Housemate Punye Stori...
Wednesday, January 04, 2006

Adoi la... dah taip pepanjang tetibe hang plak pc nih.

Sv tak datang arini. MC kot. Keje tadek, bes2! Tapi lamatnye lagi 7 bulan... Stiap kali pegi keje, tak saba tunggu time lunch, tak saba tunggu kol 5 to be back home to my Little Heaven. Kecik pun kecik la, after all dok kat bilik jugak bes...

Aritu, ari Ahad, elok2 je aku bukak pintu umah, si Remy osmet aku trus rush ckp, "Can I talk to you for 10 minutes?" Aku cam, pehal nih. Bese wat dek je kat aku. Kakak aku (dia datang time tuh) trus wat muke. Cam tak dan-dan orang penat-penat baru smpi dia terus je terkam. Dahle petang tu, time aku nampak dia ngan boipren dia time tunggu teksi, aku lambai2 la kat dia kan. Bleh dia wat dek je. Dia pandang, aku tau dia nampak aku, tapi wat muke tadek efek. Bf dia plak, tengok org cam tak nah tengok org. Tertoleh2 cam basten. Arghhh!

Pastu dia cakap sal toilet koto. Aku time tuh rasa cam nak cakap - korok kau la. Tapi tak reti nak express in english. Kalo ckp your head la, rasa cam tak cukup expressive! Brani dia kate toilet koto?? Aku cakap stiap kali aku gune toilet I make sure I clean my own deposit, setiap helai rambut kat lantai pun aku kutip... Brani dia kate camtu? Pastu dia tuka statement. Dia kate aku patut gune clorox untuk cuci toiletbowl, lantai. Lenkali cakap la terang2. Dirty is a strong word, maybe dia tak cukup vocab kot nak explain kat aku. Grr!

Yang buat aku tambah hangatnye, from what I gather dia bkn jenis pengemas sangat pon orangnye. Living room, tpt dia slalu lepak - berpasir. Pembalut cikedis dia slalu dia tinggal atas sofa. Bilik dia - cam tongkang pecah. Nih pehal wat cam bes kat aku nih?

Pastu dia kate stove dia koto. God knows betapa aku wiped it clean, tadek stain, flawless, so aku mmg marah bile dia sesuke hati ckp camtu. Tapi time tuh aku terpk, kot2 ada kotoran yg aku tak prasan, so aku tak berbalas argument ngan dia, aku wat muke sadin je. Tapi lepas tu aku terpk, dia dah dua tiga hari tak balik umah. Pastu stove dia letak luar dapur, mengadap tingkap bergrill yg tak tertutup. Bile ujan, segala kotoran kat bumbung yg mengadap stove tuh terpercik kene la stove dia. Kamben gurun la!

Last2 tu aku just tanye, "So, is there anything else?" Dia geleng. Sepanjang bercakap tuh aku tak memarah pon, naik suara pun tak. In fact at times aku gelak2 lagi. Tapi tegas la. Yela, takkan nak iyakan je sume yg dia ckp. Aku pun masuk bilik, cite kat kakak aku ape yg kitorang ckp. Kakak aku trus je, "Awok, pesal awok tak marah dia? Jawabbbb laa abis2!" Akak aku tulun geram utk aku. Hehe. Aku kate, "Awok, orang serumah ngan dia. Papehal orang kene tengok muke dia hari2... Susahla kalo gado..." Pastu kakak aku terdiam sat, dia kate, "Hmm... Btol gak. At least biar dia nampak kecantikan Islam tuh..." Heh. Aku bukan orangnye yg wat camtuh. Hati berapi, nak nampak cantik cemananye?

Malam tuh bile aku pegi dapo, aku nampak stove Remy tuh dia dah masukkan ke dalam dapo. Dah paham sendrik kot, mende tu koto sebab letak kat luar.

Pastu pagi Isnin tetibe aku dapat call dr osmet sorang lagi, Merlyn. Dia call dr tpt keje. Dia keje housecleaning camtu. Dia trus je ckp, "I heard what she was telling you last night." Aku gelak. Aku cakap, "I was dying to knock knock but then I saw your room was already dark!" Pastu adala lam 40 minit dia gossip ngan aku, smpi she ran out of credit. Huhu. Dia pun tak puas ati, pesal aku tak fire si Remy gile2. Tapi pastu dia kate, patut gak aku ckp nicely camtu, so that aku tak la nampak cam sama je prangai ngan si Remy!

Merlyn pon cite smula pasal yg dia gado ngan Remy aritu. Dorang lagila, gado gegile just weeks before. Almost the same story, tapi Merlyn yg tego Remy sebab tak jage kebersihan. Pastu dia marah sebab Remy sesuke ati buat harta Merlyn cam harta dia. Merlyn dah dok umah tu since 97. Remy baru gak le. Langsung tadek respek. Pastu time gado tu, Remy ckp kat Merlyn "You're uneducated" pastu Merlyn jawab la, "You're not educated too! If not then why did you come to Malaysia?" Aku tanye Merlyn, Remy tu keje ape? Aku nmpk Remy bawak a stack of papers aritu. Pastu Merlyn kate, "Housecleaning too!" Hehe.

Merlyn cite lagi, aritu ada sorang lelaki mlayu, previous tenant kat bilik aku tu baling batu kat Remy. Wahha! Memacam! Merlyn kate, ada la something Remy ckp kat mamat tuh, mamat tu marah pastu baling batu. Tatau la besar mana, tatau la kene kat mana. Tapi pastu Remy mmg takut ah. Tak tego apa2 dah kt mamat tuh!

Gitulah critenye... Mula la tadek mood arituh. Pastu time nak anta kakak aku pegi Pudu aritu, aku ckp kat kakak aku, "Ada yg kunci grill nih karang, biar Remy takbleh masuk." Aku dah dapat kunci grill. Merlyn ada ekstra, dia kasik aku satu. Pastu Merlyn kate, Remy ada kunci grill tuh. So aritu dia kelentong la ckp dia tadek? Ciss! Or maybe gak dia tak bawak kunci tu biasanye kot..Pastu kakak aku pun cam, "Adik! Awok kunci je... Biar dia rasakannnn!" Wahha giler ah kakak aku! Aku takod2 gak tapi kakak aku dah kasik semangat, aku pun konci la. Huhu. Bile aku balik, aku tengok Remy tadek. Ari Isnin ngan Selasa dia tak balik. Kebetulan dia tak balik umah plak... Cis! Niat jahat mmg tak jadik! :D

Ok lah. Panjang2 bukan orang bace pon. Takpe, janji ada tempat utk aku cite sume yg menyesakkan dada nih. Heh. Mauk g BK sat. Yahuu!

Nak start post horoscope aku ngan sayang. Dulu2 dia rajin kasik kat aku...

Leo: There's no use arguing with those whose minds area already made. The irony is, it would appear that at the moment you're the one whose attitude is so rigid that you're refusing even to discuss certain changes.

Capricorn: This is a year of change, frequently in subtle ways, although thrilling events will give you an opportunity to reshape your life as well. Organise things so that you can accommodate these changers and things will go smoothly...

Ooh, one more, utk budak busuk.

Gemini: Timing is everything. Others may insist that things be settled swiftly. But this would not only put pressure on you, when the changes promised by next week's planetary activity take place, you'd be back to square one.

Dan untuk boiprenmu, boiprenku juga... Leo :P

Courtesy of The Sun, $0 cent for delivery to the side of the escalator!

 




girlfriday says @ 10:31 am

ai
January 4, 2006   12:51 PM PST
 
lahaii shiannye.. :(

girlfriday
January 4, 2006   01:27 PM PST
 
:( ija.... marila jadik tukang sapu kat bilik ai... bilik ai skang hari2 ai sapu sendrik... dulu yu dah konker tugas sapu... skarang stiap kali menyapu musti ingat kat yu... pastu bile nengok mubi ingat kat yu. rupenye tengok mubi sesorang tak bes ek? :( dulu ada osmet bermasalah bleh repot kat yu... pastu yu pasti amek tindakan sewajarnye.... uh uh. pagi tadi jumpe kamlesh lam bas... bliau tanye "ija keje mana?" uwaaaaa shedey!
ai
January 5, 2006   03:01 PM PST
 
haha repot kat ai..pastuh ai pon besekongkol ngan anda buat muke kerek kat osmet yg slalu suh anda halau lipas+labah2+cicak+kelkatu+kumbang dari bileknye@bilek air..pastuh ai yg brani neh tepaksa aa belakon gli@takot kat kat lipas n kumbang kerrna ari ari dimintak tolon buangkan lipas n kumbang tuh..adakka patot!
ai
January 5, 2006   03:05 PM PST
 
lelaki itu milikku saja ahaha~
ai
January 5, 2006   03:09 PM PST
 
pcaya tak!kan ai potong rambut dpan pendek gile atas kening time awal2 cuti arituh..skang daa tutup mata!!

diriku pnuh ngan hormon kewanitaan kan~ :D
ai
January 5, 2006   03:14 PM PST
 
budak busok inilah yg sering digoda olehmu kan~

waha!smlm 4 jam je majuk ngan amma..ingat tanak kuar bilek at least sehari smlm..konon mampu betahan aa ahaha at last tepaksa mengalah kerrna saket pewot mauk beyak! :))
Fara
January 6, 2006   08:29 PM PST
 
thanx for the horoscope (tumpang sekaki) muahahah.. saye pon gemini gak.. hi-5 ngan budak busuk ittew.. hehe..

eh sya.. serius arr.. sya kasi semangat tuk fara tak marah kat org.. instead of marah buat kewl.. sure lagi hangin org tu kan? muehehehe..

pasal nak revenge tu.. jgn sya.. die tu dr negare lain.. takut plak. kan skang ni dah byk kes2 ni.. bahaye..

sapo kato takdo sapo baco!? gua suke arr bace lu punye entry! tak penah miss tau! k lah nak balik.. chau sin..
girlfriday
January 11, 2006   07:39 AM PST
 
ija: hormon kebanglaan kot... mudah berbulu gitu... hawhawhaw

fara: it takes gak nak wat2 kewl nih... huhu. revenge itu telah dilaksanakan ketika berita ditaip... tapi tak menjadik sebab bliau tak balik umah! aumm! :D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive