Mai lah Penang!
Monday, July 25, 2005

Back from Penang smalam! Yeyeah!!

Aku dok kat ostel yg ada tv, ekon ngan hot bath for $52. Tv penting untuk menghapus kebosanan. Ok la rate tu kan? Aku sampai Penang ari Rabu malam, dalam kol 9 pm lebey gitu. Siap2 check in tuh The Ex call. Dia kate dia nak datang kejap malam tu gak.

Chulia Street..
chulia streetSo dia datang malam tu sat naik moto, ngan kaki berbandage. Teman aku makan2, jejalan down Chulia Street sambil makan aiskelim. Tengok Chulia Street dah tak brape hepening cam dulu. Ada le seketul live band, eh live band ke. One man guitar show, bkn band, or so i read kot. Baru nak tengok, dah abis. Elehai. Kensel.

Pehtu dalam kebosanan carik la cc. Langsung tarak dah yg bukak! Ape kejadahkah! Dulu bukak 24 hrs, sikalang bapuk2 tunggu customer je yg ramai.

The day after, jejalan kat Prangin Mall plak. Incik Ex sabar je la teman aku ronda Prangin tuh ngehe. Hah! Masa on the way nak ke Prangin tuh, incik sayang aku call. Aku ckp The Ex ada, ngah jalan kat sebelah. Dia terkujat. Dia kate, "Awak kate tak jumpa dia?"

Aiseh. Aku kate, "Eh, memule memangla. Tapi B kasik kan lepas tuh?"

"Memang la. Tapi awak kate cuma akan jumpe dia bile Ija ada.."

"Orang kate KALAU ija ada.." Ishk. Rasa cam cakap keling plak arituh. Sure dia ingat aku tak serupa bikin... Aku plak ingat dia kasik greenlight... Adeih. Tertekan dadaku inih ketika itu. Mood nak bejalan pun dah kureng. Dia marah!

Pastu dah pusing2 prangin, tengok wayang pulek. Aku silentkan fon sepanjang cite antu Thailand - Six yg kitorang tengok. Sile la tengok. Ada satu part tuh aku rasa cam dah tobat takmo tengok cite antu dah... Takod! One time bile aku cek tepon nak tengok time, aku tengok ada 5 missed call. Dijamin incik sayang!

Aiseh, tak sompek aku cek call register, incik sayang call lagi. Terpaksa le aku rejek, cite antu dah le ngah climax time tuh. Dia call lagi dan lagi dan lagi. Aku lak struggle le menaip sms sambil merejek call dia. Entah ape la dia pk time tuh ishk. Aku kate ngah lam wayang blablabla. "Erghh! Tengok wayang?? Ok... Have fun lah..."

Aduh... Tersiksa jewa aku baca msg dia. Bile dah balik ostel n The Ex dah balik pong ke Seberang, baru aku ada peluang nak tepon Sayang. Rasa bodo sebenarnye buat camtu kat dia. Awat pendek ngat akai aku haa? Kalo dia nak kuar ngan Linda ex dia dijamin aku akan tak kasi. Dijamin aku mrajuk empatblas ari.

Tapi nih? Sebab bosan, nak dipamper slalu, takmo rasa sunyi, nak teman bercerita pepanjang, aku wat dia sakit ati... Sedih sangat denga tone suara dia time tuh. Cam sayu je... Tapi aku cakap bebaik kat dia, aku series tadek perasaan kat ex aku tuh. Zero. Aku cakap aku tak buat benda jahat.. Aku kate aku just nak teman. Aku cakap aku jaga diri aku bile ngan The Ex sebab dia... Sebab incik sayang... Ishk still rasa tak bes nih ekceli.

Dia ok la in the end of the day. The Ex, on the other hand, he wrote me three notes - satu dia letak bawah pintu lepas dia ketuk2 b4 blah, dua lagik dia kasi by hand. Sume sal dia still sayang, dia nyesal dan dia tau aku sayang boipren aku. Time jumpa tuh ekceli ngalir gak air mata dia bile dia cakap apemende yg dia dah buat silap duluk. Aku rimas sket bile lelaki menangis tak tentu pasal, rasa cam tak seswai le nak nangis2 skarang nih. Bukannye gepren dia lagi dah. Cam tebalik plak rasa...

Tapi yg bes lepas jumpe tuh aku mmg dpt rasa, aku mmg dah tak sayang dia cam dulu dah. Even dulu aku ingat, aku takkan sayang orang lain cam aku sayang dia dah. Anyway, dia mmg teman sepershoppingan yg besh. Heh. Balik dulu lah, lapau nih tata! :D




girlfriday says @ 01:37 am

Fara
July 27, 2005   12:15 PM PDT
 
nasib kite hampir serupe... the case wt my ex is d same.. i don't love him anymore.. but bobo knows dat..

what he's still afraid of is.. when i'm wt shurh.. yeah he said he doesn't mind but we know by the tone of his voice kan?

frankly speaking.. it's not easy to forget someone who u tot wld spent d rest of eternity wt u easily.. but.. in shurh's case.. i hjeard dat he already found another girl.. so it's an opportunity for me to get him out of my head.. beside..

bobo is d best guy i've ever met.. he really cares bout me.. and i know he love me as much as i love him.. it's just dat sumtimes he feel awkward to show it.. memandang kan die kan.. RAWK! hehe..
Fara
July 27, 2005   12:17 PM PDT
 
apape pon sya.. don't take it as a bad thing.. look at the positive side.. u know he loves you a lot.. kan?

go incik adi go! hehe..

doa fara utk korg due.. suke laa tgk korg.. tanaklaa korg gado k? tk cr u guys..

(my fav couple all tym..)
nett
July 31, 2005   01:00 PM PDT
 
sya...

hhehehe...sudah lama saya tidak baca dan lepak-lepak sini. dan sudah lamaaaa jugak saya tak dengar kabo tentang inchik sayang aka adi beruang tu. hehehe... so, mana itu budak pigi? sudah tidak ada blog dan kabar berita.

saya dan beberapa warga Geng Jurnal tercarik2 dan tertanya2 ke mana kah beliau sudah menghilang. hehehe... anyway, kem salam kat dia yek.

tata
joey malas
August 2, 2005   02:50 PM PDT
 
yo kak, lain kali jangan kuar ngan ex woo.... laki mana tak marah/jeles.... forsure kakak pun tak suka kalo abang kakak tu kuar ngan ex dier even as just shoppingmate... cheers....
girlfriday
August 4, 2005   12:20 PM PDT
 
nett, long time no see! incik sayang = incik adi beruang bz ngan his job, hardly made time utk tulis blog lagi, plus sbb dia dah tak rasa bes nak express kat blog dia sebab gue baca kot....:| Anyway any msg utk dia silela post kat shoutbox sini (ditapis okke! :D). demam.blogspot still works though..

trimas kassey for you guys' wonderful thoughts...

things had been great now thanks to him, after all im just a girl who had so much of a free time, so kekadang rasa just nak someone utk teman2...

fara, btol la mmg susah nak lupe trus mende lepas2.. Mmg bobo 'sounded' much much better than shurh.. suke tengok kitorang ke? Hins hins riak nih! :) ailebiu!

joey, at first i thought dia okke, sbb he's a very sensible n understanding tapi tu le. Ex is ex le kan... :)

ina, takodnye bf anda ituh! if i were in your shoes, lagi dia marah, lagi le semangat nak kuar ngan orang lain. Hehe. I dont like to be held too close sbb I will break free!
amek
September 7, 2005   12:27 PM PDT
 
anda! gilak brani kuar even shopen aje pn ngn the ex! ai ptg kuku gune idung pn xbrani! anda! but ai dun blame anda! klu at dat time me in ur shoues pn i wud kol any alive the ex tuk tman shoppen...cumenye len kali try not to go to penang wo ija keh!




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive