Sebab kerbau pendek la ni!
Tuesday, February 07, 2006

B4 cuti seminggu last week, konflik ngan sayang :( Time tuh dia ngah nak anta aku balik. Sampai satu jalan tuh, aku te tibe saje aa tunjuk satu gerai kebau pendek salai aku kate, "Nak makan situ!!" sambil gelak2. Skalik incik sayang kate, "Jangan la memain! Orang ngah carik jalan nih dia memain plak!" Huwaaa mana aku tau dia ngah carik jalan! Aku ingat bliau dah cam jalan tuh, sebab aritu aku dah tunjuk jalan tuh... :(

Syahdunye time tuh... Aku diammm je... Sebab dia mana naikkan suara sebelum nih... Dah tuh aku rasa aku tak buat salah. Tu yg lagi sedey. Dalam ati dah pk macam2... Sejak bile dia tau marah nih? Kalo tak dia la makhluk paling penyabar... Tapi tak lama, pastuh dia pujuk2, pastu the next next day dia bawak Domino's Pizza lagi untukku... Tak tahan lama rasa sedey kat dia sebab rasa rindu mengatasi segala... Ngehe.

Pastu kitorang slowtalk... Aku kate slalu rasa nak lari, nak dok jejauh dari dia tapi each time terpk, pasnih dapat tak orang sebaik dia lagi? Even dapat yg lagi ensem, lagi baik, lagi perfect skalik pon... Orang tuh nanti akan manja2 ngan aku tak macam dia manja2 ngan aku? Orang tuh akan paham aku tak cemana dia paham aku? Pastu incik sayang senyum, dia kate... That's exactly apa yg dia pk jugak...

Skarang nih kalo aku doa, aku tak doa Ya Allah temukan aku ngan yg terbaik utk aku dah, tak tak... Aku doa, jadikanlah incik sayang tuh yg terbaik untuk aku. Dah letih dah break2 nih. Cam aku cakap dulu, tatau la kitorang ni mmg jodoh kuat ke, atau the other way round - kitorang yg kuat menentang arus... Macam, bnyk kali dah jadik macam2 tapi setiap kali pon ada jalan punye.

Macam aritu lepas kene marah tu, aku tunggu the next day dia kate nak datang pagi2 lagi (tapi dia ckp nih before dia marah)... Aku basuh baju favourite dia. Jemur depan kipas kasik cepat kering. Aku tunggu. Aku tunggu sampai tengahari, aku pk, maybe sayang datang lepas Zuhur kot... Aku pakai baju yg dia suka tu. Pastu tunggu2 lagi sampai Asar... Tak sampai lagi. Terpk, kot dia terbangun lewat sampai kol empat ke... So maybe dia trus tunggu Asar kot... Aku cek lapanblas kali doorbell, kot2 rosak kan. Dalam pale terngiang2 dia cakap. "Esok pagi2 lagi b datang k..." Tapi takpela, at least dia datang. Aku terpk, marah sangat ke pasal aku buat lawak bodo smalam? :(

Sampai la maghrib isyak dia tak muncul2. Aku tunggu2 lagi, pastu aku terpk kot lepas jamming lam kol 12 dia singgah umah aku jap at least. Time tuh nangis2 dah tp still mengharap... Last2 tuh tertidola aku ngan sebaknye...

Bangun pagi tuh still tadek pape... Time tuh dah berenti berharap sebab petang aku dah nak bertolak gi pudu, nak balik kuantan... Rasa sedey sangat sampai aku berazam, aku nak gi public call dia jap, then kalo tadek reason yg memberangsangkan, aku nak kate, this is it. Sampai situ je kitorang. Mmg dah nekad time tuh... Aku pun nak siap2. Tetibe ada orang ketuk pintu. Dijamin remy! Apa lagi yg dia nak lecture aku kali nih!

Aku bukak pintu ngan muke bengkek. Biar dia kensel nk sound aku bile tengok muke aku yg mmg ngah tadek mood. Skalik bile bukak2, incik sayang yg berdiri depan pintu, ngan dua kotak domino's pizza! Time least expected la dia muncul!

Pastu dia cite, malam lepas marah aku tu, time dia balik ngan kepala berkecamuk tuh, dia terdrive sampai negeri sembilan... Ishk ishk. Pagi baru sampai ke rumah... Padahal dr umah aku kat Ampang baru dalam kol 11 camtu... Dia kate dia blur gile. Dia kate dia tak patut bawak balik masalah opis ke 'umah'... Sampai ke rumah pagi tuh, trus demam, and deswai tak dapat datang umah aku...

Kesimpulannye, suda setel... Balik kuantan aku bawak untuk dia lasagna, sian tengok dia makan pizza hut & domino nyer lasagna yg mahal tapi kedekut gile tu. Sonok tengok dia eksaited mengadap lasagna yg aku wat! Ilang letey! Yahuu!!

 




girlfriday says @ 04:40 pm

amek
February 14, 2006   03:16 PM PST
 
huhu~ xsangka men akan marah psl mende kicik~ org kate,kiciknye hal lah~ tp kekadang derang ckp xphm lawak wanita~ adaka?~

rasenye mende tuh kecik je kn?tp xpe la, bende tuh pn dh setel dh. lgpn anda 2 2 pn mmg effek ng kejadian itu~ bkn anda sorg je sedeh~ -_-

anda~ngehe keje ngn bes~ blaja cm xsebes keje jek~




Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments






My baby! (expecting :P)



"My Life Equations"



online










my::aRt cEtErA::
my osmet's::Kucing::


.::The Continent of Ainu::.
Anwar Ibrahim
Kereta Mayat
Charmbutterfly
Keep Silence if it is the Best Way
d3vilst3ch's Xanga Site
Walk on Wings, Tread in Air
Buah Hati Ku... Maniszarif
.m.e.
Rant Blog & Nothing Juicy... >> Alternative Station
H.A.P.P.Y-H.A.P.P.Y-D.A.Y!
Nuisance Is on A Break
my diary for strangers to read
The Light in My Sky of Life





[Construction Finished!]
<< 'LOST' Entries >>
Ni 'links' for previous entries yg aku sempat buat before suddenly blogdrive reset ke hapetah, then all gone! So tinggalla title je, takleh click ye. Titles pon memory gak, sbb certain2 entry aku still recall what's the story. Life was hepening giler back then!

welcome 2004!
single+being match-made=pathetic!
painting the town...uixx? black?
another joyride!
Peranan Siswa Dalam Arus Kemodenan
bonsai kitten!
aah beratnye masalah ini! hoho!
habit yang melampau!
jom race!
love at uncountable-th sight..
uhuk terharu!
thank god it's friday!
utp nyer cite...
Because I'm A Girl
diet secara tak sengaja
gamba zaman mude2...
....sad thursday evening blues
love hurts at love lane....
Mari makan dengan besnye!
tak tahan tak tahan!
va va va ngantut nyeee!
wake up oi! wake up!
Mari meronggeng! : Part I
Mari Meronggeng! : Part II
a hard day's nite!
talkin' about the path not taken
lalalala
Bunga-bunga cinta!
suatu petang lepas abis klas..
Bora bora dan sebuah kisah cinta
"loving someone is giving someone the power to hurt you
hatiku berbunga riang!
ladies nite out
"kiss me once and i will surely melt and die"
7 hari...
Makan like there's no tomorrow
Thank god it's friday!
di suatu petang di musim yang lalu...
tribute to aliah? Hehe!
~~Lalalala~~
tension!!! mahuwarghhh makan budak!!
penang punya citer...
mana sayang nih?
~~The Big Date!~~
fenin paler!
The Blindman's Bluff...
KFC yang ampesh!
A Love Lane's Story
Criticize my table manner!
Ija, kuatlah dik...
The ups and downs...
Halamak!
Citer aritu...
Minggu yang sungguh hectic!
Buhsannye...
Ketuk paler ngan hammer sampai tembus! >:8
Toin! Toin! Toin!
Overruled by emotion?
Brain abortion, doc?
The art of photography...hehe
The layout thing
Blues seekor kucing...
Ada brani?
Zzz....
Analysis
Kleptomaniac attack!
Fuh!
The butterfly effect
Any remedy to the past?
Hish!
Uhuks!
How's it gonna be when you're not around?
Village baru...
mR. BiG!
The ex-file
Insomnia...gedda hell outta 'ere
Terkezzut!
Memory....
Malashnye...
Ka-me-ro-pho-bic
Anger management failed!
life suXc..
'Housewarming' party!
Urghh!
<< 2004 >>
Quizzical day!
Self study :)
Kehilang ingatanan!
Siaran Tergendala
Because of the breast?????
Tukar kaler lagi!!!
Officially declared: Minggu hectic sedunia!
<< 2005 >>
Hola!
"Arjuna Yang Mencari Cinta"
Putih Yang Hensem...
"Love on a Diet"!!
As sweet as a lullaby
The Apprentice Rocks!!
Kusut
Diet is 'Die' Without a 't'!
FIN!
Hari Kebangkitan Nostalgia Sedunia!
Fall in love again [The Kryptonite Factor]
The biggest dumbass! :P
Hangin melanda
A Look Back
No Title Attached
Nota Chenta Untok-Mu
Va va va!
An Alter Ego Image
Terhangat Di UTP!
Cuai
Another Love Tale
Flashback lagi?
Chenta Sakti!
Presentation Week!
Something beautiful's dying
Air dicincang takkan putuih ka?
Perihal incik sayang...
Desperate Housewife!
Opposite Attract!
I love it when you type reeeal
Ayam Golek-Golek!
Baka ne!
Ayah
Paterikan Mulutnya!
Ishk
Who next? My father!
Kakakakaka kakakku!
Berkelah di Sungai yg Indah!
Jalan Time!
Maybe...
SMS Itteww(piss Puteri!)
Mai lah Penang!
Tales From The Abandoned Blog
Deting+Microskirt
Jep, Jeper, Jepest
UTP itu kecik!
The Hideout
Blog and Blog Like I Just Don't Care
The Headbanger I Love :)
Epul
Tennet & Tennis
buuusan
He's My Affair!
How Could An Angel Break My Heart
I tried so hard too hard to try hardly tried!
It's a bird, it's a plane, hiyarghh i'm penin!
Hurm...
Entry yang mengantuk
Cencurutku...
Exam Blues..
Hobi di Musim Exam... Part I
Hobi di Musim Exam... Part II.
Umah ooo Umah!
Ishk ishk.
A View From The 23rd Floor...
Bertandang ke Umah Mak Sedara!
Thank God It's Friday!
Misteri Kehilangan Spentoot...
<< 2006 >>
...
Housemate Punye Stori...
Terjumpa entry lepas...!
quizquizquiz
Meet The Parents...
You're Not Alone
Kerna Ako Ku Turutkan...
Ini Career Woman Punye Crita..
Sebab kerbau pendek la ni!
Twilight Zone!
Cala cala cutta cutta ee oo ee
Suatu Pagi di Pekan Ampang
Tragedi Umah Sewa: Part 1
Tragedi Umah Sewa: Part 2
Down Memory Lane
Back to School!
Photoshopping!
Mari bercerita...
Parfum, Orang2 Tua & Picnic
Job Burnout, eceh.
Konferens saks!
I wanna be the biggest loser too!
Bas...
Workout!
A Message for The Tummy!
Is a Question of Space and Time
The Aftermath...
I Don't Belong Here...
Wachhaa!
Fusarium Keratitis & Carpal Tunnel
Matik!
Lagi lagi bas...
Entry Ari Selasa~
Entry Gundah
Ho ho ho!
Kapla Jingga!
Dari minda seorang penumpang teksi!
Apa Kata Ringtoneku!?
Ija Kata Layout Ala2 Incik Sayang Nye Dulu
Oh Adik Iparku~
Almengantuk
Kerja~
Classic...
The Bachelor!
Esok Cuti Yay!
Survivor of The House! Heh Heh
Weekly Report
Prolog Selamat Tinggal SV!
Buffet!
Entri Ini Hari!
Sexual Harrassment tolong! Aha
pijak pijak lawak
~Friday's My Day~
Tunggu Di Bawah Lampu
Aku la yg bersalah tu... :(
A Lover's Vow
Jerangkung Lam Umah :D
Dolu-Dolu...
Of Affair & Betrayal...
Entri Musical Sentimentel
Sleepless in Tronoh
Bonet
Saya Suka Pawa Rut!
Pukul 4 pagi.
The Three Scenes
Ulu Chepor
Convofair 06~
secangkir kopi panas dgn selimut
Businesswomen!
Cuti Midsem
Bonda...
When the Water Runs Dry...
Nostalgia Ketika Bujang...
Sakit Tangan Sakit Mata
Pose... Jgn Tak Pose...
Kucen
Lambat Macam Siput (>_<)
Marang Kerapu Kepunden
Gerimis Senja...
Bizi Sokmo Lah!
Anti Sosshel?
Blues 1st Paper...
Penumpang Feri Terakhir :)
The Extended Version
Situ Sana Sini
Di Malam Se pi pi pi
Blues Esok Nak Exam!
The Celebrity in Me :)
Hikayat Spegeti Kaler Peach
<< 2007 >>
Mari Bersihkan Blog Yg Bersawang!
Perihal Maikel, dan Masa Depan
Hidup Tanpa Tenet
Love Is Ended Before It's Even Begun
Love's Savings Account
Dari Kekaratan Kaplaku!
She Is Getting Married!
Encik Zubir Moore
If That's What It Takes
I Will Follow You...
6 Strange Things
Perihal Diet Lagi!
Tasteless??
Ngeee... Diet Sejak Patblas Tahun Lepas!
Keje Skolah Lagi...
Chenta!
Yay Yay!
Next Phase? :)
Maikel Jeksen
Quite, but not Quite
Semput, Cungap, Tak-Cukup-Napas
Entry Nyam Nyam
Diet for Dummies :P
Adakah Ilyana Akan Gi Intebiu?
Surat Chenta Untok Kanda
Doktor Mamai
Mission to Mars
Sweet Notice
Tentang Rumet, Part I
Tentang Rumet, Part II
Lepas Abis Paper CS
Taip ON Kerja!
Blues Nak Blahhhh
Yeppa!
From Kuantan With Love!
Treat Me Mean to Keep Me Keen!
Sahur Jom!
Aku Massey Di Sini!
Pasar Ramadhan
Ramadhan The 13th!
<< 2008 >>
Hoooolaaa!
Blues Nak Benti Keje...
The New Chapter!
Chapter 1: Malam Tadi
Chapter 2: ABAP Attack n Cat Spray
Chapter 3: Demam Lagi
Chapter 4: Anniversary
Chapter 5: Moto Jambuku Merajuk
Chapter 6: Exam Lagi!
Chapter 7: Mari Present, Mari!
Chapter 8: Trump is In The House
Chapter 9: Congested Mind
Chapter 10: Meet the Chatterboxes
Let's Sleepcoding!
Aku Ingin Pulang!
Pretty Rain
My Life Walks Good...
The Unspoken Rule
Client From Hell
The Meows
Saya Sedang Membuat Telaga!
Karpet Untuk Dijual!
Harini Ngan Haritu
Kerana Dia Manusia Biasa
Down Underlicious!
Rumah Hantu!
RIP Ruby...
What's a Woman to Do
Househunting, Again...
Sleepyhead I Am
Hakikatnya Rindu Yang Mendalam
Just Another Tuesday~
Go-Live!
Norman Adam
Silver Moon Is Sparkling!
Jalan-Jalan Cari Pasal!
Another Sunday
Tuesday's Grey and Wednesday Too
La Tahzan...
M&M Sisters
Journey Back Home
Back To Work
Boredom

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


::pretty in pink!::girlfriday 2008::

Blogdrive