Hobi di Musim Exam... Part II...
Sunday, November 20, 2005

Baru pas wat 'hair extension'. 'Pinjam' rambut ija. Hehe. Ni la antara ektiviti saiko di musim ekzem. Nampak tak kpala ija sikittt tu?  Huhu. Nak letak gamba ija ngah kesangapan tunggu siap amek gamba, dia tak kasik, so kene la potong...








Yah yah ni lagi satu pinjam rambut ija. Hehe. Eksyen je lebih ngan rambut orang... Harap rambut sendrik, lagi lapanblas kurun la...










Let's Fucxface!  Wahha, bile dah siap 'mekap' gamba neh gune photoshop, trasa horror le pulek tengok muke sendrik! Gamba nih sebagai saje nak gatei tangan nak menyahut seruan thefuxcmagazine.fotopages.com... Sile gerun... Ngaummmm!








Lamatnyier abis exam! Dah tak saba rasa nak keje neh! Bukan tak saba nak keje ekceli, tak saba nak jumpe incik sayang! Yg lain tolak tepi dlu, gue rindu banget sama dia!! Skali skala rasa cam nak tumpang peluk boipren ija je! Aaaa!

Lupe nak cite aritu, b4 balik utp, ayah aku kasik amanat soh carikkan sorang macik nih. Mashitah nama dia. Duduk kat Kg. Gunung Panjang, Gopeng. Tapi persoalannyier siapakah macik ni?? Jeng jeng...

Macik nih ekceli kenalan ayah aku time moda-moda dulu. A good 40 years back at least. Nak kate dorang berchenta dulu tak le kot, bunga2 chenta gitu je. Dolu2 alkisahnye macik nih main baling2 saputangan kat ayahku. Hehe. Pastu balas-balas surat. Pastu ayah aku gi Singapore. Pastu macik ni nk ikut, tp mana bleh kan. Ayah aku askar time tuh. Tak lama pastu, ayah aku jumpa mak aku pastu kawen...

So tah nape, ayah aku tringin nak tau cite macik nih. Dia mintak aku tuliskan kad raye nk kasik kat macik tuh. Satu rumah plik aa. Mak aku dok perli2 ckp, "Adik dapat mak tiri la nanti..." Hehe.

So balik2 je utp aritu, aku ajak ija teman pegi kampung tuh, carik macik tuh. Time tuh aku siap pakai baju kurung raye nih, kot la macik tu ada anak ensem. Hehe. Kalo macik tu tak jadik ngan ayah aku, kot la aku jadik ngan anak dia.. Hakhak! Kateku berimaginasi liar! Ampun incik sayang...  

Time aku carik tu, aku just tau nama macik tu je, ngan few landmarks. Nama ayah macik tuh pun ayah aku tak konfem. Hadei. Dekat seploh buah rumah gak la aku tanye. Ayah aku kate, umah macik tuh tepi jalan je, rumah dia cam curam ke bawah sikit. Pastu dekat ngan bustand. Adoi la, 40 thn lalu ada aa bustand... Skang? Haha! Sunggo adventurous!

Walaubagaimanapong... time aku carik tu mmg ada satu tempat tuh, curam, pastu ada bustand baru. Aku agak2 musti bustand tuh dibuat kat tapak lama kan? Unexpected lah tapi. So aku ronda la area tuh... Tanye. Jumpe sorang macik nih. Tapi dia kate Mashitah tu nama panggilan dia je. Nama dia bebetul lain.

Instinct aku kate, btol ni la orangnye. So aku tanye, macik kenal tak ayahku... Aku sebut nama ayah aku. Macik cakap - taK. Aku tanye lagi, ni cite duluuuu ni macik. Kot la macik dah lupe ke. Macik cakap - tAK. Aku verify lagi, macik ckp - TAK. Ishk tensinye. Cam layan tak layan je, sbb dia cam tak denga aku eksplen secara bes, dia dh ckp TAK. Ingat aku jual barang ke ape. Sebaik tak jadik mak aku... Uh uh!

Pastu yg buat aku stop mencarik tu, sbb bile aku jumpe ketua kampung, dia kate ada sorang je Mashitah lam kampung nih, umo lam 30 sthg. Yg aku carik nih, umo dia lam late 50 or early 60. Sbb 40 thn lepas, dia lam belas2 ayah aku cakap. Pastu aku pk, btol gak. Sure macik tu dah kawen, ikut suami dia ke tpt lain ke. Yg tinggal mak ayah dia je kat kg tuh. Tapi nama ayah dia lak tak konfem!

So abisle ektiviti pencarian... So moralnye, skang nih aku nak tengok Aussie's Next Top Model! Daa~
 



girlfriday says @ 09:21 pm

Fara
November 21, 2005   10:56 PM PST
 
biar betul? mcm bace novel plak! seriyes ke ni? alaa.. mcm tak best je sbb tak jumpe.. isk! mcm novel koyak page last.. huhauhaua..

eh sya.. simpan arr rmbut panjang.. cun arrr!!! hehe.. seriyes cun arr! cube dan menang!
ai
November 22, 2005   11:47 PM PST
 
err sbg pekerja blakang tabir..ai pon tumpang menerima pojian itu muahaha aku suka!
eja
November 29, 2005   03:59 PM PST
 
setelah disuh letak nama btui..muahaha~

waa next sem ngan sape ai nak bekongsi keselekehan diri ini huwaa..

next sem sape yg nak sapu sapu sampah kat bilek u haa?huwaa lagi..

waa next sem ai nak repot kat sape kalo ai majuk ngan bibie ai haa?tak bes lah sebak˛

tekup muke kat bantal kalo u tadek kat katil seblah..malu lah beta kat org len nanti~

waa next sem sape yg akan jenguk dari tingkat atas time ai lambai˛ dari bawah tayang
boipren ai kat dia sambil buat aksi˛ manja haa?waaaa

next sem camne ai nak menjawab kat pacik ali kalo dia tanye pasai u haa?u rasa bes ke kalo ai turun bli lauk sorang˛?waaa tak challengingnyierrr~

huwaa next sem bibie ai nak call sape kalo ai off enset pasai majuk gdik˛ ngan dia haa?

huwaa daa takbley ngade daa nanti..

sape yg janji nak buat rambut toncit atas pala ai nanti time nak gi big dinner ngan bibie ai?sape oit?huwaaa..

tanak tgk ke ai potong rambut china doll next sem?

next sem u daa takbley buat hair extension lagik oit..waa jgnlah pindah oi~

next sem sape yg nak panjat gate swimming pool kalo bola tennis termasok pool lagi?

next sem daa tanak cycling ke?oo tak sudi ye..

next sem daa tanak buat muke slamba dpan pacik polis trafik ke pasai incik lesen?

daa tanak bli buah Cempedak kat kafe ke?huwargh namean~

daa tanak buat keje gile ke besama˛ ke?huwaaa

huwaa next sem sape nak jaga ai?sape nak pujuk˛ ai?

next sem manyak mana u akan rindu kat ai haa?next sem u still sayang ai lagi ka oit?
ps:sayangla beta sedalam sayang ank kat incik beghuang eh huwaa

ummpphh apepon..next sem ai daa ilang tempat bermanja..

neway ai arap ai tak ilang u sampai bile˛ kerrna u kene jadik pengapit ai bile ai kawen nanti

ok..

moral: incik adi sile lah jaga incik kaksya baek˛ ok..treat her extra well..

kaksya adelah amanah saye untuk anda..




girlfriday
November 30, 2005   03:24 AM PST
 
iyya btol.... ini bukan main2... huhu. Takmo novel koyak kt ujung eh? nampaknye kene la sambung misi tuh lenkali..... hehe. ooh, rambutku lambat gilerrrrr nak panjang :(

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa eja :((((((((( sedeynyierrrrr :((((((( no komen :(((((




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive