Ini Career Woman Punye Crita...
Thursday, January 26, 2006

Hiiyappp!

Begitu banyak sunggo pekerjaan lately... Dua orang trainee utp tiah n wad dah slamat meninggalkan aku ngan keri bedua nk manage website kat sini. Time hari2 terakhir dorang kat sini, kalo stiap kali sv panggey tiah, dia trus jawab, "Taknak!". Blom denga lagi ape yg sv nak suruh! Haha! Eksaited ler tuh nak masuk skolah smula... Alahai lamatnyier 7 bulan...

Ishk susah btol menaip. Bos aku kate ape yg kite taip nih 70% je dr ape yg ada lam otak. Btoi ka? Tapi bagi aku, aku rasa sgtlah secoetnye apa yg terkeluar nih, susah tol nak mengarang kata2. Tp kalo dah dapat momentum tuh, sumer flow direct dr otak ke tangan... Tak terkejar gua!

Smalam ada system launching dekat Tower 1. Aku bertindak sebagai pemegang tray awards ngan lucky draw. Hehe. Ikut pengalaman aritu, dorang provide lunch bes2, roti jala ngan rendang, roti canai, nasik impit... Siap tapau satu plastik rendang yu! Hakhak! Mmg takjub lah perut inih! Skali kali nih bile tengok aturcara, diorang tulis 'Tea' je. Ampes... Musnah harapan...

Tapi harapan musnah sat ja... Skali bile time makan tuh, ada sate bihun nasik impit murtabak ngan cucur! Wahha gumbira! Gumbira!

Dalam pada ramai2 orang tuh aku teruja tengok sorang mamat rambut panjang sampai pinggang, cam rasta gitu, tapi ensemmmm... Bagi aku la. Tatau la kalo orang lain tengok kot macam orang gile sbb rambut dia keras-keras :D Ya ampunn incik rasta! Aku korek2, ghopenye dia yg buat montage ala2 flash time system launching tuh... Montage tuh superbbbbb sampai tahap rasa nak lompat atas bliau sbb kagum gile ah ngan montage tuh! Ai laikkkk! Korek2 lagi, dia dibaya $20k okke untuk montage tu! Tapi ishk ishk mmg berbaloi... 2 minggu je with that kind of product. Gilo apo...

Dalam ramai2 maknusia time launching tuh, mata aku tertangkap la sorang mamat nih. Memule ingat dia mix omputeh+chinese ke tapi tetibe nama harris something... Aiseymeng, Melayu ghopenye... Tapi mmg out of reach ah, ada iras jeffrey ong tapi dia lagi ensem :D Pastu badan dia cam swimmer gak. Dada bidang, kire pinggang ngan bahu tuh tadekla stret je, ia berbentuk V :D Abis aku perati bliau ek? Hak hak! :D

Aku terpk, kalo la incik sayang ada kat situ time tuh. Aku tak kenal dia, dia tak kenal aku... Agaknye lah kan, pandangan dia akan tertancap kat aku tak? Keke! Gune ayat jiwang, sure dia penin! :D Yela, cemana la kalo kitorang ditemukan camtu aa? Nak le dia tergoda ngan aku from the first sight... Nak le dia main2 mata..! Ngahaha!

Alamak lampu suda padam. Jap2 nak taip lagi. Pastu pastu lepas abis majlis, incik ali panggey aku bergambar skalik ngan committee... Skalik lagi mata aku teruja nengok sorang mamat nih... Waduh ensem ah... Tapi nmpk dah cam ayah orang kot, dalam early 40s or late 30s... Ala kat Petronas ni mana de yg single single ishk ishk. Dah bile dia ensem maka secara otomatis aa aku rasa segan nak amek gamba dekat ngan bliau. Alamak.... Segannye... Dia ngan kot smart2... Aku baju kurung bodo je... Tah rasa ada gap di situ. Dia plak wat muke cam "Aku tak kenal dia ni..". So bile aku pose jauh dr dia, tetibe dia ckp, "Jgn malu... Meh berdiri seblah..." Wahha betapa berbunganyier atiku!

Then tengahari tadik ada farewell lunch utk retired staff kat Restoren Asam Pedas, Setiawangsa kan... Dia ada tau. Aku dok cam selang 3, 4 kusi dr dia. Huhu. Aku terprasan dia ada pakai ala ape tuh... gelang yg cam McD tuh... kaler putih. Ke gelang apo tah. Aku terpk, kalo ayah orang, ada pakai gelang camtuh ke? Pastuh skali skala mata bertembung. Aku slalu tertangkap dia ngah pandang kat aku. Atau ngah pandang ARAH aku, atau TERpandang kat aku, or wateverrr!! Janji... aku sudah prasan! Wahha! Yela, prasan je yg mampu... In my dreams la that he would have a single thought on me!

Then... dah kate aku ada xs to staff database... Ape lagi, gune la kuasa yg ada! Sebbaik aku dah kenal most of the people in this department, so bile aku nmpk nama yg tak familiar, klik klik, dah jumpe bliau. Aisey... Bukan Melayu ke?? Nama dia Robert something... Bahye taip kat sini uh uh. Nama cam sarawak sket. Alamat no tepon sume lengkap ah. Dia executive je, aku ingatkan cam manager ke, sebab nampak dia dressing bes ah. Sebab tuh smalam segan nak mampus sbb rasa rendah diri sesangat. Skali harini, time makan tadik, aku nampak dia slamber makan ngan tangan. That's one thing. The other thing... Jeng jeng... Dia makan potai! Haha! Kensel rasa segan dah pasnih! :D

Moral of the story: Ailabbiu incik sayang! Cerita2 ini selingan, tadek kaitan antara yg idop atau yg tlah mati! Kalo ada pon, itu secara kebetulan occay! :*

Gamba tlah berjaye dicurik! Kualiti kureng memuaskan so harap maklum... Dah letey aku edit nak kasik terang, dah cam antu dah gamba tuh... Sile salahkan kamera kompeni okeh! :D

Ini gamba mamat rasta itu...

>

Ni plak gamba yg berbodi ensem tuh!

And... the star of the show...

 




girlfriday says @ 04:20 pm

Training Coordinator Anda
January 26, 2006   07:43 PM PST
 
haha.. nama dia robert siahan. tadi kalu stay pas makan tu, leh lepak2 minum kopi sambil bergosip2 skali ngan kitorang. dia dressing ebat tu sbb dia one of the person yang responsible for the making of the system.
berita kurang tak bes sket, dia dah kawen. anak ada baper tatau la.. tapi yang pasti ada sorang yang form 1, sbb tadi dia citer pasal anak dia tu yang tgh rindu kat mak yang berada di miri kerana urusan keje. haa... nak gossip lebih lanjut, sila lah datang ke cubicle saya dgn membawa bahan2 makanan yang menarik. hehe
ai
January 26, 2006   10:37 PM PST
 
ngeri baca komen yg no 2 neh..sv ke sape ke neh uhhu..

anda~
ai kat umah..waa tak teturun turun sana lagi..rejeki cukop2 je ish ish..

mauk kontek camna?..mau sembang neh..citer neh bes sgt2..takpon tunggu lagi 7 bulan ai citer hehe kasi seprais pada mu ahaha..:D

aa balek smlm incik cemp anta gi dpan..
ai
January 26, 2006   10:38 PM PST
 
uhhu pminatmu maseh golongan tesebut~

tumpang laluuuu..:D
girlfriday
January 27, 2006   08:29 AM PST
 
dinswok: wahhha ai laikkk! ai laik!! bes dapat geng omputeh camtuh! leh melantak secara jemaah! :D muke org uk je merah2 ek? keke, kene aa perati pasnih!

opismet: adoila... nyesal taip entry smalam T_T aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa apsal dah kawen ishk ishk... siap anak dah form 1 ishk ishk...<speechless...> :P

ijaaaaaaaaaaaaa mmg ngeri nih. bliau bukan sv ku. bliau seorang sayut.... aaaaaa! patut jumpe baru sat tadi... bliau senyum lain macam! adoiii dah le siap taip nama penuh incik bot nih... buatnye dia google nama dia ke... adoii.

Ape??? incik cemp yg anta anda ke depan???? bedua????? aummmmm! :D apa cite yg nak cite? nanti la ai balik kuantan... ai mintak penerangan lebey lanjut...

pminatku masey golongan tersebut?? siapakah? wahhahaha married man ke? keke!

Training Coordinator Anda
January 27, 2006   09:05 AM PST
 
huhu.. takdenye dia nak google. tp tatau la kan. btw, dia ada dalam miting room skang. :p
ai
January 28, 2006   01:20 AM PST
 
wahha gamba ketiga..beraksi manja~

kuikuik
Fara
January 29, 2006   11:20 PM PST
 
sape kah die yg memberi info ini? adakah die culprit ituh? huahuahuahau.. klakau sya kantoi.. eh cik sya.. hang pakai tudung kaa? baru cek tau..
Training Coordinator Anda
February 4, 2006   02:21 PM PST
 
adeh.. kasik itam la mata.. kantoi ah kuar muka kat sini
girlfriday
February 6, 2006   08:15 AM PST
 
cis ija...

err err fara, gi keje pakei.. :)

hahahaha rasakan TCA! Rasakan! :P Ingat nk tutup gak tapi lupe.. :)
ai
February 6, 2006   10:03 PM PST
 
hello awok..

u sehat ka..
waa nak tau tak..arituh ai bosan gile la tadek pe nak buat..then ai p naek umah wawa bawak puding..kat sana ade akmal..tie pon ade gak..serta incik shila..

time panas2 arituh ai siap goda mereka ajak gi men tenis@jln2 kat pdg baru utp..yg jauh gile tuh..

haha imagine sedey kan :((

Training Coordinator Anda
February 7, 2006   01:56 PM PST
 
tahnyer.. apdet la cepat. nak tau gak progress industrial internship training nih. :P
amek
February 14, 2006   03:12 PM PST
 
hihu~~ eja~ jgn risau laie~ petang ini kite g padang utp okke! hehe




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive