Maybe...
Thursday, July 14, 2005

Ada sorang anak keling yg kensel datang kontan esok hari walaupun dah 32 kali dia ckp dia musti datang! Hangin aku bertiup agak kencang le lepas tau tadi. Tambah kencang bile ngadu kat adi (takmo panggil incik sayang hari ni!), he made me think that im such a crybaby who cried over cinonet matters!

Due to this unseen yet much expected circumstances, few amendments had to be done.

First and foremost - Where am i gonna stay for a week? Aku dah ckp kat family, nx wk skolah dah bukak, which is a week earlier drpd time sebena. Tu sebab dah janji ngan cik keling (grr grr ) nak pegi situ nak pegi sana b4 cuti stat lagi! Skang dah kensel, takkan tetibe nak tuko statement ckp kat mak, ekceli skolah bukak lagi seminggu.... Nak kene lempang?

So tadi aku cakap kat mak, aku nak balik 'lewat' sikit ke utp, ari selasa nx week. Aku cakap le first week so kelas banyak cancel yaddayada... So now.. Mana aku nak memberambus kan diri aku nih!

KL made me sick. I didn't feel much welcomed. Penang? Yeah most prolly for the time being.  Kekadang pernah rasa tak, when people said something they didn't pretty much mean it? When words were just words, and orang tak bother pon in practicalwise, whether or not to practice what they said. Say lah, ko kate ko rindu kat aku tapi ko tak hingin pun jumpa ngan aku... Buleh?

Takpela, nanti aku reside kat penang je la. Takyah dok rumah sesape, takyah nak nyusahkan sesape. Biar aku duduk ostel murah2 kat sana sengsorang barang 4, 5 ari melayan blues. Kalo bosan aku akan menapak pegi Padang Kota Lama. Lepas tu aku akan order sotong kangkung, kerang bakar sampai penuh meja. Sat lagi akan ada la orang join aku skali bersembang kat situ, tambah2 bile tengok aku dok sengsorang. Kate orang penang peramah. Time tuh maybe aku tak kisah la gangster ke, karim daud ke, orang jual sotong kangkung ke yg datang join aku - janji tau nak respek aku. Akan ku borak sampai lebam.

Bile dah abis makan, kalo aku bosan lagi aku akan duduk atas benteng tembok batu sepanjang jalan Padang Kota Lama. Aku akan duduk mengadap laut sambil goyang-goyang kaki aku. Time nih pun mayb akan ada org yg nak join beborak ngan aku. Tapi biasanye kalo kat sini tadek seko makhluk pon yg boleh harap, so maybe aku akan purak-purak bisu ke pekak ke. Kalo ada yg nampak bertakwa sket, maybe aku akan ajak dia goyang-goyang kaki jugak. Borak2 sepam lagi.

Kalo aku dah terexaggerate bosan, aku akan consider nak terjun tak lam laut tu. Yang bawah dia ada banyak batu-batu yg boleh buat orang mampuih la kalo jatuh kepala dulu. Tapi lepas tu mayb aku pk, dosa banyak2 boleh terampun tapi kalo mati katak gitu, memang lebih baik aku jadik  je la selama ni..

Kalo aku dah bosan kat Padang Kota, maybe aku akan menapak balik semula ke ostel penginapan aku. On the way balik, maybe aku jalan sengsorang down Love Lane, yang bapuk2 cun maybe akan tegur aku lagi saying, "Adik ooii, elok2 sikit la lalu jalan ni..". Talking about even bapuk pun terpk kebajikan orang lain...

Mungkin pastuh kalo aku dah terlampau bosan aku akan menapak sejauh mana kaki aku terlarat - maybe dari komtar sampai ke jeti, pusing masuk padang kota smula ke. Pastuh bile aku dah flat bottom maybe aku terasa lapa smula, so maybe aku akan singgah pegi Line Clear dekat2 ostel yg aku duduk tu. Mungkin aku mintak tapau nasi kandar, ayam goreng ngan telur ikan kuah campo cam biasa aku mintak dulu. Mungkin time tuh ramai lagi orang ngah makan2 kat situ even maybe dah pukul empat pagi time tuh.

Pastuh aku akan balik smula ke ostel. Time tuh aku mungkin dapat tengok lagi skali sorang pompuan of unknown origin - who looked like a taiwanese to me - yg gigih menulis something depan pintu masuk ostel. Bile dah abis menulis, dia akan tido depan pintu ostel dalam sleeping bag dia. Maybe dia still ada sebab I spotted her each time aku pegi penang dolu-dolu.

Mungkin nanti, bile aku dah kenyang dan letih ya amat... Aku akan trus tido tanpa pk anything dah. Abis satu hari... Esok, lusa, tulat, cemana????







girlfriday says @ 05:24 am

Mr. Hidro
July 14, 2005   08:10 PM PDT
 
adeh... sian ko ek... tensen gak kalo plan cancel last minit....KL tak best ke? heh... datang la s.alam... a very peaceful town... nanti aku bawak ko jenjalan... prob ko nih semol matter la... ko bley setelnye :)
girlfriday
July 14, 2005   08:39 PM PDT
 
ostel itu adalah sejenis budgeted otel in penang cik azlina.

aku datang bebetul s alam karang baru ko tau. peaceful town = tadek ape2 menarik ke? ehe. aku nak laut....yg tenang...
ADi
July 15, 2005   12:25 PM PDT
 
"KL made me sick. I didn't feel much welcomed. Penang? Yeah most prolly for the time being. Kekadang pernah rasa tak, when people said something they didn't pretty much mean it? When words were just words, and orang tak bother pon in practicalwise, whether or not to practice what they said. Say lah, ko kate ko rindu kat aku tapi ko tak hingin pun jumpa ngan aku... Buleh?"

Erghhhhh! Kalau yang dimaksudkan nih B... Thanx alot for being understanding...
puteri
July 18, 2005   12:55 PM PDT
 
jgn dok area sotong kangkung pdg kota tu aaa..gi lepak tpt lain aaa....
girlfriday
July 19, 2005   02:41 AM PDT
 
Jgn le marah sayam..

Waaa area tu la besh cik put! Lain saya tatau!
Fara
July 24, 2005   03:15 AM PDT
 
oh oww... ade org sula melajuk bace ini ently... peAce! ;P
girlfriday
July 24, 2005   11:35 PM PDT
 
erkk :|




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive