Meet The Parents...
Monday, January 16, 2006

Despite of what happened yesterday and current mood today... I prefer to cherish the beautiful parts than the bitter parts... If u notice skang pon aku lagi bnyk post yg hepi2 je lam blog nih. Yg lain, kitorang settle sendrik, tak cam dulu aku main taip je ape yg aku suke lam blog nih...

So... on Friday nite baru nih aku mintak sangat2 incik sayang hantar aku ke Klang. Parents aku datang umah abang aku kat sana. Memule dia mmg offer nak anta, aku takmo sal aku ngah mrajuk ngan dia sebab dah seminggu tak dapat jumpa dia... Tapi pastu aku mintak gak ah dia anta.

Senangnye kalo blog bleh main rekod2 suara je!

Then, masa on the way nk sampai umah abang aku tuh, aku msg dia sbb tatau jalan. Abang aku call smula. Dia tanye aku datang ngan sape? Aku kate member. Dia tanye, membe laki ke pompuan? Laki... Aku cakap.

At the mention of the word 'laki' je dia trus raised his voice, "Malam2 keluar dengan lelaki, heh budak ni nak kene ni! Mati la kau nak kene marah dengan Cik(mak aku)!". Lama gak dia marah. Aku diam trus. Tak jawab langsung. Yeah bile aku kate tak ngam, ni la maksud aku. Dah dekat setahun atau setahun lebey kitorang tak jumpe, of all words dia bleh cakap, that's all ke he had to say? Aku tak sure la dia pnah anggap aku adik dia ke, tak.

Ataupun maybe dia lupe, masuk tahun ni I'm 26 kot... Biarla...

Dalam dia kasik direction kat aku, aku denga ada someone tanye abang aku kat blakang, 'adik datang dengan sape' or something. Pastu aku denga abang aku ckp 'datang dengan laki!' ngan suara hangin. Adoila...

Tapi bile sampai umah dia, Abang aku greeted incik sayang well. Maybe, b4 that dia ingat aku datang ngan sorang lelaki yg cam budak2 muda nakal tak tentu arah camtuh kot. Tapi bile tengok incik sayang, besar dari dia, matured, pakai baju mlayu... dia pun suda layan borak... :) And FYI aku tak mati pon kene marah ngan mak ke, ayah ke. Dorang slamber je...

Then it went well. Incik sayang pon jenis biasa bergaul ngan orang tua... Senang hati aku tengok dia masa tu... Duduk pun sopan je... Hehe. Mak ngan ayah pon borak ngan dia. Pastu makan sate yg besa abang aku beli. Yummm!

Then dah lewat, nak blah tu time kat pintu, mak aku cakap kat incik sayang, "Mintak tolong la... Jaga anak makcik ye... Makcik kekadang menangis ingat kat dia, risau..." Incik sayang angguk2 je...

Time balik tuh... Aku risau giler... Dia mengantuk sangat... Aku br tahu betapa dia mengantuk bile tetibe kete terbabas sket ke bahu jalan. Sebaik dia cepat seda! Aku picit2 bahu pun tak jalan sebab dia makin ngantuk kalo wat camtu... All i can do was, perati je dia dari sisi. Smpi satu time, aku nampak mata hitam dia tetibe naik ke atas... Masya Allah terkejut tengok, aku terus jerit "Eh, B! Nape ni!" Rupenye, dia mmg nak tertidur lagi... Ishk.

Pastu dia speed gegile, mmg takut gile time tuh  cry ... Aku mulela pk dia marah kat aku... Aku diam je tapinye. Tapi bile smpi je kat umah, dia pegang tangan aku dia cakap, "B tak marah sayang..."  cry

Despite of what happened semalam jugak... Kepala terngiang2 ngan ape yg incik sayang ckp; bile aku bising aku segan kat dia bile dia sentuh perut aku yg gemuk, dia ckp, "Ala... Nanti kat perut ni jugak ada baby B..." Ishk ishk terharu gile time tuh... Ingat dia tak pnah terpk...

Then... Rasa tak bes btol smalam... Sok aku sambung lain... Tata...

 




girlfriday says @ 10:20 am

ai
January 16, 2006   11:36 AM PST
 
lenkali bawak bekal kopi ok..ngeriii~

oit jgn la rasa tak bes..bes kan diri yg sedia bes ok~

sangap
January 16, 2006   04:07 PM PST
 
alops.. apo kabo awok.. lama dok dengar crito?ni urut tangkap lentok ke apa nih? tu yg terbabas tuh
ai
January 16, 2006   11:44 PM PST
 
waha!setuju aa ngan incik sangap ahaha erotik sgt kot~

huu pecah tulang temulang pp ku..
Fara
January 17, 2006   12:58 AM PST
 
ahahahaha! adeh.. jahat sungguh engkorang ahahaha.. adeh.. penat ketawe..

sya.. base on my experience.. (cewah) since my bobo slalu ngantuk bile drive.. mmg laa betambah syiok mate nak lelap bile urut bahu ke tengkuk diorg yg lenguh tu ke.. (ni bukan citer 18sx haa..)

what u can do is.. borak je ngan diorg.. and mase diorg ngantuk.. jgn jerit eventho u tekezutt.. sbb bile ngantuk ni pepaham laa.. smue rase ammarah smue dtg.. hehe..

bes je 'B' u.. pegang perut ckp yg +ve.. accept u seadenye.. bukan cam bobo.. asyik2 'bawak2 laa diet bla bla bla" ape nye bf tah.. sedey je.. :(
girlfriday
January 17, 2006   08:40 AM PST
 
wahahaha siot! bleh team up plak incik ija ngan sangap... ampesh! bukan urutan tangkap lentok, erotik or wassoever okke! sekeh gak dedua ni kang! urutan menggiurkan k..... hak hak hak!

ishk ija, ada ke ai nih jenis wat kopi orangnye, slama yu kenal nih??? bawak bekal ice lemon tea adala..

fara! haha exactly! bile urut bahu ngan tengkok mmg makin kuyu je kuperatikan! keke. masa gue jerit tuh dia tak marah, tp dia tadek dah tertido pastu...huhu

diet2 gak... huhu tapi this is the thing i love the most bout him... dia tak memaksa... dia nak rasa ingin berdiet itu sebab dirik sendrik... tapi itu yg buat malas diet! wahahaha!

dun worry bout bobo... laki stended aah... nak tengok yg perfect je, kekadang sendrik pon tak cermin... sebaik dia dpt yu... kalo dia dapat pompuan slim di perut tapi perangai cam bangla, baru dia tau! :D




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive