It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Thursday, October 20, 2005

Arini:
1) Project CNM yg aku bawak utk present at 4 pm suddenly takbleh bukak. Sebaik lecturer baik kasik present hari Isnin. Tapi rasa cam memijak paler bliau plak... Im so sorry incik lecturer yg hensem!

2) Test kol 2pm yg aku patut dapat A- tu... nmpk gaye cam ampeh je. Tak mampu ah. Pressure sangat2 tadi. Hentam je sume. Sume org lain tanye Miss NS jawab tapi bile aku mintak dia explain this one q, dia ckp "I dont know..." sambil gelak. Nanti la aku jadik lecturer.... Nantila.... Mmg lantak la ape jadik lepas ni...

Love story... Tiga ari lepas genap la setahun 7 bulan aku ngan incik sayang... Aku admit dah beberapa kali yg, rship nih dah bebetul kat hujung tanduk... Dah beberapa kali on and off. Tapi time kitorang 'off' tu pon, paling lama tiga empat ari dah baik semula...

Selama aku ngan dia, aku jadik take for granted. I thought he will always be there when I need him. While aku boleh bersenang lenang ngan perangai aku yg slalu sakitkan hati dia... Rasa marah, aku lepas suke hati je kat dia slama nih. Kekadang aku sedar dia rasa at the lowest point bile aku kerap sangat kate aku tak puas hati ngan dia...

Bile aku pk2 balik... Aku rasa aku jadik camtu sebab my love for him was not enough. Aku blom rasa chenta tahap klimaks lagi time tuh. Aku rasa, sepanjang kitorang kapel tuh mostly about making sure the relationship works je. Tapi dalam rship yang goyah camtu skali pon, even aku rapat ngan mana2 lelaki skali pon, I kept coming to a conclusion, incik sayang yg paling baik. Tadek orang bleh jadik lagi bes drpd dia walaupun kitorang selalu gado...

Tapi aku lupe, dia bukan angel, he's human being. His angers bottled up lama2. Dia rasa dia nak cari kebahagiaan sendiri bile dia tak dapat sepenuhnye happiness tuh dari aku. Dia rasa tadek gune stay ngan someone yg tatau nak fully appreciate dia...

So he slipped. Dia rapat ngan orang lain. Tapi maybe jugak Allah nak selamatkan relationship ni, I don't know... Tapi aku rasa suddenly aku taknak sakitkan hati dia dah, and he noticed. Rasa kasih sangat. Rasa nak buat dia hepi je.

Rasa paling berkesan lepas satu mimpi aritu, aku ada cite kat incik sayang pasal mimpi nih. Lam mimpi tu, one day aku call incik sayang, tapi dia ignore aku. Las2 adik dia angkat, adik dia kate incik sayang kanser terminal stage dah. Sedey gile. Lam mimpi aku cakap, ya Allah plis la kasik pluang kat aku nak betulkan smua... Takmo la incik sayang mati... Plis la mimpi je sume ni... Seda dr tido tetibe teresak2 je. Bile recall2 barula ingat mimpi aku... Siyes tak pnah mimpi camtu...
Then dalam keadaan aku ngah baik gile ngan incik sayang, dalam keadaan aku in cloud nine... this one lady told me about 'her'.......... Trus zuppp rasa cam, mimpi tuh 'hint' utk aku sal the other gal ke?

This lady, ******, aku tau ko sayang kawan ko... Ko takmo dia sedey sal incik sayang aku. Tapi in this case I have to be selfish jugak. I wont give up incik sayang that easily. Ingat senang ke aku jage incik sayang wey? Kalau aku nampak kawan ko boleh sayang incik sayang aku lebih daripada aku, maybe ill consider to let go. I must say, ko nampak surface je, tapi aku ngan adi gak yg kene lalui semua mende nih deep down.

Biarla kalau ko nak kata aku bendul sangat ke still percaya adi, mmg aku bendul. But not blind. To err is human. So baik aku forgive je dr merana tak pepasal... Kang akuuuuuu jugak yg susah. Lagipun kebaikan dia kat aku.... Much much ter-sangat-sangat outweighed dia punye sikiiit salah tu... Lagipun aku pk, kalo dia sayang sangat kat kawan ko, he won't mind losing me... Tapi nape dia still carik aku? Nape dia still nak consistent lagi call aku tetiap malam. Apehal plak slama nih dia nak berabis duit banyak2 kat aku, yg dia cakap kalo kumpul2 dah leh wat duit hantaran dah tu? Tak sayang duit ke dia nih?

There's always an excuse for the one you truly love... Aku paham adi... sebab dia mr. sayang aku. Ko ckp ko taknak rosakkan hubungan kitorang... Tapi ape yg ko kasik tau tu... Sepatutnye bleh merosakkan relationship kitorang big time. Sebbaik aku rok orangnye. Selagi adi ckp dia nak stay ngan aku... Aku akan setia ngan dia. Even kalau dia ckp dia tanak stay ngan aku pon, aku akan sepak montot membe ko dulu before aku kasik dia baik smula ngan adi.

Okay ah. Wey aku tak pnah sepak montot org slama ni okke. Tapi kalo org kaco idop aku, mmg le aku akan hangin smula. Tapi stakat nih aku bleh sabar lagi... Aku sedey, tapi harini aku rasa letih sangat2 aku nak tido. Nanti dah sihat smula aku nak sambung nangis. Huhu.

 



girlfriday says @ 09:08 pm

girlfriday
October 26, 2005   07:45 PM PDT
 
thanks affendi :)
Fara
November 1, 2005   09:18 AM PST
 
sya.. thk u so much.. i tulis sumthing for u in my blog. go check it out!
alqas
December 6, 2005   11:45 AM PST
 
heyya.





Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive