Tales From The Abandoned Blog
Thursday, August 04, 2005

Mawi mawi mawi felix ai laik!!  

Ahaha, demam gak! Skarang catch up AF, aku download sume dari 1-9. Ulang2 part Mawi nyanyi, ulang2 part Felix buat lawak muke-tadek-efek bliau sbanyak lapanblas kali! Bes! Tak saba tunggu Felix blakon lam Yasmin Ahmad nye mubi! Ai laik!!

Beday Gue!Smalam ija ngan belle seprais me with a blue beday cake! Abis biru la gigi mulut makan kek itu, dasar pewarna la cet! Last skali aku tiup lilin rasanye time sweet form4 dulu je la... Time lain tadek lilin lilin dah. Betapa gumbiranya ati ku! 

Smalam tuh ija kate dia ada grup meeting. Aku tido sat kol 8 tu. Ghopenye time tu dia pegi bli kek ngan neo ngan belle kat taman maju... Ija yg baru 2 minggu lepas dapat lesen yg drive! Hak hak! Dia kate dia bawak 80 km/h tapi aku yakin dia bawak 40 km/h je mengikut pengalaman! Hak hak lagi! Dah le bawak ngan hand brake tak lepas! Ahahaha, lawak le pompuan itu! Ija cakap, Neo soh tulis "Selamat Pengantin Baru" kat kek tu. Hehe. Sile terasa ye incik sayang! Hak hak hak hak(sile glak cam Marlia Musa!) 

IncikKim Rae Won Sayam! Harini udah epi! Borak dari ati ke ati ngan incik sayang... I think I fall in love with him again!  Things had actually been rough these few days... I felt like my limit was tested so I didn't pick up the phone for 2 consecutive days... Bukan aku tak kesian when he called like hundred times. Tapi aku just rasa sedey sangat, rasa tak boleh cakap ngan dia... Lam hati rindu cam gaban tapi bile aku tak angkat beberapa kali tu, aku jadik takut nak angkat, kot le kene marah ke. Then sure kene explain. And Im bad at explanation... Aku takut dia kate aku mrajuk tak bertempat.

Last2 bile aku rasa chenta ngan rindu aku exceeding rasa takut aku, aku picked up gak tepon tuh. We went speechless at first, tapi tadi rasa normal smula dah. Lege. Tak pening lagi! Hah! One more thing, I so thought that Kim Rae Won lam 'Love Story In Harvard' looked soooooo much like incik sayang! Haha prasan ke angau aku nih? Tapi ija kate mmg ada iras le. Ehe aku angau kot! Tapi siyes, mmg cara Kim wat muke mrajuk ke, ngan time gelak sejibik cam sayangku! Mule la, bile Kim lam cite Harvard tuh mengayat awek dia, aku plak yg terasa eksaited! Wahahhaha! Tapi Kim nih kuruih nye version la sebab incik sayangku tough! :D

Jepung!The second thing, aku eksaited nak cite, pasal incik Jepung! Penting nih! :D Aritu aku ada buat post pasal dia, tapi aku delete sebab rasa gerem. Dia nih aku kenal kat irc sejak thn 2001 lagi. Skang dia masuk utp, aku kenal dia dedepan tapi dia tak kenal aku. Hehe. Sussah sussah ajja! Tadi, out of nowhere aku terbukak ati nak msg dia kat irc. Since last sem, yg aku cite aku 'gado' ngan dia aritu, kitorang tak bertegur sapa langsung dah. So tadi, aku rasa tringin ngat nak tego dia..

Dalam aku dok pk2, nak msg ke tak. Nak msg ke tak, membe dia msg aku wish epi beday. Aku pun trus le tanye, "Weh, Jep marah aku lagi ke?" Dia kate, "Mana de. Dia ok je. Dia gak yg bagitau arini(smalam) beday predey(girlfriday)". Wah! Dia ingat ke? Alang2 terharu tu aku trus msg dia.

Memule kasi salam. Dia cepat je jawab salam. Tapi pastu dia amek masa sket nak reply. Aku dah trr trr dah. Aku pk, my words were too harsh on him dulu. Dia nak ke bermaafan ngan aku?

Pastu, tak lama pon, dah borak bes2 cam dulu smula. Lege di atiku! Dia kate dia baran, tapi cepat sejuk... Aku kate le kunun2 aku msg Jep pasal The Ex kem salam (sebenanye nak ajak layan borak! :D). Kem salam basi la tapi, sebab since minggu lepas lepas tu ehe. Aku yg cite sal Jep Jepung balik Mesia dan masuk utp kat The Ex. Aku sorry2 lagi ngan Jep, kot le dia marah aku kasi tau sal dia balik Mesia. Tapi Jep kate, "Takpe, aku paham ke eksaited an ko!" Ahha ai laik! Dia paham pasal we are in the same shoes. Sesama buang beras blaja jejauh, pastu sesama balik Mesia masuk utp. Sesama jadik warga emas di utp. Ngehe.

Jep kate, The Ex ada msg dia kat prenster, soh Jep kem salam sayang kat aku. Gatei! Ampun incik sayang, tak tahan nak cite! Kao tatap bertakhta di hati keww! Dah takod sebenanye nak cite sal The Ex, aritu incik sayang kate, "Dia tu tak givap lagi ye... Nak kena patah kaki agaknye..." Kate incik sayang lembut tapi tegas. Killing me softly with his words! Uh takod!!

Sambung cite sal Jep. Aku ngan banggenye kate kat Jep, aku nampak dia kat pasar malam. Cam stalker plak ngeh ngeh. Dia tak kenal aku, aku kenal dia. Hora la!  Pastu Jep cakap, membe dia Payid slalu cakap, "Haa Jep! Tu gelpredey!" bile nampak orang macam muke lam gamba aku bile dorang jenjalan sesame. Aku ada share fotopages ngan Payid nih. Bile cakap kat cenel, Payid trus le nyampuk - Haa! Kan aku dah cakap! Aku nampak predei kat pasar malam tadi!" Tatau le btol ke indak. Wahaha gile!

Kesimpulannye aku hepi dah la. Pasnih Jep kate dia akan mule mengzoom carik yg mana satu aku, sebab aku ada satu kelas sama ngan dia. Trr trr! Aku rasa b4 dia cam, baik aku tego dia dulu. Ehe branikah aku!

Oklah, sok ada briefing pasal practical aku next sem. Dada~~




girlfriday says @ 03:57 am

girlfriday
August 4, 2005   11:56 AM PDT
 
wsalam...sihat je. smalam baru jenguk blog ko. takziah sal ayah kawan ko tu...

aku kat sini 4th yr 1st sem... awat?
uculer
August 5, 2005   01:39 AM PDT
 
kak sya..x dapat juga kite jumpe ye? :(
jones
August 5, 2005   02:33 AM PDT
 
o, kamu disini. selamat hari lahir.
Fara
August 5, 2005   09:53 AM PDT
 
sya.. aritu kate besday sedey knp? sya.. slalu ade kat UTP ke kat rumah.. mane2 laa fara nak alamt mane sya sallu ade k? nak seprais skit ke.. hehehe.. plz email it to me at farinali@yahoo.com
girlfriday
August 5, 2005   08:33 PM PDT
 
aaaaa aishahhhhhhhhhhhh! takod nak cakap tak jadi aritu ekceli!! Sorryyyyy fulus tinggal secoet so tak dapek le sambung dari penang ke kl.... takpe, panjang umo marila kite berjumpe eh? :|

mekasey empunye seribu keping surat cinta merah jambu, for the wish :)

uhu, besela sedey hal rumahtangga. Ehe. SEPRAISSSS??? Waaaa ai laik! Anta skang jugak! :D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive