Cencurutku...
Monday, November 14, 2005

Epi belated laye!
Epi belated laye!
Epi belated laye!

Yay! Duit raye dah abis! Hiahahaha! Fuh... Baru skang ada pluang nak apdet. Ape kejadahkah internet kat bilik, langsung takbleh masuk internet ke ym ke. Rasa2 ada virus le, pccillin outdated, pastu network admin tlah mendeny request gue utk bertenet! Tensi!

Skang kat lab. Baru pas first paper. Lagi dua minggu lebey sikit abis ah segala kekusutan ini! 

Raye arituh incik sayang balik beraye sesorang kat kampung dia kat Melaka ngan pak/mak sedara dia... Aritu ekceli diskas2 nak ajak dia dtg umah time raye, kenal2 sume2 kan... Tapi pastuh aku rasa tak sedia pulek. Nanti la bile rasa2 memasing sedia, anytime u ask me man! Last2 Jep je yg datang ke rumahku yg tunggang langgang tuh! Pastuh dia bawak aku pegi umah dia braye. Sempat le tengok album zaman moda-moda. Lawak banget!! Pastuh dia anta aku balik. Cam tak caye lak. Aritu gado gegile ngan dia, skalik ni dah bleh baik tahap bertandang ke rumah plak. Huhu.

Ooh tadi baru amek offer letter keje kat klcc, dah sign acceptance form tuh. Kire konfem. Alhamdulillah slamat. Non petronas company offer sekor pun tak menjelma... Aku anta resume lambat sangat kot? Hehe. Tp yg paling legenye ape tau, drpd 300++ shortlisted tuh, dia amek 58 je utk prektikel... Pergh slamat... Sebaik Petronas baik kt aku. Mmg tahap kene berbakti la kat Petronas bile dah grad nanti. Ngehe. Tapi iklan raye petronas tahun nih kureng berkesan, tak bes la. Tak bes ke? Ke tak bes? Ke ke ke? Hak hak gila!

Hah! Ingat tak test yg i was supposed to get at least A- tuh? Welll welll wellll aku dapat A! Haha heppy banget. I mean, in spite of what happened the nite before kan... Aku time tuh tersangatla emotionally unstable... Tapi kejap je hepi. Tadi cek overall coursemark, dijamin takbleh dapat A ke A- ke utk subjek nih... Paling bes pon B+, tu pun dalam masa tiga ari lagi nk exam nih, kene stadi gile ah. Tahap minum air rebusan buku aah! Pras gak, tapi nak wat cemana.. Sape soh aku tak pegi lab sape soh aku malas sape soh sape soh! Wahaha ini betul-betul bukan cobaannnn bak kate sayam T_T!

Ape agi aa rasa manyak nk cite. Tapi tu ah, kalo tak apdet secara pantas amnesia ler... Tahap dewa alzheimer dah ni! :D Risau nih nak carik umah kat kl. Yang dekat ngan sayang. Yang murah. Yang takyah sewa satu bilik je yg dah penuh ngan orang2 lain. Ada tak aa umah cam one unit apartment tuh, satu ruang sumer skali - bilik, dapur n ruang tamu sume sumbat skalik tu. Ada tak aah? Kat Serdang aritu ada aa.. Tapi area Wangsa Maju? Keramat? Nak cam umah Mohd. Pierre Andre tuh jadik la... Ai lap him!!

Aahhh risau risau nak carik umah risau risau! Tu je yg aku rasa skang. Memember sume terpecah2 tempat prektikel... Rasa cam tak sedia la prektikel dis sem... Pening... Banyak mende nak pk. Nak dok mana. Nak bangun pagi cemana. Nak jadik seorang wanita bekerjaya cemana. Nak pakai baju cemana. Nak berkawan ngan sape. Nak 'clash' ngan ija 8 bulan cemana. Huwaaaa!

Aku rasa lately rapat semacam ngan ija. Tahap melekap je la berdua except for the time dia deting. Huhu. Rapat ngan boipren, lain.. mende yg mensebelkan muke kite tak cite ngat kat boipren, kat bespren definitely a yes-yes! Tapi dalam pada rapat tuh rasa nak tolak dia jejauh sebab nanti trasa sangat bile dah dok jauh... Siyes aku tak pnah rapat gile ngan seorang gal cam aku rapat ngan bliau... Tahap pas la kalo nak bercinte nih! Ngahaha!

Aritu aku tak cite, ari Jumaat b4 raye tuh aku bertolak nk balik Kuantan utk coti raye kan. Ija punye tiket ari Ahad. Bile aku dah blah tu, dalam berapa jam pastuh aku msg ija, tanye ngah watpe sepanjang peninggalanku and all...

Skali, Ija cakap, "Anda! Ai kat Ipoh ni! Amek tiket balik Penang arini! Tiket Khamis tuh kire burn lah.. Rasa sunyi semacam je..."

Uhu aku pun cam tersebak hak hak. Sian dia dok bilik sesorang. Lepas aku blah dia kate dia trus call bf dia kate nak balik gak malam tuh gak, tak kire. So lepas anta ija ke stesen bas, esoknye bf dia pulak bergegas balik umah, sunyi bile dia tadek. Huhu. Chain reaction!

Dah kate rapat gile ngan dia kan, aritu guling2 atas katil kitorang diskas nak kasik nickname ape utk sayam2 kitorang, dan ape yg kitorang nak dipanggil, yg berasaskan binatang! Haha! Mmg tadek keje aa! Brainstorm punye brainstorm, ape ah conclusion? Ija stick to pink panther gak utk panggey bf dia, sbb tinggi dan mate kuyu sejibik! Bf dia panggey ija tupai sebab ada tulang pipi cam tupai. Bukan sebab gigi tupai okke! Hakhak! Chip n dale tuh kire lagu tema merreke la. Keke.

Aku panggey incik sayang incik cuncurut pasal aritu incik sayang aku le, dia wat bunyik kiss cam cencurut kat tepon. Ija pon merasakan panggilan itu kiut... Maka dia pon kate dia nak panggey sayam dia cuncurut gak! Wahha! Dishhh! Mana muleh! Maka dengan entry inih... incik cuncurut has been copyrighted to kak sya okke! Yay! (Yay cam Naima) :D

Kekadang chenta nih buat kite jadik lain tau. Cam slama nih aku gli tengok orang berchenta sana sini panggil 'Abang', tetibe incik bear the ex soh panggey abang, cair... Huhu ilang segala geli. Pastuh bile incik sayang panggey 'tuttt...' skang, memule memain jek panggey, skalik lekat lak panggilan tuh, wahha rasa mallu plak bile pk2 how the nick was originated! Nick tuh kene censor sbb nanti kang tercemar lak status rokstar sayangku! Wahha!  

Lost - Bes citer nih. Dalam masa dua mlm aku abiskan 24 episodes cite nih. Malam nih nak tengok lagi 6 episodes season 2.. Btol btol kaw!

Okeh okeh, ija dah buat2 nguap kat seblah, nak soh tinggalkan lab nih. Hehe. Gotta go! Tengok kan dah apdet panjang... Lepas gian! Chiao!

Let the people who never find true love believe that there is no such thing. Their faith will make it easier for them to live and die.... Yasmin Ahmad.... 



girlfriday says @ 01:03 pm

ADi
November 17, 2005   12:16 PM PST
 
ada ke cencurut? chet
Fara
November 18, 2005   07:33 PM PST
 
hehehe.. serem plak bile dgr name cencurut.. hehehe...

eh sya.. mcm same plak.. i pon aritu baru borak2 wt bobo nak cari nick name.. hehehe..
girlfriday
November 20, 2005   11:09 PM PST
 
hahaha tu ah sape soh buat bunyik camtu... hakhak!

serem? keke. memain jek. kalo ngak geram2 panggey aa dia cencurut, biar dia geram balik. hehe.




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive