Ayam Golek-Golek!
Wednesday, June 29, 2005

Last two days incik bear, the ex-man msg kat YM, "Sya". I was like, itu je!!?? Kekambengan. Tapi panik gak. Sebab baru the day before kan, aku skodeng email account dia setelah dah brape bulan aku tak bukak. Saje la kan. Nak update, ape cite bliau.  Coincidence ke, pas aku cek email dia, dia trus ym? Sure nak marah tu aaa! Trr trr takod! :D

Oh, speaking of the devil (do i mean it? hehe), tringat satu alkisah ngan ex-man nih. Sampai skang Ija dok argue pasal mende nih! Hehe.

Gini. Time tuh bulan puasa. Time deting haritu, incik ex kate esok nak masak untuk aku ayam panggang special. Keh keh. Ishk. Time tuh ekceli aku dok berkira2 bile masa sesuai nak cakap aku nak break ngan dia. Tetibe nak masak ayam lak. Cam tau2 je dia nak ditinggalkan... Kompius seketika..

Then esok, dia bawak sekor ayam panggang yang dah siap potong untuk aku. Memang dasar perut tong la ahaha! Makan la kitorang bertiga - aku, ija ngan dia untuk bukak puasa. Dah abis tu dia tanye, sedap tak? Sure le aku cakap sedaaappp...

Memandangkan aku kate sedap maka dia kate esok pun dia nak bawakkan ayam gak untuk aku. Wahaha! Uih, Eh takpela susah2 le nak masak lain lagi, aku kate. Dia kate, Ala, rempah yg guna untuk masak ayam arini banyak lagi. Tinggal nak panggang je. Fine la kan.

Pk punye pk, cemana ni, nk cakap ke tak? Dah le dalam keadaan tak gaduh ape. Tetibe je malam tu aku cakap I have to leave you. Saya tak kisah kalo awak nak sayang dedua, tapi saya confident orang sana tak boleh terima. End up nanti, saya kene tinggal jugak. So... I have to leave now. Lebey kurang camtu le isi-isi penting ucapan aku kat dia malam tuh. Wahaha betapa jendulnye bile pk balik. Sanggup berkongsi kasih tu, blom kawen lagi! Wahahaha, akukah yg bercakap tu!

Dia diam. Diammmmmmmm tak cakap ape langsung. Terkujat kot, sebab aku tak kasi hint langsung yg aku tau sal that other gal. Aku tau pun thru email dia gak, tah Allah nak kasi petunjuk mayb, sebab time tu aku tinginnnn sangat nak trai few passwords ngan email dia tu. Kene! After 2,3 kali trai je. Even lepas dia saspek AKU masuk email dia, then dia tuka password, aku still tau gak password dia. Ehe, pawe rangers tak! Quite some time gak aku 'monitor' dia nye email tu dulu. Sampai la aku mintak break tu, mmg dah tahap otromen le rasa tak sabar aku.

Tapi esoknya dia still datang. Bawak ayam panggang sekor lagi! Ahaha! Tapi kitorang makan kat Komtar, aku tinggalkan ayam tu kat bilik. Sian incik ayam. Time kluar tuh mmg dia tak pegang tangan aku langsung dah. Nak pandang muke aku pun dah taknak. Kalo tak, suke usik2 aku cakap, "Ni anak Jepun sape ni!". Tarik idong. Ehe malu ai ngeh ngeh.  (Adeih. Jgn le incik sayang marah. What past is past tapi binimu ini gatai tangan sangat nak menaip! ) Dok larikan pandangan dari aku je. Ishk. Itula last time i saw him. Dah dekat 2 tahun dah.

Bile balik bilik tu... Ija trus cakap kat aku.

"Kak Sya, orang rasa ayam ni sejibik cam ayam golek kat Pasar Ramadhan kat Seberang la!"

"Oih, dia buat la dia cakap!"

"Ala. Dia yang cakap. Tengok, dah le bawak ayam tu lam plastik."

"Aler. Kot susah bawak tupperware. Plastik la senang."

"Btol.......... Rasa dia sebijik cam kat Pasar Ramadhan kat tempat orang tau! Siap bawak dua hari berturut2 tu!"
 
Aku: Cis, tatau nak rasa hape. Tapi logik gak, dia busy sepanjang hari tu. Tetibe sempat panggang ayam b4 jumpe aku. Ehe. Nice try though!

Moral of the story..... Mari menunggu incik sayang masak untuk aku pulak!!



 



girlfriday says @ 02:37 am

fungkur
June 29, 2005   07:35 AM PDT
 
haha.. ni kalu incik sayang baca nih, mesti trus gi menuntut blaja masak nih.. ala, kasi telur goreng je kat girlfriday nih.. huhu..
Encik Adi
June 30, 2005   09:52 AM PDT
 
haha!! kena nuntut ke? ekekeke...
girlfriday
July 1, 2005   02:21 PM PDT
 
fungkur: tak le cam orang tu... kalo dia lapa ada orang datang tulun masak... wakakaka

ikoko: ahaha, cite sal my ex la ni adik gebu ngehe. mana de clash. tu, panjang umo incik sayang... :)

incik sayam: kalo rasa tak pandai tu sile la nengok kat internet, cari resepi nasik goreng usa pun jadik la... ahaha
ai
July 5, 2005   10:13 PM PDT
 
huahuahua.. masehku ingat rasa ayam2 itu hihi..
girlfriday
July 6, 2005   03:23 AM PDT
 
hahahah budak jaat suda marii~~~




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive