. Dari jauh aku dah nampak Abang De aku tu. Dah nyampah dah. Tetibe aku nampak dia sengih je dr jauh. Abang ngan akak2 lain sume dah usik2... “Orang merajuk dah balik...”. Ahha siot je. Gue pun sengih je la!

 

Lagi satu time yg aku paling ingat... Time abang aku baru balik dr US lepas abis blaja. Time tuh rindu (kunun la!), plus ngan diriku yg masey naive, aku kiss la pipi dia sebagai tanda rindu la kunun. Skali dia ckp “Eeeee” pastu kesat2 pipi dia. This one thing aku ingat sampai mati! Takpeee!!!

 

So tell me now, childhood memory akan affect adulthood ke? Sebab sampai skang tak ngam lagi, and he’s 37 now. Mende2 yg jadik dah like 13 yrs back. Tapi kami still tak ngam ho jugak. Aku rasa aku dah abis berlembut dah ngan dia. Dia je, cara dia cakap cam marah2. Aku tak suke. Takbleh ke nasihat lembut2? Ishk.

 

Anyway, tadekla aku tunjuk muka bengkek aku kat dia. Abis2 aku sengih, diam. After all dia lagi tua. And after all dia la financial resource family nih. So masa dia nak balik KL ari Selasa lepas, di ulur duit kat aku. Time aku nak sambut tu, dia bleh cakap, “Patutnya dah tak payah kasi duit ni...”, sambil cam tunjuk2 jari telunjuk dia, tapi time tuh duit dari tangan dia dah bertukar ganti ke tangan aku. Aku diam. Aku accept duit tu. Pastu dua tiga minit pastu baru aku pk, apesal aku sengal sangat, still amek duit tu? Kan aku dah kate, aku ni slow! Nape aku slow! Patutnya time tu gak aku cakap, “Kalo taknak kasi, tak payah kasi. Kenapa kasik jugak?”

 

Sampai skang aku nyesal amek duit tu. Dia ckp camtu mainly sbb the day b4 dia tanye allowance aku Petronas kasi brape. Pastu dia tau aku still mintak ngan mak aku additional fund. So sbb tu dia kate patutnye dia dah takyah kasik. Abang2 ngan akak2 lain ngan generousnye ulur duit stiap kali aku nak balik utp. Abang ipar pun kasik duit tak berkire langsung, ikhlas abis. Tu yg buat aku rasa prideless gile aritu..

 

Abnormal sangat ke kalo mintak ngan mak? Stended la tu... Lagipun aku bkn mintak tiap2 bulan. Skali skala, time terdesak je. Lagipun aku tak rasa besalah sangat sebab aku still blaja. Kalo dah keje tu lain la. Mak aku pun cakap kalo tadek duit mintak la. It’s not like mak aku kene toreh getah utk dapatkan duit yg aku mintak tu. Huwarghhh!!! Aku btol2 marah, rasa nak toreh muke orang ngeh ngeh. Rasa cam dia tak pk pride aku. I’m 25, and he still treat me cam 10 years back. Geram tau.

 

Last2 time dia dah nak berangkat balik kl tu, dia salam ngan semua orang, then salam ngan aku. Aku pun tunduk la nak cium tangan dia. Skali adei! Kepala aku terantuk ngan kepala dia!! Wahahaha. Boleh dia TERtunduk gak kunun nak cium tangan aku. Kuikui. Sebab time tu dia baru lepas salam ngan mak, ayah ngan abang nomor dua aku. Ngan diorang sume dia tunduk cium tangan, so bile sampai turn aku, dia nak tunduk gak. Ngahaha. Kensel marah!!




girlfriday says @ 05:01 am





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive